INET viazany na MAC adresu a postovy klienti : HELP
Zdravim Vas...
ako skola mame noveho internet providera. Internet je viazany na MAC adresu servra (na nom win2003), na servri bezi FREEPROXY a cez toto FREEPROXY je internet "zdielany" na ostatne stanice...
Teraz problemik : provider nam vytvoril aj 10 mailovych schranok (mailovy kos je drahy), ale tie su pristupne iba zo SERVRA a nie z z pracovnych stanic... (zrejme kvoli MAC ADRESE...)... Skusal som na pracovnych staniciach v nastaveniach postoveho klienta (pouzivam posledny Thunderbird) nastavit, aby pripajal cez ten nas FREEPROXY ale aj tak to nefunguje... Prosim poradte, ako to nastavit (treba este nieco nakonfiguovat aj na FREEPROXY ???) ???
Dakujem za rychlu odpoved...
Re: INET viazany na MAC adresu a postovy klienti : HELP
Obavam se, ze bez vetsi znalosti konfigurace Freeproxy atd. tu tezko budeme radit na dalku. Nebylo by lepsi, na tom serveru (popr. jinem) udelat vlastni mailserver, coz vyjde levneji (ci zadarmo) nez resit drahe mailboxy u providera ?
Citace:
Původně odeslal
Airwolf
Obavam se, ze bez vetsi znalosti konfigurace Freeproxy atd. tu tezko budeme radit na dalku. Nebylo by lepsi, na tom serveru (popr. jinem) udelat vlastni mailserver, coz vyjde levneji (ci zadarmo) nez resit drahe mailboxy u providera ?
mno neviem, ako to funguje, ale nemame ani verejnu IP (tiez nieco stoji), ani mailovy kos (tiez nieco stoji) a tych par mailboxov mame zadara... Takze by som ich chcel spojazdnit... Inaq skuste poradit, ako nakonfigurovat ten freeproxy (ako nastavit porty a potom ako nastavit mailoveho klienta na prac.staniciach...)
Nejde ti to kvoli tomu, ze to proxy je asi len na web.
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
Nejde ti to kvoli tomu, ze to proxy je asi len na web.
jasne, nasiel som spravne nastavenia na tom proxy (okrem POP3 a SMTP bolo treba nastavit aj SOCKS), a uz to fachciiiiii !!!!! Dakujem Vam velmo pekne...