Flash animace - změna fotek - jak nejjednodušeji?
Potřeboval bych udělat něco podobného jako je zde
http://americansommelier.com
Myslím ty měnící se fotky v záhlaví. Neexistuje na to náhodou nějaký jednoúčelový nástroj? Není potřeba dělat žádnou reakci na cokoli, prostě jen potřebuju něco,kam nasypu fotky, dám dobu trvání a dobu přechodu a ono to "vyplive" tu animačku, kterou pak vložím do stránky :-)
Re: Flash animace - změna fotek - jak nejjednodušeji?
Hmm, jenže 40 USD za to, že potřebuju udělat střídání cca 5 fotek, je trošku dost, a "free" verze mi podle popisu moc nevyhovuje - je tam nějaký reklamní "banner" na konci té prezentace a to se mi moc nehodí - potřebuju udělat nekonečnou smyčku těch fotek....
Neví někdo o nečem free?
jinak jsem zkoušel ještě Amara Photo animation software, tam to zase nejde ukládat, v nekomerční verzi :-/
Stačí mi fakt něco uplně debilního, nepotřebuju tam bůhvíjaký efekty, jen naházet fotky, dát tam prolínačku a nastavit dobu zobrazování jednotlivých snímků...
Ještě mě tak napadá, že tu mám asi na CDčku vypálenou trial verzi Macromedia MX studia - jak těžké by bylo udělat to ve "velkém" flashi? Něco jsem v něm kdysi dělal, ale potřeboval bych docílit ty plynulé přechody atd.
Tenhle Fade přechod je fakt hodně jednoduchej, mít na služebním notebooku flash tak ti to udělám do 5ti minutek
Tady je kdyžtak návod
http://www.permadi.com/tutorial/flashfade/index.html
Citace:
Původně odeslal
mike.pr
K+ bez debat, díky moc! :wink:
EDIT: Jestli ten postup chápu správně, tak je to defacto čistě o nastavení "keyframes" pro hodnoty alfa kanálu obou obrázků, right?
JJ přesně tak, 2 vrstvy a keyframe s transition alpha kanálu.
Ovládání se ale dost s každou verzí lišilo, takže snad to najdeš
Citace:
Původně odeslal
mike.pr
JJ přesně tak, 2 vrstvy a keyframe s transition alpha kanálu.
Ovládání se ale dost s každou verzí lišilo, takže snad to najdeš
Myslím, že určitě... BTW tak mě napadlo, aby tam nebyl vidět nějaký "ostrý přechod", tak asi bude v případě nekonečné smyčky nejlepší to nakonci nechat "prolnout" ještě jednou přesně do objevení se "prvního" , tj. počátečního, obrázku, a potom to useknout a aby to jelo od počátku, že?
Přesně tak ;)
EDIT: a samozrejmne nejlepe cas prvniho plneho obrazku na zacatku zkratit na pulku a nakonec dat druhou polovinu doby, at je to cele plynule
Uz si to asi vyresil, ale na http://www.giveawayoftheday.com/ je jeste asi 12 hodin dostupny nejaky konvertor z PowerPointu do Flashe. Treba by se ti to mohlo hodit.
Na ty .ppt konvertory jsem koukal, ale nakonec jsem stahnul trial Flash 5 a udelal to v nem (v Flash MX 2004 ktery tu mam vypaleny jsem totiz za boha nenasel alfa kanal) :-D
Ale dik za radu!