Inno3d 7600GS 256DDR2 - artefakty, zamrzanie
Zdravím.
Vyskytol sa u mna problem zo zamrzanim PC v 3d.
Zostava:
MB Abit GD8 pro
2 x 512MB Kingmax
Celer 2,8D (Freezer)
Hdd 80GB Sata + 80 GB PATA
VGA - Inno 3D 7600GS 256MB DDR2
Win XP Pro
Problem je ze mi PC pri spusteny akejkolvek aj minimalne narocnej 3D aplikacie (CS 1,6, Zuma, Tiberium Wars atd.) zacne hadzat artefakty a po kratkej chvili zamrzne. Vsetko som testoval na zakladnych frekvenciach. Skusal som aj niekolko verzii drivrov na VGA od 91.xx az po najnovsie. Upgradoval som BIOS dal som najnovsie ovladace k MB, skusil som aj novu instalaciu XP ale nic nepomohlo.
V 2D je PC stabilne (Prime95 - 30h bez problemu). Skusil som aj memtest - OK.
3D Mark po kratkom case vytuhne. Teploty som sledoval a boli uplne v pohode ako CPU tak aj GPU. Tak isto voltaze na napajani su OK. Som z toho uplne zufaly.:???:
Skusam uz tyzden vsetko mozne a nic nepomaha. Za akukolvek radu budem velmi vdacny.
Re: Inno3d 7600GS 256DDR2 - artefakty, zamrzanie
Nepises co mas za zdroj - mohl by to zpusobovat, ale ta pravdepodobnost je minimalni.
Nezbyde nez kartu vyzkouset v jinem PC, nic jineho nejspis nenadelas.
LC Power 6420 Black Silent. 420W.
Zdrojom to zrejme nebude keďže napätia boli OK aj pri zaťažení. V utorok s kartou behnem k bráchovi a uvidím.
no pote co bys jeste mohl zkusit testovat s kazdou pameti zvlast a kartu v jinym compu tak mam pocit ze ti nezbyde nic jinyho nez kartu zreklamovat.. teda pokud je jeste v zaruce.. tohle nevypada na softwarovej problem ale na to ze ta karta jde do kytek :???:
JJ tiež mám ten pocit. No ešte to zajtra testnem v inom PC a potom budem mudrejší. Aj keď dnes mi prešiel 3D Mark 05 10x po sebe bez problémov. Pustím Tiberium wars a po chvílke zásek. No uvidím zajtra.
nj, to je nestesti. Kdyz to tak trochu funguje a trochu ne. Tezke s tim neco delat ......
Řekl bych, že je to prostě jen další zdechlá 7600, jen mi v tom nehraje, jak může projít zrovna 3DM05 n-krát bez problémů. I tak to bude s největší pravděpodobností grafika, takže reklamace (a zkus jim k tomu vytisknout screenshot, to často pomůže a pokud by jí zrovna testovali tím, v čem jede v pořádku, tak jim to řekne, že sis to fakt nevymyslel).
JJ karta ide na reklamaciu. Na bratovom PC sa sprava presne rovnako.
Myslim ze nebudu problemy. Bola kupovana v Asbise a mam tam dobreho znameho tak to snad vyreklamuju v pohode.
Dakujem vsetkym za snahu pomoct.:)