Velký disk pro FIC PA2005
Sticky thread nahore je zamknuty, tak se zeptam tady. Zkousel jsem nahodit bios z http://www.jhill.de/bios.html do desky FIC PA2005, nejspis s ni ale neni kompatibilni - po flashi jen pipa a nepostne. Je nejaky zpusob jak si upravit svuj bios, ktery v te desce jede? Vyzna se tu nekdo v teto problematice?
Re: Velký disk pro FIC PA2005
Některé desky mívají různé revize a verze, našel jsem, že i tahle má jednu verzi s podporou 75 MHz FSB a druhou bez... To ej první bod, který bude třeba zjistit. Druhým krokem bude nahrání funkčního BIOSu (buď v programátoru FLASH EPROM nebo za pomoci diskety - postup na Awardy i AMI (tahle deska má tuším Award) tu nejspíš je. Druhým krokem bude vyhledat si na Rainbowových stránkách odkaz do acrhivu Wim's, kde, pokud funkční BIOS pro tvoji desku existuje, bude...
Bios je funkcni, poresil jsem to hotflashem v jine desce s uniflashem, archivy + google jsem samozrejme prosel vsechny, toto je jediny ktery jsem nasel - proto se ptam, jestli jde nejak upravit ten co tam mam - originalni 619j900 od FIC z ftp://ftp.fic.com.tw/motherboard/bios/socket7/pa-2005/
Ten upraveny je dokonce na tom samem ftpku, bohuzel nejede.
Zeptám se ještě jednou: je ten BIOS pro tvoji revizi desky? Jsou dvě verze. :-/ A samozřejmě nemůžeme vyloučit chybu upraveného BIOSu.
Predpokladam ze je pro moji revizi desky, protoze bios je afaik jen jeden pro vsechny PA2005, jediny rozdil by mel byt opravdu jen v tom fsb. Revizi nevim jak zjistit - nikde napsana neni, a i kdybych vedel o jakou revizi se jedna, zase nemam jak zjistit pro jakou revizi je ten bios (mozna protoze je fakt jen jeden?) Kazdopadne podle toho co jsem nasel by melo jit o Rev. 1.30 nebo 1.31, protoze jen tyto revize maji podporovat pentia MMX (mam tam P233MMX). Podle manualu mam nejspis verzi co umi 75fsb - na desce je PLL52C59-14TSC.
edit: beru zpet, 75fsb neumi, ted jsem se byl jeste podivat a jumper CLK3 je napevno zadratovany v poloze 1-2 (66fsb) jak pisou v manualu, ten dole na fotce patri k PCIPID.
Tak nakonec jsem zkusil pripojit 120tku disk i bez mod biosu a i presto ze bios dokaze detekovat jen 8GB, XPcka s nim nemaji nejmensi problem :)
Pokud Ti to tak vyhovuje, tak no problemo, ale jinak jedinný, kdo by s tím byl schopen pomoci je Rainbow
Tomu jsem psal PM jako prvni, neodpovedel. Kazdopadne funguje to dobre, i instalace xpcek vidi disk cely, jen je asi nutne se vejit se systemem do tech 8GB co vidi bios, coz neni problem.
Systém na partišně o velikosti do údaje viditelného pro BIOS je v těchto případech obvyklým řešením. Na Wim's BIOS opravdu nic nebylo? Ačkoli je pravda, že tento projekt už jsem dlouho nevyužil.
EDIT - tak PA2005 u Rainbowa skutečně není.
ak tam mas award bios, tak skus patchnut svoj sucasny bios pomocou romby biospatcher a cez uniflash ho flashnut.
Mne to pomohlo, ale niekde som tu cital ze niekomu potom nenabehol ale ked mas bios v patici a vies hotflash tak za skusku nic nedas.
http://www.rom.by/Award/patcher/bp-4_23.rar
Já mám taky tuhle desku FIC PA-2005 a taky jsem měl tenhle
problém - 20GB disk rozpoznaný pouze jako 8GB.
Zkusil jsem prolézt ty biosy na FTP FIC a našel jsem tam dva novější než byl
ten starý (619j900)
a tenhle ftp://ftp.fica.com/BIOS/motherboards...3/6201j900.bin
mi problém vyřešil.