URGENT - Výpočet momentu setrvačnosti
Nemá po ruce někdo nějakej SW na výpočet momentu setrvačnosti?
Jde o tohle - kámoš má spočítat příklad:
Spočítejte moment setrvačnosti vzhledem k ose Y, oblast D je dána jako x^2+y^2<=4, y>0.
Hustota je definovana jako Ro(x,y)=y
Jy= Dvojny integral pres D (x^2).Ro(x,y)
Jde o to, ze v ruce jsem to vypocital, ale bohuzel se vysledkem stale ne a ne "trefit" do moznosti (je to priprava na test a ma tam vyber z peti odpovedi). Chci jen zkusit, jestli jsem blbej ja nebo ty moznosti na vyber... :-/
Predem dik za pomoc!
Re: URGENT - Výpočet momentu setrvačnosti
Doporučil bych prográmek DERIVE... viz http://www.chartwellyorke.com/derive.html - 30 denní trial
ale zkusím to i ručně, beztak ale vypočtu starou belu:)
PS: tak jo, rucni reseni neprichazi v uvahu, zkusim derive... nicmene, nerikej ze tento programek ze slozky "SW nutny pro studium na FS CVUT" neznas - tos pocital referaty z mechanik RUČNĚ???!!!
Jistěže ručně, například referát z ME II jsem měl v ruce asi za hodinu, do matlabu jsem to tloukl asi dvě hodiny (upravovat ty jejich prasozdrojáky je super) a furt to házelo <I>viny :-D
no vidis, tady do toho natluces rovnici, dvakrat zmacknes cudlik a mas zderivovano...
jinak ten moment rucne fakt nedam a v tom derive sem uz stihnul zapomenout jak na to... ach jo, starnu...
Já taky, čumim na to jak tele, ale teď mi přišel mail že už to prej někde splašil :-) Každopádně díky! :-)
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Já taky, čumim na to jak tele, ale teď mi přišel mail že už to prej někde splašil :-) Každopádně díky! :-)
To jsi to po tech statnicich hodne rychle zapomel :p:D
Citace:
Původně odeslal
Airwolf
To jsi to po tech statnicich hodne rychle zapomel :p:D
Já je z matiky nedělal a tyhle prasárny jsem počítal naposled tři roky zpátky :-D
Tak tak, ja naposledy integroval v indonesii e^x a dvojnej integral naposledy tak 4 roky zpet?