-
C, MinGW, W Vista - nelze kompilovat
Takže mám windows vista a programuju v C...jako editor jsem používal Dev-C++,ale přešel jsem na Code Bloc...to se ovšem pořád ještě netýká mého problému...
Můj problém je v tom,že ať už dev-c++ nebo code bloc používají jako defaultní překladač mingw...doinstaloval jsem si nejnovější mingw 5.1.3 ale jak dev-c++ tak ani code bloc mi .c soubor nechtějí přeložit...přitom v XP to běželo v poho...
Nemá s tím někdo zkušenosti aby mi s tím někdo poradil?
-
Re: C, MinGW, W Vista - nelze kompilovat
Mi to funguje .. akorat bylo treba upravit cesty ke knihovnam a nejakym exacum. Vsak se podivej, co ti to pise za chyby.
-
V případě dev-c++ mi to nepíše žádnej error...kompilace proběhne "v pořádku" jen se nic nezkompiluje...
A v případě Code bloc mi to vypíše tenhle error...
Compiling: E:\program.c
mingw32-gcc.exe: installation problem, cannot exec `cc1': No such file or directory
Process terminated with status 1 (0 minutes, 0 seconds)
0 errors, 0 warnings
Kdyby jsi konkrétně věděl jaké sesty upravit,byl bych rád...někde jsem našel abych přidal cestu do environment variables...tak jsem na konec řádky "path" dopsal C:\MinGW\BIN,ale stále to vypisuje tu chybku...
-
No staci si najit ten cc1.exe soubor a danou cestu pridat do PATH treba. Jsemn a jinem kompu a nevim, jak jsem to mel ja. Ale bylo to to same..
-
Takže přidal jsem cestu k cc1.exe souboru a teď to produkuje tule chybu...
Linking console executable: E:\program.exe
/mingw/lib/crt2.o:crt1.c:(.text+0x167): undefined reference to `__cpu_features_init'
0 errors, 0 warnings
Ikdyž teď se to alespoň trochu posunulo...vytvořilo mi to .o soubor...
-
Tuhle chybu jsem nemel...ale podle googlu to resi preinstalace Dev-C++.
-
Reinstaloval jsem dev-c++ a stále nic...už jsem bezradnej...
-
Neco jsem nasel tady: http://beranger.org/index.php?fullarticle=2465&page=3k
Zkus, jestli to neni stejny/podobny problem...
-
U code bloc jsem změnil ještě z maniálního nastavení cesty ke kompilátoru na automatickou a vyhodilo to jinou chybu...
Linking console executable: E:\program.exe
ld: crtbegin.o: No such file: No such file or directory
0 errors, 0 warnings
-
Zase chybejici soubor - jako v pripade cc1.exe ;)
-
Já už si nevím rady...cestu na crtbegin.o jsem nastavil a pořád to píše tu samou chybu...chjo...
-
Opravdu mi už nikdo nedokáže poradit?
-
Visual studio express :]
PS: umoznuje vyvoj komercnich aplikaci. Takze tam akorat vlastne nejsou naky veci pro deployment a teamwork.
-
A z prikazovy radky ti kompilovat jde?
gcc -o program.exe program.c
Samotnymu mingw32 by melo stacit nastaveni jediny cesty na adresar mingw32\bin. Mam takovou putovni instalaci, kerou jen rozzipuju, nastavim tuhle cestu a jedu. V pripade DEVC++ ted nevim, mam na kompu doma.
-
2RayeR: A mas to vyzkousene na Vistach? Mi to totiz na Viste taky delalo trochu binec..
-
Citace:
Původně odeslal
Anduril
2RayeR: A mas to vyzkousene na Vistach? Mi to totiz na Viste taky delalo trochu binec..
Ted si nejsem 100% sure, ve vistach sem s tim urcite laboroval, pac sem tam zkousel naky svoje mingw programky a driver jesi pobezi, visty mam ve VMWare, takze az budu doma tak to este prubnu.
EDIT:
Jo, tak hlasim ze mingw32 funguje v pohode pod vistama (ultimate):
http://rayer.ic.cz/350d/calmap/vista.jpg
Kupodivu to probehlo hladce, proste sem zazipoval svuj adresar mingw32, nastartoval VMWare s Vistama, z nasdilenyho oddilu rozbalil zip do C:\MINGW32, pridal sem cestu do C:\MINGW32\BIN
a z komandlajny slo vesele kompilovat. DevC++ sem zkousel taky v rychlosti, pri prvnim spusteni
se ptalo na par veci jako po instalaci pze nenaslo registry, tak sem to odklikal, odevrel zdrojak, prelozil, zavrel VM a rychle pryc :)