Vraceni zbozi objednane pres net
Zdravim,do 14 dnu by melo jit vratit zbozi objednane pres net. Mohu to zbozi vratit i v pobocce kterou mam ve svem meste?Nebo to musim posilat zpet tam kde sem to objednal.Jedna se totiz o klavesnici,nejede CTR a reklamace by trvala dlouho.Proto bych ji radeji vratil..Je to ale objednane na firmu,takze obchodni zakonik.Nevite jak na to?Diky za rady!
Re: Vraceni zbozi objednane pres net
if obchodni zakonik, pak zadne odstoupeni. viz FAQ.
Rekl bych, ze pokud je to na firmu, tak se jede podle obchodniho zakoniku, kde myslim o 14 dnech nic neni.
Projdi si obchodni podminky, ktere ten eshop ma. Mozna, ze neco podobneho nabizeji i firmam, ale ze ze zakona na to narok nemas.
Potřeboval bych poradit :-) Prostudoval jsem FAQ, ale nějak v tom tápu. Koupil jsem si minulé úterý LCD monitor v Cybexu. Objednal jsem přes net a vyzvedl v Praze. V sobotu jsem začal monitor zkoušet a na monitoru je černá vodorovná linka. Celá řada pixelů svítí stále černě. Potřeboval bych poradit, jak postupovat dále. LCD monitor potřebuji, koupil bych si i jiný někde jinde, jen bych pak nechtěl mít doma dva monitory. Mám požadovat reklamaci nebo mohu odstoupit od smlouvy? Bohužel jsem propásl 100% záruku, kterou poskytuje Cybex na některé monitory. Monitor není kupován na firmu. Díky za radu.
mas dve moznosti, dle sve volby:
1) jestli jeste neubehlo 14 dnu od prevzeti toho LCD, pak muzes od smlouvy odstoupit;
2) nebo muzes monitor reklamovat z duvodu rozporu s kupni smlouvou - jestli je cela rada pixelu mrtvych, pak to reklamovatelna vada zcela jiste bude. v takovem pripade mas narok, dle sve volby, na opravu/vymenu LCD a v pripade, ze ani jedno nebude mozne, pak narok na slevu z kupni ceny/odstoupeni od smlouvy
Děkuji za radu, už mi psali a mám prý odstoupit od smlouvy.
mam podobny problem.
potrebuju vratit nekompletni case a delaji problemy. na fakture na jmeno (tedy obcan. zak.) je ale vic polozek. muzu jim vratit jenom ten case nebo musim celou objednavku?
Citace:
Původně odeslal
ICE
mam podobny problem.
potrebuju vratit nekompletni case a delaji problemy. na fakture na jmeno (tedy obcan. zak.) je ale vic polozek. muzu jim vratit jenom ten case nebo musim celou objednavku?
ja vracel i jen jednu polozku z objednavky a v pohode ;)
Citace:
Původně odeslal
ICE
mam podobny problem.
Nevim, jak je to v zakone, ale dle logiky veci by byly sami proti sobe, kdyz chteji vratit bud zadnou nebo vsechny polozky. Vratis jim vsechny polozky a jsou bez zisku a zustane jim pouzite zbozi.
U solidni firmy je vraceni jedne veci z mnoha samozrejmosti.
bohuzel tohle neni solidni firma, i kdyz jsem si to dlouho myslel. :(
Citace:
Původně odeslal
ICE
mam podobny problem.
jestli jsi kupoval jednotlive veci a mas rozpolozkovane ceny podle jednotlivych veci, pak muzes vratit i jednotlivou vec.
v pripade, ze bys tam mel jen jednu cenu za X veci, pak bys mohl odstoupit pouze od smlouvy jako celku.
Citace:
Původně odeslal
ICE
dik vsem :)
Prosim, napis o jakou jde firmu. Vidim ze jsi z Brna a tato informace by se mi mohla hodit. Klidne PM. Dik.