mrknete please sem http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=13621
ja newim jde mi jen o to zhe zatim zadna DDR400 nejela ani na 166 bez chyb ale DDR266 MOSEL v poho na CL2 a 166MHz
je ta deska na reklamacku?? :roll:
Printable View
mrknete please sem http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=13621
ja newim jde mi jen o to zhe zatim zadna DDR400 nejela ani na 166 bez chyb ale DDR266 MOSEL v poho na CL2 a 166MHz
je ta deska na reklamacku?? :roll:
skusil si aj novy bios 3305? ten opravuje chyby pri pouziti ddr400 na 8rda+ .
jo zkousel a jel sem s nim a DDR400 KINGMAX a furt stejnej vysledek :?Citace:
Původně odeslal aquadust47
No ja netvrdím ze TwinMOS sú nejaké ultra. Ale pri dole uvedenej freq. no problemo.
Nakoniec som rád že na Sl. nie je také jednoduché zohnať Kingmax,Kingstone,OCZ či Cosair. Určite by som ich totiž kúpil.
Kur*a, ale to by mi už TM mohol dať nejakú províziu.
Pamněťma to nebude já mám kingmaxi ddr400 červený tišťák a jedou v pohodě i na 215mhz jinak mám nastaveno 200mhzfsb a 2,5V (míň se hřejou a je jim to fuk zda jedou na 2,5V nebo 2,9V při 200mhz.
ja werim zhe to nebude pameti....taky sem mel ty cerveny ale uz sem je poslal na vymenu za 512MB DDR333 MOSEL 6ns a deska pude asi na reklamacku :?Citace:
Původně odeslal drake
2x256 twinmos ddr400 cl2.5+abit nf7s rev 1.1 na 200 hoci aj cl 3 ani za boha.Citace:
Původně odeslal bananalama
Asi treba tu dosku hodit do kosa :evil:
A nedal si privysoký timing? Mne nechcelo na 6-2-2 CL2/2,5/3 ani na 166, ale 6-3-2 CL2 206 prime stable.Citace:
Původně odeslal Lukas-SVK
mal som 8,3,3,3.0Citace:
a potom aj spd (10,4,4,3.0)
Ty mas aku rev?
2x256 TwinMOS ddr400 cl2.5 + Epox 8RDA+ max 219 MHZ async při 5-3-2-2, sync teď jedu na 200MHz (víc nedá NB a nechci už přidávat víc Vdd), dá max. sync 202MHz při 5-3-2-2 2.63V. Jsem (velmi) spokojen :-)
CL3 ani neskúšaj, nforce to neznáša. :? Kto by to aj dával. :?:Citace:
Původně odeslal Lukas-SVK
Na jednom module mám na konci 50B a druhom 50D
Revíziu si nepametám, kuknem neskôr.
A kolko máš vdd, ked už nechceš viac. Ja mám 1,78.Citace:
Původně odeslal HWTest
Twinmosy s B ckovymi chipmi usli u mna trocha vyssie.
Mal som pozicanu.
Vdd 1,8V Chipy 50D
A vyhodil si ten pseudo chladič NB, a dal tam nejaký dobrý active?Citace:
Původně odeslal HWTest
Sundal, očistil žvejku, zkontroloval, jestli je NB rovnej (šmirgl připraven :-) ), dal stříbrnou pastu, chadič zpátky a na něj 40mm větrák, ale přijde mi, že na to že default voltage chipsetu je 1,5V, je 1,8V dost.
Ja som skôr myslel že odstrániť tú žuvačku aj s tým chladičom. ;D Človek nemusí mať vzdelanie z termodynamiky a aerodynamiky aby videl že to nie je dobrý chladič ani s aktívom. A k tej voltáži, ani mne sa velmi zatial nechce to dvíhať, ale na www.pretaktovani.cz tú 8RGA+ zdvyhli až na 2,0v aby dosiahli FSB241.
Nikde jsem zatím neobjevil žádnej, kterej by se mi zdál lepší (velkej za rozumnej peníz). Mimochodem proč je orig. tak špatnej, krom toho, že nezakrejvá celej ten kov na chipu?
Těch 2V bych se docela bál, někde jsem četl, že ji (8RGA) nějakej recenzent těma 2V odpálil.
Napríklad si skús predstaviť pri pasívnom chladení, že ním zohriaty vzduch cez neho prechádza zdola hore. V polohe tak ako je v case. Dobrý chladič má rebrá orientované zvyslo, aby zohriaty vzduch mohol cez neho stúpať.atd.atd. A pridaná vrtula ofukuje len rohy rebier dookola toho potratu.
dikec zhe se tady bavite k tematu :roll: ....
jinak deska jde do haje pac ta DDR333 512MB nejede taky ani na 166MHz bez chyb :-(
Na mojej NF7-S je by spd nepouzitelne nad nominalny takt = ani nenabootuje. Tak isto 8-3-3-3 to mi odisiel BIOS ale 5-3-3 a cas na 2,5 pri 185 FSB v pohode.
Z mojich skusenosti - nedavat by spd, pamete na expert a vsetko rucne na 5-3-3 a cas 2,5 , cas 3 nechodi
Prepáč, ale s freq. pam súvisí aj chladenie NB. :|Citace:
Původně odeslal rombo
A do hája by som dal skôr tu pam. ako tú dosku. Howgh.
jenze ty to asi fakt nectes zhe...problem je v tom zhe na ty desce jedou korektne ramky jenom specifikace DDR266 ty klidne tech 333 daji na CL2.5 sem zkousel MOSEL DDR266 a jely.....Citace:
ale fsechny ramky nad DDR266 tj DDR333 a 400 co sem zkousel delaj chyby pod 150MHz coz asi pametama nebude zhe
šak v poriadku. Potom máš asi smolu na nešťastnú dosku. Mne moje DDR400 nerobia žiadne problémy.