Re: Radeon 9600xt - problém
máš možnost tu kartu vyzkoušet jinde?
AGP FastWrites musia byt na R9600 ZAPNUTE, inak to robi problemy
Osobne vlastnim Sapphire Radeon 9600XT 256MB VIVO a FastWrites mam ON a vsetko je ok
Citace:
Původně odeslal
DAFree
AGP FastWrites musia byt na R9600 ZAPNUTE, inak to robi problemy
Osobne vlastnim Sapphire Radeon 9600XT 256MB VIVO a FastWrites mam ON a vsetko je ok
Já to zkoušela i s ON... btw. co tam máš za ovladače?
Tak už vážně nevím co s tím. S jednou verzi nějakých starších Catalystů se mi podařilo nahodit Windows (asi po třech restartech...nejdřív se rozhodily textury a pak se tradičně vypl monitor), ale při spuštění 3dmarku, nebo jiné 3d aplikace se monitor opět vypnul (no signal). Jinak bez ovladačů, popř. v nouzovým režimu karta funguje.
Myslíte, že je to na reklamaci?
FastWrites se samozřejmě při potížích vypínaly. Nikoli naopak. To by nedávalo smysl.
>no-X :
samozrejme, ze ked su problemy tak sa FastWrites vypinaju ale z toho co Lenka pisala som nevedel ci zacinala s ON alebo OFF a ako som pisal (a nasledne overil) FW OFF moze robit problemy
>Lenka :
1) momentalne tam mam posledne Omegy. Az na jednu konkretnu verziu (a to bolo davno) som s nimi nikdy nemal problemy
2) vzhladom na problemy ake s tym mas by som to zabalil a reklamoval ak to ide (predsa len je R9600 uz hodne stary kusok). Tazko povedat co presne tej karte moze byt ale urcite je s nou nieco spatne, takto sa proste funkcna karta nemoze spravat
no nejsem si tak uplne jistej jestli je to vadna karta.. presne tak se nektery Radeony chovaly na VIA chipsetech.. ale resil to vetsinou vypnuty FastWrite v BIOSu a taky instalace ovladacu pod VGA rezimem.. ale zase to vetsinou nejelo na vsech verzich ovladacu :rolleyes:
Citace:
Původně odeslal
DAFree
ako som pisal (a nasledne overil) FW OFF moze robit problemy
Jaké? FastWrites je rychlejší, ale méně stabilní způsob, jak transportovat vertex data do GPU, takže jeho vypnutí už z principu nemůže snížit stabilitu, pouze naopak. Tedy za předpokladu, že nemáš vadnou nějakou komponentu.
Citace:
Původně odeslal
DAFree
>
samozrejme, ze ked su problemy tak sa FastWrites vypinaju ale z toho co Lenka pisala som nevedel ci zacinala s ON alebo OFF a ako som pisal (a nasledne overil) FW OFF moze robit problemy
Začínala sem s ON. Na OFF sem to změnila až poté, co sem se na netu dočetla, že to může vyřešit problémy. (jinak v BIOSU nic neměním, protože tomu nerozumím...)
...
Tenhle týden budu mít nejspíš možnost vyzkoušet ji v jiným PC. Tak se uvidí. Každopádně pokud bude problém v tom, že karta nejede na mé desce, tak mě to fakt naštve.
> rombo :
via chipset som s R9600 mal (KT133) a problemy som nemal ale mozno som mal len stastie
> no-x :
u kamarata som mal problem s vypnutymi FW, teda aspon vtedy som si to myslel + v tom case som vsade anrazal na to, ze na R9600 proste FW musia byt zapnute. Ten problem bol s padanim hier ale je pravda, ze si nemozem byt isty ci to bolo prave tymi FW lebo sme tam toho vtedy pomenili hodne vratane ovladacov (a po dorieseni nakoniec aj system ale to s tym nic nema)
> Lenka :
skus pozriet do biosu ci tam mas moznost menit FW a ak ano tak to skus vypnute. Kazdopadne po vyskusani karty v inom stroji by malo byt jasne ci je to karta
Ak to mozes zistit, skus sem napisat co mas za dosku alebo aspon chipset, mozno sa na tebavztahuje co pisal rombo
2DAFree: no ono to prave nedelalo na vsech.. co si pamatuju tak s tim jsme meli problemy u KT600 a kamos mel R9550 a nejakou starsi VIU, tusim ze KT400 a delalo mu to artefakty v obraze samozrejme az potom co jsme pres VGA rezim narvali ovladace pac klasicky se vypinal obraz.. a nepomohlo nic, FastWrite, ovladace, BIOSy, ruzny nastaveni AGP :|.. za to na nForce2 to jelo normalne
Citace:
Původně odeslal
rombo
.. za to na nForce2 to jelo normalne
tenhle týden budu mít možnost to odzkoušet myslím právě na nForce2...
Ještě mě napadlo - myslíte, že bych to mohla podle zákonu č. 367/2000 vrátit? (zákon o vrácení zboží bez udání důvodu do 14dnů). Moc dobře nechápu, jestli
"- zboží musí být nepoškozené, bez známek užívání či opotřebení
- zboží musí být v původním obalu "
Znamená, že nesmí být ani porušenej obal (tzn. krabice, přes kterou na poště nalepí takovou tu izolepu, takže se při otevírání logicky poškodí...)
Vím, že tenhle dotaz patří jinam...ale nechtělo se mi zakládat další téma...
Pokud je to kupovany na netu, tak to samozrejme vratit muzes. Pokud jde jen o izolepu by nemel byt problem. Vice faq ve zdejsi pravni poradne.
Tak v jiným PC to dělalo ty stejný problémy... takže bude nejspíš chyba v kartě. Zkusím reklamaci.
Já mám ještě poznámku k těm FastWrites.
Mně osobně se spíše osvědčilo přepnutí z AGP 8x na 4x. Nevím proč ale na mojí konfiguraci (viz. podpis) prostě neběhá na 8x stabilně. Ještě veselejší na tom je to, že se to nedá dělat z BIOSu :D
Citace:
Původně odeslal
Lenka
Tak v jiným PC to dělalo ty stejný problémy... takže bude nejspíš chyba v kartě. Zkusím reklamaci.
Měl jsem uplně stejný problém s GF 6600GT, už jsem z toho byl zoufalý, ale když jsem zkusil jinou kartu v mém pc a ta šlapala, tak jsem reklamoval - a dostal novou. Takže určitě reklamuj! Budou to zřejmě vadné paměti na kartě.