Re: 2600XT problem - tuhne
tak si asi odpovim sam.. na pctuning foru se to resi docela dost, takze si poctu tam...
nicmene by mozna nebylo spatne to tady taky trochu zacit rozvadet, vzhledem k tomu ze je to obecny problem...
Citace:
Původně odeslal
Austin
tak si asi odpovim sam.. na pctuning foru se to resi docela dost, takze si poctu tam...
nicmene by mozna nebylo spatne to tady taky trochu zacit rozvadet, vzhledem k tomu ze je to obecny problem...
Nevím, nakolik je to obecný problém, ale svoje problémy s 2600XT jsem tu už rozváděl...
Nevím, nevím, teď jsem rozjel tatovi v kompu Palit HD2600XT 800/1600 takty.
Win Vista Ultimate 32bit + Catalyst 7.8, no problem, hry - no problem.
Jo, a ohledně těch 3DMarků 05+06, stačí spustit Mark s parametrem "-nosysteminfo", ony Marky totiž neznají kartu. Jedinej Mark, kterej jsem na ní nerozjel, byl 3DMark03 ; buď to je Vistou, anebo kartou, nevím.
Jinej problém s ní není.
Jo, btw, pro Aquamark3 je třeba smazat soubor "direcpll.dll" z adresáře AQM3.
Není zač :-)
Jj, důležité je, že fungují hry, 3DMarky nejsou schopné identifikovat takty a seknou se.
Pokud to ovšem dělá tohle
Citace:
Původně odeslal
Austin
ale proste se to jebne nekdy i behem normalni prace, napr surfovani.
tak to problém je - a dělá-li to na čisté instalaci s posledními ovladači, tak je to zřejmě na reklamaci (narozdíl od předchozího).
jeste pls, ti, co mate HD2600, mate na zdroji ten 8pinovy pridavny konektor, nebo jen 4 pinovy ?
To by nemalo hrat rolu, 2600vky nezeru vela... Aky mas vlastne zdroj ty?
HD2600XT nevyžaduje přídavné napájení .. a jestli myslíš EATX napájení 4 ( 8 )pin, tak to je spíš pro poskytnutí stabilnější šťávy desce, potažmo procesoru, nemýlím-li se .. (já osobně mám 1x4pin jako CPU1 a 1x4pin jako CPU2 konektor na zdroji) .. čili to nehraje roli pro tu kartu.
ja mam obycejny 350 w fortron...
ten konektor ted mimo trochu.... sem nainstalil atitool 2.7b2 a ten uz mi jede, tak aspon muzu regulovat vetrak na te grafice, takze uz se na ni da udrzet pazour. a i kdyz tam pisou podporu taktovani, tak taktovat nejde... takt nastavim, ale vrati se hned na puvodni hodnotu. no a prave na jinem foru tam nekdo psal, ze pry nekde cetl (znate to), ze pro taktovani tam ma byt 8 pinovy konektor... podle me taky hovadina, ale jen sem se zeptal :)
tak krom 03 3dmarku spustim vsechny.. (nosysteminfo)
06 - 5088
05 - 10843
03 - xxx
01 - 37848
Myslím, že Fortron 350W to utáhne, záleží, co máš za zbyte sestavy ještě.
Každopádně, to o 8pinu je pravda, ale u HD2900XT, nikoli u Tvé karty.
Přetaktování u 2900XT nefunguje, pokud nemáš zapojený 6 i 8pinové přídavné napájení zároveň.
U té tvé bych se ničeho neobával, pokud ti ostatní jede, hlavně hry, tak snad není problém, a 3DMark03 nejede ani mně ani Maulovi, je to asi nějaká krpa s Vistou ...
Citace:
Původně odeslal
Austin
jeste pls, ti, co mate HD2600, mate na zdroji ten 8pinovy pridavny konektor, nebo jen 4 pinovy ?
Můj Corsair520 i Enermax500 mají 8 pin...
Citace:
Původně odeslal
Conflict
Myslím, že Fortron 350W to utáhne, záleží, co máš za zbyte sestavy ještě.
no myslim ze zdroj by to utahnout mel, napajenim to urcite nebude...
stroj co sem tam mel predtim, zral jeste vic, a stabilne jel :)
mno, zkusil sem nastavit PCIE na 105 Mhz.. nekde sem se docet. Zatim, klepu na drevo, mi to za 2 hodiny ve winech a par hrach jeste nepadlo... CPU 2,66 @ 3,28 (BOX :))
Nějak mi uniká, jak ti nová verze atitoolu vyřešila výše zmiňované problémy ???
Citace:
Původně odeslal
jan555
Nějak mi uniká, jak ti nová verze atitoolu vyřešila výše zmiňované problémy ???
nn, problemy asi nevyresila, ale v ta nova verze uz jde spustit, ta co sem mel predtim, kdyz sem ji pustil, tak komp padl..
takze ted, v tom atitool muzu aspon menit otacky vetraku na grafice, ponevadz tam ty otacky byly porad na najnizzsich (16%) a vubec se to nemenilo, ani pri 3D. takze se na tom proste nedala udrzet ruka...
Nicmene od vcerejska, kdy jsem nastavil PCIE na 105 Mhz, a taky sem trochu pritocil ten vetrak na grafice, aby se to neprehrivalo, mi kompl zatim nespad..
nevim co z tech dvou je toho pricinou, ale tvari se to ted vporadku. (vidim to spis na erupce na slunci:))
Austin: Nebylo by od věci si aktualizovat podpis taky ;) Ať víme, co máš za desku, cpu, paměti, apod.
Btw, ani u taty Ati Tray Tools nefunguje korektně, píše takty 14/14MHz :( ATiTool jsem nezkoušel, asi taky tu poslední betu zkusím. Ale myslím, že tuhle kartu se neoplatí moc taktovat, 800/1600 je dost na default. A potíže s otáčkama fanu kupodivu nemám, ve 2D má karta kolem 38C, v zátěži pak do 60C, to je paráda (auto-měnění otáček pomocí Catalystů asi)
ati tray tools hd2000 vubec oficialne zatim nepodporuje, takze proto...
nekolik let to byl muj velice oblibena utilitka, ale zatim se bez ni budu muset obejit :) to AtiTool zkus, zajimalo by me, jestli ti to pujde taktovat.
Me bohuzel automaticka regulace otacek vetraku nefungovala, proto sem tak nutne potreboval to AtiTool, nez se mi ta karta upece :) ted uz ale vpoho, nastavene 50-60%, vetrak nejde slyset a teploty jsou prijatelne.