Jaký satelitní tuner + co k tomu?
Ahoj, jelikož rodiče nechali připíchnout na barák satelit a normoš anténa bude u nás končit, tak přemýšlím o satelitním tuneru. Ale nevím co k tomu všechno budu potřebovat. A hlavně jakej tuner vybrat. Kartička by měla umět nějaké plánování nahrávání a dálkové ovládání by se taky šiklo.Něco ve stylu Leadtek winfast PVR2000 (ten mám teď) by bylo super. Jelikož je satelitní vysílání pro mě španělská vesnice, tak vás prosím o rady jak na to :) ;)
edit: hlavně aby jely české programy (CT1, CT2, Nova..)
Re: Jaký satelitní tuner + co k tomu?
To bude znamenat, že si budeš muset pořídit kartu, která se umí vypořádat s dekódovacími kartami (pokud vím, dělají se jen jednoslotové).
A pak si vybrat od koho chceš ty programy mít. Protože nejspíš budete mít talíř otočený na Astru a budeš ho sdílet s ostatními členy dománosti, padá ze hry DigiTV i CzechLink (tím si ale nejsem jistý) a zbývá jen UPC. České kanály jiným způsobem legálně nezískáš, protože volně k dispozici na satelitu mimo ČT24 nejsou, jen kódované.
JJ chci sdílet jenom parabolu a ty dva bazmeky co na ní jsou. Z nich to jde do jakéhosi slučovače. Za ním bych dal asi zase nějaký rozbočovač a tradá se signálem do kompu. Je mi jasný, že tu kartičku co máme v sat. dekodéru u tv budu muset mít i v tom tuneru v kompu. Ale otázka je, jakej tuner a jakou kartu do něj koupit? :)
Výběr tunerů se zužuje jen na ty, co kartu umí a kartu dostaneš od poskytovatele - a obávám se, že budeš platit za každou dekódovací kartu...
S tunerem moc neporadím, sám pro sebe teď hledám vhodný DVB-S tuner (zřejmě vyhraje SkyStar2, do Averu ani Pinnaclu se mi zrovna nechce) a výběr není nic moc - tahle je bez slotu, nicméně se dá sehnat interface na sériový port, kam se vloží dekódovací karta od providera. Karty se slotem se moc nenabízí a pohybují se v zhruba dvojnásobné cenové relaci. Nicméně jinak, než s dekódovací kartou české programy nezískáš.
Jinak články o problematice by se daly najít třeba na Parabole, TVFreaku a satelitním fóru, nebo na fóru TVFreak.
nejlevnější a možná nejodzkoušenější je Skystar 2 + čtečka Phoenix, ale není to úplně plugandplay řešení pro nezkušené uživatale, protože vše se řeší pomocí alternativních DVB softů a pluginů, navíc tohle řešení nepropouští zápisy na kartu, takže je nutné čas od času dát kartu do stolního přijímače
doporučuji navštívit fórum na http://www.skystar2.info/index.php
ještě dodám, že k DVB-S kartě s CI slotem potřebuješ ještě CI modul pro ,UPC,CZlink je to cryptoworks, což je zhruba litr navíc