Zdravim, zkousel nekdo jestli je elektricky vodiva teplovodiva pasta. Podarilo se mi totiz jednu stribrnou zapatlat mezi smd soucastky okolo jadra graficke karty.
Takze bych potreboval poradit cim to z tech mezerek dostat a jestli to vadi.
Printable View
Zdravim, zkousel nekdo jestli je elektricky vodiva teplovodiva pasta. Podarilo se mi totiz jednu stribrnou zapatlat mezi smd soucastky okolo jadra graficke karty.
Takze bych potreboval poradit cim to z tech mezerek dostat a jestli to vadi.
Aka pasta (znacka, vyrobca) to bola?
Ciste logicky, pokud je ta pasta pro pouziti v PC, nemela by pri tech napetich nic delat (rozumej, vodit jen teplo, ne elektricky proud). Pokud to ovsem neni, zde tolikrat probirana stribrna pasta zn. TITAN., ta tu par uzivatelum zavarila uz pri par voltech.
Jak ji ale dostat ven, to me nenapada. Na kousek vaty kapnout benzin a rozetrit do ztracena ???
Pri tom napati co pouzivaju pc komponenty by vodiva nemala byt. Pri vyssich napatiach uz ma nezanedbatelnu vodivost, ale skrat ti to robit nebude.
Tiez by ma zaujimalo cim sa to da lahko ocistit.
Jak radi Dolbac,benzin a nebo lih.Tim by to melo jit dolu nejlepe,ale ted jde jen o to,jak to pujde okolo tech soucastek ocistit.Bude chtit asi trochu vic píle...
isopropylalkohol ve spreji - bude mít i trochu tlak, tak tomu pomůže ven, párátko, nějaký hadřík a trpělivost...:-),
no nemohl jsem vydrzet na odpoved a rikal jsem si ze to risknu. Pasta byla nejaka urcena pro PC (myslim ze jsem ji dostal k nejakemu chladici... jestli to byl zalman to nevim), trosku jsem to utrel, ale zbylo tam toho jeste dost. Usadil jsem chladic a vse nastesti funguje bez problemu (pocital jsem s tim ze se snad pocita s tim ze se to zapatla)
btw mam ted sveho homemade vodnika a a teplota graficke karty po 2 hodinach v zatezi (rthdribl) neprekroci 37 (GF7600GS@GT) :-)