-
Multimedialni notebook do 40K
Jelikoz si potrebuju upgradovat stavajici stroj kvuli praci, rozhodl jsem se, ze to spojim i se zabavou a poridim si multimedialne a herne "potentni" notebook. ;-)
Pozadavky jsou:
* cena do 40K s DPH
* C2D + Santa Rosa
* sirokouhly displej
* graficka karta s HW podporou prehravani HD filmu (GF8600 GT nebo HD2600)
* kvalitni dilenske zpracovani
* tichy chod
Vim, ze to vypada jako celkem prehnane pozadavky za tu cenu, ale doufam, ze nejsem uplne mimo, viz. tyhle 2 modely:
http://www.alza.cz/notebook-toshiba-...1m8-d79340.htm
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47491
Budu vam vdecny za kazdy nazor a radu... :-)
-
Re: Multimedialni notebook do 40K
Tak když už chceš multimediílní PC, tak je 1GB skoro málo... což vylučuje to první a jestli chceš dobrý dílenský zpracování tak to zas vylučuje ten Acer...
Co třeba DELL v tomhle konfigu?
Nový model Dell Inspiron™ 1520
Intel® Core™ 2 Duo Processor T7100 (1.80 GHz, 2 MB L2 cache, 800 MHz FSB)
15.4" Widescreen WXGA+ (1440x900) TFT Display with TrueLife™ (zvolil jsem kompromisní rozlišení mezi pohodlnou prací a hraní her)
2048MB 667MHz DDR2 SDRAM (2x1024)
160GB (5,400 rpm) Sata Hard Drive
Fixed Internal 8X DVD+/-RW Drive including software
Primary 9-cell Lithium-Ion Battery (85 WHr) (myslím že se určite vyplatí vzít silnější baterii)
No Carry Case
nVidia® GeForce™ Go 8600M GT with 256MB DDR2 dedicated graphic memory
Dell™ Wireless 1390 802.11b/g Mini-Card - Europe
Dell Wireless 355 Bluetooth 2.0 Module (up to 3Mbps) with Enhanced Data Rate
Vista Home Basic (32Bit OS) - Czech
2 Year Hardware Support - Next Business Day
za 34k bez DPH
Snažil jsem se to poskládat s ohledem na cenu a celkovou vyváženost, takže se dá určitě ještě něco změnit...
Zkoušel jsem ještě DELL Vostro...ale to vycházelo přes 40k...
-
Ta toshiba je trochu disco (mam tu nizsiu variantu), dell je zase krava velka nudna :) tak si vyber ... ;)
Inak preco by sa mu mala oplacat velka baterka, co zvysuje hmotnost? ;) to uz radsej investovat do rozsirenej zaruky a aspon vista premium ... ale to je uz dost individualne a do 40k to s dopravou u Dellu aj tak nepojde (pokial si nezozenes zlavu, alebo nepockas na 15.9. ked zacne byt vostro v akcii "smart value" - insider tip ;) )
-
Citace:
Původně odeslal
Boin
Tak když už chceš multimediílní PC, tak je 1GB skoro málo... což vylučuje to první
A ony se vůbec, ale vůbec neprodávají paměti pro noetbooky. Kdo to kdy slyšel. Takový kacířství ;D
-
Kdybys snesl ještě tři tisíce nad limit, tento model by asi stál za úvahu:
http://interlink.tsbohemia.cz/defaul...em&stiid=65222
-
Šťourat vám pánové jde dobře viz. bukva, MadCap...ale neviděl jsem žádnej váš nápad :-)
Jinak ano vše je dost individuální, ale furt mi přijde lepší mít o chlup těžší NTB, než mít o 1/3 slabší baterii...co se týče záruky tak je to jen otázka peněz...
No možná je DELL "nudnej" pro někoho ale furt si myslim že vydrží víc jak nablejskanej Acer...
-
tak ja nevidim dovod niekoho vodit za rucicku > konfigurovat mu to do posledneho srobu ;) a navrhovat ine modely? v tejto kategorii a cenovom limite su to vsetko tak trochu kompromisy ... velkostou, vydrzou ....
-
Diky vsem, kteri zatim prispeli. ;-)
Jen abych to upresnil, ty 2 notebooky v prvnim postu jsem uvadel pouze jako ukazku, Aceru jako firme neverim, ta Toshiba me lakala.
Kazdopadne co se kvality zpracovani tyce, myslim, ze jak HP tak Dell jsou v tomhle na spicce a pro me se tim stavaji horkymi kanidaty. Urcite se vyplati pockat na to Vostro, Inspiron mi prijde moc tezkopadny, ale chapu, ze za ty penize mi nikdo nenabidne spickovou kvalitu ve vsech oblastech...
-
Zilla, inspiron 15xx je uplne identicky (fyzicky) ako Vostro ... ;) z Inspironov sa stane business low-end a z vostra herne notebooky tj. tazkopadnost je zrejma u oboch (vostro co tu mam ma 3,1kg + 0,5k adapter, bezne 15,4" maju 2,7-8)
Btw. na tu A200vku co tu mam som sa pozrel blizsie a ma G7300 (25k z danou verzia) a design i spracovanie sa zatial zdaju byt moooc dobre
-
Zilla, zkusil bych bejt tebou sehnat takovouhle konfiguraci : http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en...0-3544128.html
a nebo se podivej na nabidku primo od HP, ty 8510p vypadaji hodne dobre! http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en...1-3355678.html
cenove by to mohlo bejt tak na hrane, netusim jestli v cechistanu lze sehnat... kazdopadne ten dipislej je Wide Viewing angle anti-glare a to je hodne dobra ficurka.. na multimedialni ntb jako delana...
-
Citace:
Původně odeslal
Boin
No možná je DELL "nudnej" pro někoho ale furt si myslim že vydrží víc jak nablejskanej Acer...
O tom bych si dovolil jemně zapochybovat. Vynášení Dellu do nebes a naopak slepé zatracování Aceru není objektivní přístup. Nové Acery vypadají dost slušně (i Aspire), naopak Inspiron dost slušně subj. opravdu nevypadá. Osobně bych 40K ale nedal ani za Inspiron ani za Aspire (a nejlépe ani za Toshibu), je to dost peněz a najdou se za ně lepší notebooky.
Za tyhle peníze bych vyžadoval kvalitu, která se dá (více či méně) najít u vyšších modelů HP, IBM T, FS Lifebook, Aceru TM, Tecry, atd. Tam ovšem pro většinu přijde KO kritérium grafiky, protože kvalitní "business" notesy prostě herní grafiku moc často nemívají (a tím hůř, že podmínky splňují fakt jen HD2600/8600 karty). Když se aktuálně rozhlédnu, tak nevidím lepší kompromis než to 8510p doporučované frelichlem, to umí všechno, co umět má, zpracování bude také v pořádku a pokud by se jednalo o verzi se slabším procesorem, tak se do 40K snad vejde (podle specifikací jde do 8510p všechno od T7100, v cenících ale vidím jen T7500/T7700 verze ...). Třeba někdo najde, já nic lepšího nenašel.
Po tom, co jsem četl kde o Vostru, tak si ani nemyslím, že by se na něj vyplatilo čekat ... :???:
Sry doktore, tady víc nepomůžu ...
-
Mno, v praci mam 1 m o dseba Aspire 5720 a Inspiron 1521 a garantujem ti, ze by si si ten Acer takto pri direct zrovnani nekupil ;) Inpiron je obtloustli, ale je dobre urobeny ... Acer je "pekny" (proste slusny design), ale kvalita plastov, tvrdost ... otras > akurat displej uz sa nepremackava :)
-
No tak já zase můžu říct, že to chassi na 8510p je téměř identické s nw8240kou, co mam já, a to je jak designově celkem na úrovni, tak i ta odolnost je hooodne solidni - viz 3500km na motorce s notebookem na zadech po Indonesii.
-
Takze tu mam zajimavy update:
objednal jsem si ten doporucovany HP 8510p a musim rict, ze kvalita zpracovani je na vysoke urovni. Ovsem ma jedno velmi vyrazne negativum - je nesnesitelne urvany. Staci aby nejaka aplikace trosku pristoupila na disk a otacky ventilatoru se vysplhaji do zavratnych vysek, pri kterych notebook hlasite knici. Osobne si nedokazu predstavit, jak u toho chce nekdo seriozne pracovat, naposledy jsem neco podobneho slysel u low-end Aceru... :-(
Takze jsem zpatky na zacatku, HP budu vracet a opet nevim co vybrat.
Mate nekdo osobni zkusenost s Toshibou A200 s HD 2600 grafikou? :???:
-
Ty a není to vada jenom toho onoho kusu? V recenzích co jsem četl si na hlasitost nikdo nestěžuje.
Jinak se omlouvám za špatný tip...
-
Citace:
Původně odeslal
Doktor-Prase
Ty a není to vada jenom toho onoho kusu? V recenzích co jsem četl si na hlasitost nikdo nestěžuje.
Jinak se omlouvám za špatný tip...
To mi prave pripadalo zvlastni, ale tezko to nejak otestuju, zadny prodejce neni nakloneny tomu, ze ti takhle drahy notas posle nekolikrat "abysme meli jistotu" :-/
Za tip se vubec neomlouvej, naopak, ocenuji, ze ses mi snazil pomoct, ono je tezke poradit neco, co clovek na vlastni oci nevidel, vzdycky je tam faktor neznama... ;-)
-
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
BIOS poslední?
Ano, podle stranek HP a te jejich update utilitky mam vsechno posledni...
-
Jestli se ti ten notebook jinak líbí, zkusil bych zavolat do servisu, třeba ti řeknou "ano, o tom bohužel víme, pokud budete chtít vyměníme vám desku a bude to v pořádku".
-
-
Citace:
Původně odeslal
frelichl
Jestli se ti ten notebook jinak líbí, zkusil bych zavolat do servisu, třeba ti řeknou "ano, o tom bohužel víme, pokud budete chtít vyměníme vám desku a bude to v pořádku".
Moc dekuju za tip, na Support lince byli ochotni, ovsem pry nic podobneho hlasene nemaji, takze mi rekli, ze nejlepsi je pro me notebook vratit a pozadovat novy. To uz si ale moc netroufam... :-(
-
Neni to podobny problem jako u HP 65/6710 ? Kolegovi pak vymenili desku a je klid. Servis se tvaril, ze o nicem nevi, kdyz tam s tim prisel. Ale trval na tom, az si servis domluvil s HP nejake interni dokumenty a za par tydnu dostal novou desku.
-
Teď čtu recenzi na notebookreview.com (http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3939), a vzhledem k tomu, že se tam píše:
Citace:
Heat and Noise
I was a bit wary about buying an HP business laptop after reading about the fan noise issue with the 6710b. However, this machine is extremely quiet. During normal use I almost never hear the hard drive or the fan. In fact the fan really only comes on when playing games. Additionally there is heat buildup on the left front of the laptop (where your left palm rests). It is not unbearable but certainly noticeable.
bych řekl, že je to opravdu vada konkrétního kusu.
-
Jinak co se tyka Inspironu a jeho vahy... Kamosovi jsem ho doporucoval asi pred rokem... Koupil si konfiguraci Inspirona 6400, T2050, 512MB + 512 dokoupil externe, 80/7200, ATI X1400, 9 clanek, NBD + accidental damage za nejakych asi 34K.
Chove se k nemu cely ten rok celkem hnusne - proste uzivatel, obcas spadne, pracuje se dest nedest (jako zase rozumne), jednou se na nej vylila vodka s dzusem, noseni za viko, podlozka pod piva, pomerne prudke otevirani a zabouchavani displeje, na klavesnici zadnej cita taky neni. Kazdy pracovni den minimalne jednou vystavi tu 9 clankovou baterku na 0. Po roce ta baterka porad vydrzi asi 5,5 hodiny (puvodne kolem 7) v normalnim provozu, takze imho smysl ma. Kazdopadne ten notas porad funguje. Trosku je akorat doskrabanej horni kryt. Chlazeni je porad uplne tichoucky - vyvedeny na stranu a nahoru, takze prace v perinach v posteli pry no problemo - a vsechno OK. Ono toho pul kila navic asi uplne zbytecnych nebude.
-
Citace:
Původně odeslal
frelichl
bych řekl, že je to opravdu vada konkrétního kusu.
Taky si myslím, jinak to snad není ani možné ... :???:
Citace:
Původně odeslal
ICE
...
To myslíš vážně? To by Inspirony byla vybavená americká armáda, osobně neznám notebook, který by při takovém používání vydržel déle než řádově týdny ... Docela by mě zajímalo, na co se vztahuje "accidental damage", když už si připlatil, je kamarád asi přesvědčený, že to musí taky čerpat, jinak nemám vysvětlení.