Jaký menší a výkoný systémový S-ATA disk?
Zdravím,
přemýšlím o výměně systémového disku. Aktuálně jedu na starším 120GB Samsung SpinPoint P Series. Plánuju upgrade hlavně kvůli zvýšení výkonu, kapacita je až na posledním místě. Připadá mi zbytečné dávat jako system 320GB nebo 500GB, takovou kapacitu stejně nevyužiju a rozdělovat disky se mi nechce, na to mám disky jiné, tak se koukám po nějaké 120-160GB.
1. dobrý poměr výkon/hlučnost
2. kapacita
Tak se chci zeptat, jaké disky pro systém preferujete, má smysl ještě pokukovat třeba po 160GB?
Projeví se ve výkonu 160GB HDD, který má jednu plotnu?
Vybral jsem Samsung SpinPoint S HD161HJ, který má udávanou pouze jednu plotnu. Myslíte, že si tím polepším?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46899
Díky
Re: Jaký menší a výkoný systémový S-ATA disk?
Mno pokud mas uz ted samostatny disk na system, tak prechodem ze 120-ky na 160-ku si IMO moc nepomuzes, co se rychlosti tyce ... to bys musel vzit asik nejakeho raptora, abys rozdil poznal, ale to mi po financni strance neprijde moc vyhodne ... co se tyce hlucnosti by sis mozna mohl trosku pomoct ... precijen starsi disk bude o neco hlucnejsi nez novy ... osobne bych ale, pokud budes prechazet, hodil tu 120-ku tak na mesic jako raid 1, protoze nove disky se bud zkazi hned ze zacatku nebo az po dlouhe dobe(pokud s nima nedelas psi kusy ;) )
Ako napisal jaluvkap moc si s tym prechodom neprilepsis, ale kazdopadne ak sa rozhodnes predsa nakupit...ten Samsung, ktory si si vybral je fakt cool a kedze ti ide o ticho budes spokojny...Dobra volba..
Jen vyhodis penize.Pokud chces neco poznat kup si Raptor!!!!!!!!
a co tak jednoplatnovu 250GB od seagate-u ? pre ten cenovy rozdiel sa oplati ?
Pokud mas tu svoji 120 7200otackovou tak kromne Raptora uvidis skoro nulovy rozdil.
Citace:
Původně odeslal
Trippax
a co tak jednoplatnovu 250GB od seagate-u ? pre ten cenovy rozdiel sa oplati ?
K Seagatu mám vyloženě averzi. Nic od Seagate mi nesmí domů od dob, co jsem koupil 2x 7200.10 a bohužel hned je vracel. Jeden od počátku mrtvý (dejme tomu, stane se). Druhý byl dost hlučný.
Je mi jasný, že mezi tím co mám a jednopl. 160GB nebude extra nárust výkonu, šlo mi o to, jestli se to dá subjektivně poznat, ale pokud mi radíte, že to bude +/- stejný, tak ještě popřemýšlím o Raptorovi 74GB, možná 150GB, ale ten už je dost drahej nebo nakonec překousnu tu velikost a vezmu 320GB od Samsungu.
Rozdil ve vykonu nebude vyssi jak 10% a to nemas sanci subjektivne poznat ....
Co se týče výkonu, tak Raptora, ale ten fakt nepatří mezi studený, tichý a levný disky. Holt to je daň za ten výkon. Ale pomoc by se tomu dalo nějakým vhodným chladicím a odhlučňovacím boxem, pak to tak hrozný není. Ale bohužel to ještě zvýší cenu.