Jakou pokojovou kvalitní a výkonnou anténu?
Zdravím,chci se zeptat jestli by mi moh nekdo doporucit nejakou vykonnou,kvalitni a hlavne co nejlevnejsi antenu do pokoje k TV.Nemam zde pripojeni na antenu ktera je na strese a vyresit to by byl problem.Navic mam pokoj na opacnou stranu nez je vysilac TV signalu (analog+digital).I digital zde chytam hure na USB DVB-T + pridavna DVB-T antena.
Tak snad nekdo vi o necem dobrem a poradi mi.Diky
Re: Jakou pokojovou kvalitní a výkonnou anténu?
Co treba tahle antena? http://www.kamennyobchod.cz/pokojova...s-sdv4230.html
Nebo mate tip na nejakou jinou?Rad bych nejakou s velkym vykonem,aby nebyl problem chytit jakykoliv signal.
S DVB-T to není legrace, jsou antény, s nimiž to neběží a naopak takové, u nichž bys to nečekal a běží. Ten proklamovaný "lepší příjem" se moc nekoná (stejně zůstaneš odkázán na síto na střeše bez zesilovače nebo STA). V pokoji to chytíš horko těžko, od určité úrovně signálu nechytíš nic, a to ani v blízkosti Prahy, kde pokrytí signálem je udáno jako "velmi dobré".
Hmm,to je zvlastni...Muj strejda chyta DVB-T take pouze na nejakou obycejnou pokojovou antenu a ma pokoj v dome na opacnou stranu nez je vysilac.A bydli ve vedlejsim meste.
U nas doma na obycejnou DVB-T antenu (ma asi cca 24dBi a je napajena ze site) co jsem dostal k USB DVB-T prijimaci chytam signal v poho,ale pouze v obyvacim pokoji a antena musi byt blize u okna,protoze pak je to blize vysilaci.U me v pokoji je to prave horsi,protoze jsem na opacnou stranu nez je vysilac.Ale i tak si myslim ze s nejakou lepsi antenou bych moh neco chytit.Ja v to tedy doufam...
Chystam se totiz poridit si LCD TV a nejaky slusnejsi set-top-box.
jestli to nebude i v tom, že tunery v těchto PC DVB-T přijímačích jsou horší, než ve stolních set-top-boxech
podobné jsem to měl u DVB-S karty Skystar 2, stolní přijímač Humax chytal i slabší kanály na exotičtějších sat.pozicích a SS2 se někdy nechytala
určitě by to chtělo spíš pořádnou anténu, já těm pokojovým "zázrakům" nevěřím, i kvůli tomu, aby jsi neměl třeba v nahrávkách vypadlé snímky
No ja si take myslim ze tunery ve stolnich set-top-boxech jsou lepsi nez v tech k PC (navic mam ten USB).Takze doufam ze by to pak mohlo jit lepe.Ono nejake pokojove anteny stoji urcite zaprd,ale v mem pripade si myslim ze nejaka o neco lepsi by stacit mohla k tomu stolnimu DVB-T k TV.
Jinak nahravky z toho zadny delat nebudu.Bude to ciste jen na sledovani v TV.
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
http://www.digizone.cz/clanky/anteny...alni-televize/
Obecne antena s predzesilovacem s velkym "vykonem" neznamena bezproblemovy prijem.
Citace:
Původně odeslal
Sasa
Diky,vypada to zajimave.Poradne si to proctu a pak sem napisu.Kazdopadne jak jsem to prozatim jen tak narychlo projel ocima,tak to znamena,ze si mam radeji nechat tu antenu kterou mam a pak to s ni zkusit a kdyz budou problemy,tak potom teprve zacit shanet nejakou antenu s vetsim ziskem...
EDIT: Mam tuhle antenu (ta kterou jsem dostal k DVB-T USB - kupovano tusim tady nebo na PCT na foru)-zisk 28dB: http://www.ryniak.cz/cz/sortiment/p346.htm
Tady vic foto: http://allegro.pl/item212175002.html#photo
Citace:
Původně odeslal
peta303
V pokoji to chytíš horko těžko, od určité úrovně signálu nechytíš nic, a to ani v blízkosti Prahy, kde pokrytí signálem je udáno jako "velmi dobré".
Nj, pak jsou také lidé, kteří bydlí v Praze, mají přímou viditelnost, sousedi z bloku reportují vynikající příjem a oni vyzkoušeli 3 antény a nechytli ani komára. To jsem třeba já :( . (sry za OT)
Citace:
Původně odeslal
jan555
Nj, pak jsou také lidé, kteří bydlí v Praze, mají přímou viditelnost, sousedi z bloku reportují vynikající příjem a oni vyzkoušeli 3 antény a nechytli ani komára. To jsem třeba já :( . (sry za OT)
No tak to je husty...Svym zpusobem jsem na tom asi jeste celkem dobre. :)
Z tohohle pohledu jistě ano, skutečně pro to nemám vysvětlení ... (a na hledání toho pravého důvodu nemám sílu - s ohledem na kabelovku tedy ani důvod)
V š e s m ě r o v á a n t é n a
Budu zde pokračovat,
potřebuji všesměrovou anténu, vůbec nevím jakou, připojena bude na d-link G684T
všesměrovka bude umístěna na stožáru viditelnost čistá, od stožáru bude pokrytí v poloměru cca 500m a to nadhodnocuji (real 2 klienti vzdáleni 200m), ale nechávám tam rezervu do budoucna.
Opravdu nevím co vybrat, nepotřebuji nic spešl s nakyma futurkama apod, jen dokonalý přenost, max 2000kč +- šalina :-)
Díky za reakce a tipy !
Jen nechapu proc vkladas dotaz ohledne Wi-Fi anteny do vlakna kde se resi antena pro terestrialni prijem DVB-T ???
Citace:
Původně odeslal
ctrl_j
Jen nechapu proc vkladas dotaz ohledne Wi-Fi anteny do vlakna kde se resi antena pro terestrialni prijem DVB-T ???
To je zcela jasné, abych zde nezasíral forum dalším dalším drdem. Otázka je jasná - všesměrová :roll: