Chtel jsem se zeptat jestli existuje wifi kterou bych zapojil do routeru. Aby mi proste jela wifina aniz bych musel mit zaple PC...Jde to nejak treba promostit ci jak ? Diky za odpovedi
Printable View
Chtel jsem se zeptat jestli existuje wifi kterou bych zapojil do routeru. Aby mi proste jela wifina aniz bych musel mit zaple PC...Jde to nejak treba promostit ci jak ? Diky za odpovedi
to umi libovolne HW AP
Např. Linksys WAP54G
Aha to jste me spatne pochopili...ja router mam, ale neni tam WIFI....Existuje neco co bych do toho meho routeru zapojil ? Diky
Mam tento router Asus TI4631 ADSL Eth.&USB modem http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32386 a ten jsem zapojil do switche SMC-EZ6508TX pres ktery mam 2 PC. Internet mi jede v pohode i na druhem PC aniz bych mel prvni zaply, ale potreboval bych jeste sehnat neco na WIFI pripojeni bud do routeru nebo do toho switche...Existuje neco takoveho ? Diky
ano přesně jak to popsal paolo.
ještě to krapet upřesním...
- Router umí generovat IP adresy pro vnitřní LAN síť
- Switch pouze spojují jednotlivé počítače UTP kabelem do sítě
- Switch který funguje na bázi WIFI - tomu se říká AP (access point) (nepřiděluje IP tzn není to router je to pouze switch ale pro bezdrát)
- ale jsou APčka které mají i DHCP čili routují IP adresy pro LAN (bezdrátově) i např po klasickém UTP kabelu.
Být tebou vysvětlím to co potřebuješ prodejci v obchodě s PC komponenty a on ti mile rád dá na výběr několik značek.
APčko nemusí jen přijmat, ale může fungovat i obráceně že se přidá do již funkční LAN sítě jako další člen který bude dál pouštět síť přes wifi....
OK....Uz to chapu...Skoda myslel jsem, ze existuje neco co se da zapojit externe do toho modemu co mam....Linksys WAP54G je docela drahy....:-)
Pravdou je, že není z nejlevnějších, ale už jsme jich odzkoušel několik desítek a to i tak, že na jedné síti je 8+ APček v režimu infrastructure a s WiFi VoIP telefonem můžeš běhat po budově bez problémů se spojením. Naprostá spokojenost (se spolehlivostí, za 2 roky ani jeden restart) a intuitivní nastavení.
Jak říká kolega jsou řešení levná a pak jsou řešení, která fungují ;)