WinXP - jak se zbavit $ntUninstall
V rámci čištění své instalace Windows XP SP2 jsem s hrůzou zjistil, že mám v adresáři Windows 182 adresářů s názvy začínajícími $NtUninstall... a společně se servicepackuninstall a hf_mig zabírají něco více než 1GB.
Vzhledem k tomu, že mám v NTB jen 40GB HDD, rád bych zde odstranil, co je zbytečné - takže se ptám, zda jde korektně některé z těchto adresářů odstranit?
Díky.
Re: WinXP - jak se zbavit $ntUninstall
Citace:
Původně odeslal
Marty
V rámci čištění své instalace Windows XP SP2 jsem s hrůzou zjistil, že mám v adresáři Windows 182 adresářů s názvy začínajícími $NtUninstall... a společně se servicepackuninstall a hf_mig zabírají něco více než 1GB.
Vzhledem k tomu, že mám v NTB jen 40GB HDD, rád bych zde odstranil, co je zbytečné - takže se ptám, zda jde korektně některé z těchto adresářů odstranit?
Díky.
V podstate muzes odstranit vsechno. Pokud ale budes chtit nejakou aktualizaci odinstalovat tak to s nejvetsi pravdepodobnosti nepujde.
este mozes vymazat system32\dllcache (obsah toho adresara), to ti urobi dalsich 500~MB
Taktiez mozes vymazat obsah:
X:\WINDOWS\RegisteredPackages\
X:\WINDOWS\SoftwareDistribution\Download\
X:\WINDOWS\system32\ReinstallBackups\
//EDIT: Inak na odstranenie backupov z hotfixov pouzivam utilitku Remove Hotfix Backup.
Citace:
Původně odeslal
MadCap
este mozes vymazat system32\dllcache (obsah toho adresara), to ti urobi dalsich 500~MB
to uz moze zrovna vymazat aj adresar windows, to tiez urobi par giga
Citace:
Původně odeslal
mkmt
to uz moze zrovna vymazat aj adresar windows, to tiez urobi par giga
a to uz preco ty chytrak? dllcache je absolutne postradatelny ...
Citace:
Původně odeslal
MadCap
a to uz preco ty chytrak? dllcache je absolutne postradatelny ...
v mnohych pripadoch moze byt WFP uzitocna funkcia
v ktorych mnohych? ak nie si lama a vies co robis (to sa predpoklada, ked si idees mazat subory do adresaru OS), tak je ti uplne na hovno ...
Citace:
Původně odeslal
MadCap
v ktorych mnohych? ak nie si lama a vies co robis (to sa predpoklada, ked si idees mazat subory do adresaru OS), tak je ti uplne na hovno ...
ako myslis...
Pokud vím, tak dllcache obsahuje "backup" různých knihoven ze system32 používaných pro "ochranu souborů" nebo tak něco.
Takže i když to smažu, tak se to časem vytvoří znovu.
iba tak trochu, napriklad par desiatok MB proti par stovkam :)
Citace:
Původně odeslal
Marty
Pokud vím, tak dllcache obsahuje "backup" různých knihoven ze system32 používaných pro "ochranu souborů" nebo tak něco.
Takže i když to smažu, tak se to časem vytvoří znovu.
To ano, pri kazdom prepisovani systemovych suborov sa tam vytvori zaloha. A ak by potreboval obnovit nejaky subor, ktory tam nenajde (napr.si ho odtial vymazal), tak si vypyta instalacne cd windows.
Citace:
Původně odeslal
Marty
Díky.
Jasně, jdou všechny.
Pokud instaluješ záplaty ručně, tak parameter /nobackup zajistí, že se ten adresář ani nevytvoří.
Pro oba případy platí, že poté nejde hotfix/servicepack odinstalovat.
Další úspora místa je (pokud systém běží jak má) vypnout body obnovení (tím se všechny body vymažou) a znovu jej zapnout (popř. nechat vypnutý, ale tím přijdeš o možnost vrátit se zpět po reinstalaci ovladačů/některých programů).
Díky všem za odpovědi, pomohlo.
Paolo: Obnovení systému naštěstí vůbec nepoužívám.
Mnohem jistější než body obnovení je před hokus-pokusy vytvořit mirror systémového disku NortonGhost-em nebo ArconisTrueImage-m. Chce to jen jedno: mít disk(y) rozumně rozdělené na logické partišny...
Pokud na systémový disk necpete data, dokumenty (ty tam nemají co dětat, IMHO), hry, mp3,... zabere taková záloha pár minut a pár giga.
Citace:
Původně odeslal
L-Core
Mnohem jistější než body obnovení je před hokus-pokusy vytvořit mirror systémového disku NortonGhost-em nebo ArconisTrueImage-m. Chce to jen jedno: mít disk(y) rozumně rozdělené na logické partišny...
Pokud na systémový disk necpete data, dokumenty (ty tam nemají co dětat, IMHO), hry, mp3,... zabere taková záloha pár minut a pár giga.
jeste upresnim že Acronis je tak genialni ze ikdyz zalohujete kompletni C: partition, tak ikdyž máte zaplou virtuální pamět (soubor pagefile.sys) - tak tenhle soubor to nezazálohuje :)
EDIT: a marty ty $uninstaly klidne smaž - páč fakt je, že jsem nezaznamenal případ, že by někdo odinstalovával nejakou aktualizaci.
A pokud ano, tak leda hned po jeji instalaci - když jsi např. zjistil, že se system chova divne, nestabilně. Jenže v ten moment ten uninstall jeste máš.