2 Příloh-a(y)
LCD u notebooku - mrtvé pixely?
Zdravím,
mám notebook Asus M6A a asi před měsícem jsem si všiml, že když mi nabíhají WinXP, tak ve chvíli, kdy je tam jen černa obrazovka (s logem Win) vidím uprostřed LCD u notebooku modrý kříž. Původně jsem tomu nevěnoval pozornost, ale včera když jsem sledoval film, který se z půlky odehrával v tmavém prostředí, jsem si toho modrého kříže všiml znovu a dost mě to rušilo.
Předpokádám, že to bude na reklamaci, ale zajímalo by mě co to je, než to tam pošlu.
Je to patrné jen pokud je tmavé pozadí, ať už černé nebo jiné. Udělal jsem včera zcela černý obrázek a dal ho zobrazit, aby ten problém byl dobře vidět.... a vyfotil to. Na té fotce to pozadí spíš vypadá jako modré, ale je to jen zkreslení foťáku. Mimo toho modrého kříže je tam patrný ještě jeden modrý flek vpravo pod ním.
CO TO JE?
Díky za rady.
Re: LCD u notebooku - mrtvé pixely?
takto nejak vypada premacknuty displej ...
Citace:
Původně odeslal
MadCap
takto nejak vypada premacknuty displej ...
No to nestras! Zachazim s nim jako v bavlnce, od toho to byt nemuze.
Jj, něco takovýho měl kolega u PowerBooku, ale v jiném tvaru - prošlápnuté víko :)
Tak pokud se k nemu chova jako v bavlnce, tak proslapnuty viko to snad nebude :) Neprastil jsi s nim nekde o nejakou hranu?
Citace:
Původně odeslal
admix
Tak pokud se k nemu chova jako v bavlnce, tak proslapnuty viko to snad nebude :) Neprastil jsi s nim nekde o nejakou hranu?
Mozna bychom meli otazku rozsirit na: nebo nekdo z tvych blizkych, kdo se k tomu nepriznal? ;-)
Citace:
Původně odeslal
Zilla
Mozna bychom meli otazku rozsirit na: nebo nekdo z tvych blizkych, kdo se k tomu nepriznal? ;-)
Zilla asi uhodil hrebicek na hlavicku. Kdyz jsem se po roce vracel ze zahranici, tak jsem notase poslal po rodicich kamarada letadlem a sam jel stopem. Ale mam takove tuseni, ze ten kriz jsem zaregistroval uz predtim, ale jisty si nejsem.
Zeptam se jeste jinak. Je mozne, ze by to mohlo mit jiny puvod nez promacknuti? Ale z toho co pisete to vypada, ze tohle asi samo od sebe LCD neudela. Pokud to je tak, tak snad ani nema cenu to reklamovat, protoze mi reknou, ze si za to muzu sam.
Jeste jeden dotaz. Co se tomu stalo po technicky strance? Myslim tim, jestli jsou ty pixely castecne mrtvy?
Diky vsem za ochotu
Je mozny, ze je to treba vyrobni vada toho LCD, muze bejt spatna jedna z vrstev? Za pokus o reklamaci rozhodne nic nedas a podle meho nazoru ti tohle bez problemu vezmou (pokud notebook nejevi zjevne znamky nasili)
No neviem v sucasnej dobe sa uz pri reklamaciach vyhovaraju na hocico len aby nemuseli vymenit vyrobok tak aby mu nepovedali ze stym niekde smaril a dovi dopo ... uz som take zazil cize nic nezvycajne a ako sa im da dokazat ze nie ked ntb je stary rok atd. nijako uz, a zadalsie mu povedia ze preco to reklamuje az po tak dlhom case a ze ked to pri kupe nebolo si to zasa spôsobil sam -- proste mno,, aby si nakoniec este neplatil poplatky vzniknute stej reklamacie najprv by som kontaktoval Asus CZ emailom a poslal im foto ze ako by sa to dalo riesit a dohodol sa snimi .
Admix - notebook nemusi javit znamky nicoho zvonku a ajtak moze byt display poskodeny staci ked to mate v taske a pri prudsom zabrzdeni to padne v aute zo sedadla na zem a este to tresne dobre o palubovku ... toto sa stalo znamemu a jaksik sa mu na HP notebooku nejaka cierna ciara spravila pri kraji display-u , paradoxne mu to ale v reklamacii opravili tak ale to bol jeden riadok pixelov a nie to co je na foto z toho asusu mno
EDIT : a vobec ta nechcem strasit ale ASUS ma reklamacie strasne ja mam problem s vetrakom na notebooku a predajca ma odkazal na ASUS kam som pisal a uz to bude treti tyzden co sa mi nikdo neozyva tak neviem ako to mam reklamovat ach strasne tieto spolocnosti
Zdravim,
tak dnes se vratil notes z reklamace. Reklamaci vyresili vymenou LCD, ale v Asusim stylu - původní LCD bylo matne a toto je leskle. Normalne bych za to vrazdil, ale vzhledem k tomu, ze jsem si mezitim koupil notebook jiny a tehle prodam, tak je mi to fuk. Kazdopadne Asus never more!!!
Já si na Mainbordy a mechaniky od Asusu nemůžu stěžovat. U LCD jsem ale podvědomě uhnul na Hyundai, Samsung a Prestigio.