WL-500gP + WL-138gE + WXP SP2 = nepripoji se
Zdravim, zakoupil jsem tri zarizeni z dilny Asusu: router WL-500gP a dve karty WL-138gE (PCI) a WL-169gE (USB). Po instalaci karty WL-138gE na WinXP SP2 nastaly problemy s pripojenim k routeru. Dva dny jsem hledal ruzne nastaveni routeru a karty v pocitaci, behal s routerem po byte, nakonec vyzkousel i WL-169gE a stale stejne - sit to vetsinou najde, ale nemuzu se pripojit. Kdyz uz se to nahodou pripoji (5 a vice minut ziskava IP od routeru), Win hlasi silu signalu "Vynikajici" (100%), kvalita taktez 100% a rychlost 48 Mb/s nebo 54 Mb/s, bohuzel realna rychlost na router je v radu bajtu za sekundu (ano, bajtu za sekundu). Jednou nebo dvakrat se mi podarilo, ze to fungovalo relativne dobre (rychlost kolem 200 kB/s), ale do 10 minut bylo po vsem.
Vcera v noci jsem uz ze zoufalstvi rozjel jeden staricky pocitac doma, nainstaloval WinXP SP2 a ... na tomto pocitaci vse funguje jak ma hned od pocatku. Nastaveni systemu i routeru maji vliv jaky maji mit (AfterBurner, zabezpeceni apod.) S routerem uz behat nemusim ale muzu, nema to na funkci vliv a jede to stabilne 54 Mb/s.
Tak a ted mi nekdo reknete, co je spatne. Ruseni od pocitace/monitoru muzu myslim vyloucit, pocitace stoji vedle sebe a USB karta je na prodlouzeni, takze lezela vzdy na stejnem miste. Pocitac na kterem to nejede je relativne cerstve instalovany, pravidelne zaplatovany, nezabordeleny ruznym nepotrebnym SW a vse tam beha jak ma. Firewall pouzivam na routeru + integrovany ve Win, antivir nerezidentne NOD32. Pripojeni na router pomoci UTP funguje bezvadne.