Chyba ovladače SB X-Fi v XP SP2
Tak uz asi potreti se mi stalo,ze mi PC vyhodilo BSOD (vzdy pri hrani her,ale nastesti to nedela porad,jen obcas) s tim,ze chybu hodil soubor "ha20x2k.sys" Nevedel jsem co to muze byt a tak jsem trochu pohledal Googlem a zjistil jsem ze to delaji ovladace od zvukove karty SB X-Fi.Bohuzel jsem uz ale nezjistil jak bych se toho moh zbavit,cili bych se chtel zeptat tady jestli by mi nekdo neporadil jak odstranit ten problem.Jinak ovladace na X-Fi mam ty nejnovejsi co jsem nasel na strankach Creative.Diky
Re: Chyba ovladače SB X-Fi v XP SP2
Opravdu nikdo nevi co s tim??Dnes mi zase to samy hodilo BSOD pri hrani Stalkera... :mad:
Co kdybys zkusil zdvihnout v biosu PCI latency? Byva tam 32, zkus hodit 64.
Podle toho podpisu (jestli je aktualni) je to mozna problem AV8 + XFi. Na to se da fakt poradit jenom nejnovejsi drivery, zkusit PCI Latency na 64/128, pripadne, pokud to deska umoznuje, zmenit delicku na PCI. Taky muze byt problem OC systemu atd. Za ciste softwarovou chybu bych to asi moc nepovazoval.
Chlapi,diky moc za rady,tohle by me vazne nenapadlo.Hned zitra to zkusim (zmenu PCI Latency) a pak budu muset trochu vic hrat abych poznal jestli to slape v pohode nebo ne.Urcite dam potom vedet.
Haste: Podpis aktualizuju vzdy jak se neco v sestave zmeni,cili je ted 100% aktualni. :)
Jinak jeste neco,nejnovejsi drivery mam jak na desku,tak i na X-Fi.Tedy vlastne na desku mam uz predposledni VIA HyperionPro 5.12A.Uz je tusim i 5.13.Ale u X-Fi mam na 100% ty posledni ktery se na strankach Creative daly stahnout.
Mam rovnaky problem, kartu mam asi mesiac, tiez som mal parkrat BSOD (ha20x2k.sys), pripadne karta zacala vydavat pisklavy zvuk, alebo neslo prepnut do "game mode". Chybu som odstranoval reinstalom ovladacov, no stale je to len docasne riesenie.
Citace:
Původně odeslal
dzupo
Mam rovnaky problem, kartu mam asi mesiac, tiez som mal parkrat BSOD (ha20x2k.sys), pripadne karta zacala vydavat pisklavy zvuk, alebo neslo prepnut do "game mode". Chybu som odstranoval reinstalom ovladacov, no stale je to len docasne riesenie.
No tak to ja jsem se s jinymi problemy nesetkal.Pouze s timto...
Zvednul jsem PCI Latency na tech 64 a pak jsem nejakou dobu hral a zatim OK.Nestava se to pokazde,jen cas od casu to padlo,tak uvidime jestli to pomohlo nebo ne.
S VIA chipsetem blahe pameti mely u me problemy vsechny zvukovky (SB 128, Live, ale i integrovany Realtek), pomohlo (trochu) prave navyseni PCI latency na 64 a instalace VIA latency patche... Presto jsem mel zvuk plny lupancu a prestoze ta deska (KT266A) byla nouzovka na preziti, rad jsem se ji zbavil ve prospech spolehliveho SiS 745.
Citace:
Původně odeslal
peta303
S VIA chipsetem blahe pameti mely u me problemy vsechny zvukovky (SB 128, Live, ale i integrovany Realtek), pomohlo (trochu) prave navyseni PCI latency na 64 a instalace VIA latency patche... Presto jsem mel zvuk plny lupancu a prestoze ta deska (KT266A) byla nouzovka na preziti, rad jsem se ji zbavil ve prospech spolehliveho SiS 745.
No ja se se zadnymi lupancemi a podobne potykat nemusim.Tam je vse naprosto v pohode.Ten VIA Latency patch taky instalovat nemusim,protoze ta moje deska zas tak stara neni a co jsem tak koukal,tak posledni patch je velmi stary!
Ted jsem ale v BIOSu zvetsil PCI Latency na tech 64,tak uvidime.Kazdopadne s predchozimi zvukovkami mi to nikdy nic podobnyho nedelalo (integr. Realtek,SB Live! 5.1,SB Audigy).
Ony Audigy2 a pak X-Fi sou uz celkem agresivnejsi na pristup ke sbernici. Vyzaduji vic casu/cyklu a z toho pak vyplyvaji ony problemy s lupanci nebo BSkama. Je to otazka chipsetu a pouzite grafiky, se kterou se zvukarna vetsinou hada o cas. Osobne kvuli tomu pokukuju po X38 resp. X48 jak to tam bude mit Intel vyresene... teda jestli jeste ma smysl vymyslet neco na PCI...
Problem je asi jeste hlubsi nez jen v agresivnejsim pristupu ke sbernici. Kazdopadne zvednuti latency a usazeni zvukovky na unikatni IRQ resi 99,9% problemu se zvukem. Ono ovsem usadit zvukovku na fyzicke IRQ neni mozne v pripade virtualnich IRQ a ty jsou prapricinou problemu (wokna rulezz). V mem pripade nemam moc fyzickych zarizeni, cili jsem si mohl dovolit vypnout ACPI a jet s ovladacem "Standardni PC".
Luky(i)sku, tu telku co mas v podpisu bych chtel videt v akci :)
Citace:
Původně odeslal
Halen
Problem je asi jeste hlubsi nez jen v agresivnejsim pristupu ke sbernici. Kazdopadne zvednuti latency a usazeni zvukovky na unikatni IRQ resi 99,9% problemu se zvukem. Ono ovsem usadit zvukovku na fyzicke IRQ neni mozne v pripade virtualnich IRQ a ty jsou prapricinou problemu (wokna rulezz). V mem pripade nemam moc fyzickych zarizeni, cili jsem si mohl dovolit vypnout ACPI a jet s ovladacem "Standardni PC".
Luky(i)sku, tu telku co mas v podpisu bych chtel videt v akci :)
No tak se zvukovkou zatim problemy zadny nemam po te zmene PCI Latency,ale to se uvidi jeste az budu zase poradne hrat.Do ted to bylo OK.
Jinak ta telka je fakt bomba...Tady o tom pisu vice,snazil jsem se resit ruzne nastaveni a tak,ale je to fakt perfektni :D
http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=64633