Ako unlocknut cpu voltage na nforce 550 (doska msi k9n Neo - MS-7260 ver. 2.0) ?
Hladal som na nete, ale zatial som nic nenasiel. cpu voltage vobec nie je v biose a v ntune je nedostupne.
Diky moc
Printable View
Ako unlocknut cpu voltage na nforce 550 (doska msi k9n Neo - MS-7260 ver. 2.0) ?
Hladal som na nete, ale zatial som nic nenasiel. cpu voltage vobec nie je v biose a v ntune je nedostupne.
Diky moc
Central Brain Identifier si skusal?
http://cbid.amdclub.ru/files/cbid836b.zip
Neviem, ci sme sa pochopili. Pozriet vcore si viem, ale neviem ho menit. Potrebujem trochu zvysit vcore na x2 4200+ EE , zatial idem stabilne na 2570 MHz a myslim si, ze trosku vyssie vcore mu dost pomoze ist vyssie ;-) .
Aj tak diky
Uz som to zbadal ;-) , diky, ale aj tak by ma viac zaujimalo, ci sa to neda odblokovat v biose ako to bolo niekedy na starsich doskach(cez kombinaciu klaves)...
Diky moc
Pozri tento thread, mohol by si tam najst co potrebujes vediet...
http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=156711
Skusal si uz flashovat ten bios co ti poradili? Daj vediet ake vysledky s tym mas...
Este nie, ja som ho nenasiel , poslal som mu pm aj som spravit novy topic ale zatial sa neozval... Potom dam urcite vediet.
Tu je odpoved z toho fora:
One topic on this at REbalsHaven
http://www.rebelshavenforum.com/sisu...;f=21;t=000490
Link to MSI for the MSI Platinum BIOS 1.7 ...this should be 100%stable...i never had any problens flashing this bios.
Make shure you have you old BIOS handy, you never know..
http://global.msi.com.tw/index.php?f...=1&prod_no=252
Ok remeber @Rebals Haven they used the ULTRA bios which is way buggy ..I will only use the PLATINUM BIOS 1.7 and also downloaded the manual so you know what device to disable that the board dosnt use...heare is a list just incase You can try 1.8 its newest Version and should also work the same as the 1.7....for referance ive used 1.5,1.6,1.7 all with no hassels. Do flash the 1.7ver first so you can see the new settings and then if your up to it you could try the 1.8...
You will have to apply the settings below! All other menu settings are the same as stock K9n-neof bios
MCP55 ACPI HPET Table Enabled
You will need to set the SATA to 0/1
you will need to us Mac Lan 0 and disable Mac Lan 1
you will need to diable IEEE1394 Controller
USB devices are the same
Audio is the same
Cell MENU
Vcore settings and DDRv setting Now adjustable!
PCI-E lock to (101) for overclocking!
Spread Spectrum Configuration,disable all of them for overclocking!
That should do it , Pm me if you have any more Questions.
Idem skusit a dufam, ze dam vediet z tohoto pc ;-) ...
Takze asi kupujem novu dosku :-( . Vsetko prebehlo hladko, ale bios sa nevie ulozit, vzdy naskoci bios checksum error , viem vojst do bios settingu, vsetko viem nastavit, ale ked dam ulozit, tak zase nastartuje ako neulozeny bios s checksum errorom. Kedze neprejde cez post, tak asi nebudem vediet flashnut stary bios a som v prdeli... Ak ma niekto napad, ako tam nahrat stary bios, budem mu velmi vdacny...
EDIT: takze nie bios checksum error ale CMOS Checksum BAD
Ako si ho flashoval? Priamo z win?
edit: na zachranu biosu kedysi fungovala kombinacia klaves ctrl+home v spojeni s disketou...Ale ci to stale funguje..??
nastastie funguje. Bios tam mam teraz z platinum, sice viem menit voltage(iba do 1,3V ) ale netoci sa mi fan na cpu... Idem testovat dalej
Takze mam spat oficialny bios, nerozchodil som vetrak na cpu, idem kupit druhu dosku, necakal som , ze msi oseka takto moznosti, ale co uz...
Bohuzial nefunguje, sice viem zvysit napatie na 1.288V ale viac ani o chlp. Nefunguje Adjust cpu Voltage. Ide mi to max na 240x11, skusal som menit aj pomery na 260x10 a podobne, ale doska nejde s takymi fsb. Samozrejme som dal ht na 2x a ram na 400MHz aby som otestoval max fsb. PC sa nad 250 ani nerozbehne. CPU fan som dal do sys fan a tam ide, ale je mi to hovbi platne, ked neviem zvysit napatie. Este je to mozno aj kvoli cpu, ale to sa mi nezda. Mam X2 4200+ EE(65W)...
Voltaz na chipset? Tu vies zmenit? Nepomohlo ani to?
nie, neviem ju menit...
Tak to je ozaj bieda...Asi fakt budes musiet poriesit viac OC friendly dosku...Skoda...Je to fakt dost zarazajuce, ze MSI vyprdne takyto shit...Nuz...
Presne si to trafil, ale diky moc za ten link, ten to aspon vsetko objasnil a nemusim sa dalej trapit, hadam bude msi nf570 sli platinum lepsie susto, v tej cene asi lepsie nezozeniem... (cca 2600,- Sk bez DPH), mozno uz aj dokupim rovno dalsiu 8600gt a bude chvilku pokoj ;-) ...
JJ, to bude urcite lepsie...V Ageme je za cca 2360.- Za tie prachy dobra volba...A ak sa chystas vyuzit SLI...o to lepsie... :)
Takze uz mam MSI K9N SLI PLATINUM(MS-7250 ver. 1.2) a som spokojny. Este musim doriesit chladenie, neviem ci dam vodnika z mojho prveho stroja, alebo kupim nejaky dobry vzduch. Momentalne idem 246x11(2706MHz) ale s boxom to neuchladim. Vcore mam 1.38V a teplota pri prime ide k 72 stupnom. Stabilne to je, ale s lepsim chladenim si myslim, ze 2800-2850MHz nebude problem. Testoval som to v 2x prime95 cca 25 minut a slapalo to v pohode. SuperPI mam 32,406 s. Je to uplne ine ako ta stara doska, ktoru urcite neodporucam...