Nandáváte chladič na procák (už po sestavení kompu) s deskou v casu nebo ji vyndáváte ven ?
Budu dělat nějaký úpravy na chladiči - jinej fan a jeho zvednutí asi 1cm nad chladič - a fakt se mi to nechce všechno rozebírat. Jaký jsou rizika ?
Printable View
Nandáváte chladič na procák (už po sestavení kompu) s deskou v casu nebo ji vyndáváte ven ?
Budu dělat nějaký úpravy na chladiči - jinej fan a jeho zvednutí asi 1cm nad chladič - a fakt se mi to nechce všechno rozebírat. Jaký jsou rizika ?
pokud mas desku uchycenou vice sroubkama tak je to bez rizika a bydrzi vazne velkej tlak pri nasazovani chladice... ale pokud to ma nekdo MB na 2 sroubech riziko je velky:)
takze: zadny rozebirani :wink:
Ja to delam normalne v casu,fse zamontovany.Pokud ti tam nevadi zdroj,tak jestli nejsi totalni lama,nemuzes nic zku.. ;DCitace:
Původně odeslal Deny
to je v pohode ... akurat na p4ke mam niekedy nervy ked to davam dole z toho ramu .. stale sa bojim trosky nasilia :) ale inak by nemal byt problem ... len dat bacha na veci ako pacenie srobovakom a nasledne rypnutie do dosky ;)
MadCap
a hlavne si neudelej diru sroubovakem do desky az budes ten chladic sundavat nebo nandavat (pokud nemas s nejakou peknou sponou) - v case je min mista nez kdyz mas desku na stole - jinak je riziko samozrejme stejny :-)
Taky dost záleží, z který strany nasazuješ očko na socket. Nasazoval jsem tříočkový chlaďák na desce K7S6A a byl to horror. Vadily kondíky, prostě orientace socketu na ***. U NF7 je to pohoda, chlaďák se nasazuje na straněu okraje desky a jde to naprosto nádherně. Desku nikdy nevyndávám a mám ji na všech šroubech. A BEZ podložek ...
... montujo novej komp, tak to nandavam venku a pak to prisroubuju na VSECHNY srouby. dyz se hrabu v necem starsim, tak vetsinou vyndam zdroj. U P4 je to jedno... pokud nejsi totalni ma.gor, taxe ti to ani nepovede zlomit procak.. .:) hlavne se nesmi moc vrklat chladicem to pak to ulomeni opravdu hrozi...
to Halen: jaxto myslel bez podlozek?? to jako bez medenejch podlozek pod desku, nebo bez podlozek pod sroubky?
2Pajda: Halen to myslel jako že bez podložek pod šroubky,nedávno tu o tom byl docela zajímavý thread.
ja to driv nandaval v kejsu, ale pokud kejs neni bigtower, tak uz si to po mejch zkusenostech radsi vyndam ;D
No ten zářez jsem viděl :o , ale přece jenom si to lajsnu nandávat v casu :wink:Citace:
Původně odeslal Kamikatze007