heatpipe -co to přesně je ?
ahojky ,
chcu si koupit tuhl kartu http://www.svethardware.cz/art_doc-0...800663E3A.html dělají jí ve dvouch verzích -aktivně chlazenou a pasivně chlazenou . Nikdy jsem neměl heat pipe . jak to funguje ? Uvnitř je nějaká kapalina pro odvod tepla která se musí doplnovat ?? To chlazeni bude dostačující pro kartu ? Nechci aby odešla po dvou letech ..... .Má se na chlazení pomocí heat pipe co rozbít ??? Díky za pomoc :-)
Re: heatpipe -co to přesně je ?
http://cs.wikipedia.org/wiki/Heatpipe
pokial heatpipe fyzicky neposkodis, tak ta ten chladic vydrzi viac ako karta...je to proste pasiv na tom sa nema co pokazit
Takže si mám raděj koupit tu karta s pasivem ? Neodejde dřív než ta s aktivem ? Protože jsem našel že teplota jádra u toho pasivu je 76 stupnu a u aktivu je jen 65 stupnu ..... .
Citace:
Původně odeslal
Falen
Takže si mám raděj koupit tu karta s pasivem ? Neodejde dřív než ta s aktivem ? Protože jsem našel že teplota jádra u toho pasivu je 76 stupnu a u aktivu je jen 65 stupnu ..... .
Zalezi to kus od kusu, nahode, prostredi ve kterem to budes provozovat a osobnich preferencich. Obecne odpoved neexistuje.
Pasivni chlazeni se ti nemuze rozbit, je mene hlucne, ale hure chladi. A nejde jen o jadro, ale hlavne o napajeci obvody karty, pameti atp.
Osobne bych volil pasivni chlazeni, protoze mam rad ticho. Podminkou je ovsem slusne vetrana skrin.
do skříně budu tedy nucen dát dva větráčky 8cm co se mi tu valejí ? Jeden aby foukal vzduch venk a jeden do vnitř ?? Zase se zvýší množství prachu které bude unvnitř chladičů co tam mám :( . To že vždycky hrůza to vyndavat ten prach ..... .
Nvm jak udělat ten průchod vzduchu co nejlépe ......... napada mě asi to že bych z boku přidelal vetráček kterejby foukal částečne vzduch na ten "radiátorek u toho pasivu a druhý by byl na zadní straně skříně cca tak 7 cm nad grafikou a foukal vzduch ven ......
Je to správná úvaha ??
Uvaha je principialne spravna.
Jestli to ma smysl ti nikdo nedokaze rict, pac nikdo netusi, jaky mas komponenty, zdroj, co je to za vetracky a jak moc chces mit tichy komp.
Každopádně díky ;) moc díky ;)