-
Jaký klient IM používáte?
Zdar,
s přechodem na linux se postupně vyvrbil problém a to takový že miranda-im prostě pod linuxem plnohodnotně chodit nebude. Tak sem se začal poohlížet po jiných klientech kvalitou se blížících k mirandě. Bohužel sem toho moc nenašel a tak bych se chtěl zeptat vás, co používáte.
-
Re: Jaký klient IM používáte?
Resil jsem stejny problem a skoncil jsem u Pidgin. Kvalitou se jen blizi, ale je to pouzitelne, jsou do toho uzitecne pluginy. Umi vic protokolu, je i pro win. Je snad i GUI pro ncurses.
-
Ja pouzival qip ve wine, docela pekne to chodilo s novou verzi wine (uz fungovaly i popup zpravy, tray ikony apod)
-
miranda snad pod wine taky funguje docela slusne - osobne jsem to nezkousel. Preci jenom jsem chtel mit takhle casto pouzivany prg nativni.
-
-
Pidgin
dokonce se mi zalíbil takovým způsobem, že ho používám i ve Win místo Mirandy
-
Hm pidgin i sim jsem zkoušel. A teď se znovu dívám na pidgin. Jsem asi trouba ale prostě nemůžu najít nastavení contact listu. Jaké chci ikony (různé k různým protokolům), co chci vše zobrazovat (zobrazují se mi nějaká šedivá čísla co nevím co znamenaj). Taky nemůžu najít žádný repozitář plug-inů. Jestli něco takového je. V takovém stavu jako je od instalace mi nevyhovuje. Dokážu si představit že bych si to upravil (ikony, font, zarovnání) ale nemůžu nalízt jak.
-
Sediva cisla budou nejspis offline kontakty. Pokud si vyzadas info, tak se zobrazi jmeno. Lze nastavit, aby se offline kontakty nezobrazovaly.
Nejbeznejsi plug-iny budou soucasti distribuce - nejaky balicek a tak ....
Fonty nastavit pres plug-in "Pidgin gtk+ theme control"
Ikony k protokolum - nevim, nezkoumal jsem
-
Tak jsem si oběhl kolečko :) Nejdřív sim. Pěkné ale blbly mě české znaky. Měnili se na paznaky a taky jsem občas místo zprávy dostal jen prázdnou zprávu a taky někdy prázdnou zprávu aniž by mi dotyčný něco psal. Pak jsem zkusil Kopete. Co se týče prázdných zpráv byl na tom líp ale taky se to občas stalo. České znaky též dokonale řešené neměl. Pak pidgin, nejdřív se mi moc nelíbil ale během pár hodin sem si zvyk. Je to fakt pěknej klient se zvláštní filosofií. Prázdné zprávy nechodí ale čeština mi taky moc nejde. Chodí vám někomu v pidginu čeština?
-
Ano, cestina je zajimava vec. Taky mi nefunguje, ale jeste jsem to nijak nezkousel resit. V gaim 2 beta po nastaveni kodovani na cp1250 fungovala bezproblemove. Tak doufam, ze to v pidgin taky pujde nekde nastavit.
edit: to co jsem napsal plati pro ICQ
-
Jo v Pidginu mi cestina chodi, na linuxu i ve woknech. Nevim teda jak na ICQ, ale Jabber je unicode a klient nema problemy ani s rustinou. Na MSN unicode funguje taky nejak. Ovladani je prehledne a intuitivni, nevim co si od IM klienta jeste prat (krome dalsich funkci protokolu, jako ma napr. Gajim - transporty, notifikace apod.).
-
Čeština v pidginu funguje docela v pohodě, jde nastavit normálně v nastavení účtu - pokročílé.
Jediné od koho mi špatně chodí zprávy jsou uživatelé QIPu ( ale asi spíš starší verze) ti na mě govorjat po ruski. Alespoň v českých znacích. Takže by mě zajímalo, jak to QIP posílá :mad:
Právě tou filozofií mě Pidgin nadchl. Naprosto jednoduchý přehledný, minimalistický a docela i oku líbivý. Ale hlavně jsem si na něm zamiloval možnost upozorňování na přihlášení uživatele a Telepatický režim.
-
Citace:
Původně odeslal
mike.pr
Čeština v pidginu funguje docela v pohodě, jde nastavit normálně v nastavení účtu - pokročílé.
Jediné od koho mi špatně chodí zprávy jsou uživatelé QIPu ( ale asi spíš starší verze) ti na mě govorjat po ruski. Alespoň v českých znacích. Takže by mě zajímalo, jak to QIP posílá :mad:
Právě tou filozofií mě Pidgin nadchl. Naprosto jednoduchý přehledný, minimalistický a docela i oku líbivý. Ale hlavně jsem si na něm zamiloval možnost upozorňování na přihlášení uživatele a Telepatický režim.
Tak to jsou zrovna dvě funkce které jsem nikdy u nepoužil ani dřív (v mirandě) příde mi to jako zbytečné otravování.
No češtinu už jsem taky rozjel. Problém byl zezačátku ten že jsem to testoval oproti qipu a než sem zjistil že s nim to stejně nerozjedu chvilku to dalo.
Pidgin se mi líbí z této nabídky klientů nejvíc a pravděpodobně už u něj zůstanu. Děkuji všem za duchaplné příspěvky.
-
Citace:
Původně odeslal
Gregy
Tak to jsou zrovna dvě funkce které jsem nikdy u nepoužil ani dřív (v mirandě) příde mi to jako zbytečné otravování.
Noo upozornovani na vsechny lidi vazne otravne je. Super je moznost nastavit presne jen na konkretni kontakty. Treba moje pritelkyne je na ICQ docela sporadicky a jsem rad, kdyz o tom vim. Takhle mi zahraje fanfara a i kdyz nejsem u PC, tak o tom hned vim kdo se pripojil :)
-
Citace:
Původně odeslal
mike.pr
Noo upozornovani na vsechny lidi vazne otravne je. Super je moznost nastavit presne jen na konkretni kontakty. Treba moje pritelkyne je na ICQ docela sporadicky a jsem rad, kdyz o tom vim. Takhle mi zahraje fanfara a i kdyz nejsem u PC, tak o tom hned vim kdo se pripojil :)
Tohle pidgin umi. na kontaktu pravou mys a add buddy pounce a muze se clovek vyradit. Jde spoustet i externi prikaz, takze moznosti jsou rozsahle.
-
Zkoušel jsem jich mnoho, ale nakonec jsem se vždy vrátil na GIP. Nenáročný, aktualizovaný klient, co umí vše co potřebuji i více. ;)
-
Citace:
Původně odeslal
NeMeM9aA
Tohle pidgin umi. na kontaktu pravou mys a add buddy pounce a muze se clovek vyradit. Jde spoustet i externi prikaz, takze moznosti jsou rozsahle.
Ja to prave chvalil, protoze to umi. V jinych IM jsem nastavovani na jednotlive kontakty nejak prehlidl nebo je neumi?
-
Citace:
Původně odeslal
mike.pr
Ja to prave chvalil, protoze to umi. V jinych IM jsem nastavovani na jednotlive kontakty nejak prehlidl nebo je neumi?
hehe, mel bych evidentne zacit neco psat az po devate hodine, kdy mi zacina fungovat mozek.
Jine IM moc neznam, takze nevim.
-
Citace:
Původně odeslal
JackalJackal
Zkoušel jsem jich mnoho, ale nakonec jsem se vždy vrátil na GIP. Nenáročný, aktualizovaný klient, co umí vše co potřebuji i více. ;)
Nemyslel jsi qip? GIP jsem nějak nenašel. Jestli ano tak ten není nativní v linuxu. A používat wine se mi moc nechce.
-
-
Pod KDE pro mně jednoznačný vítěz Kopete - i když oproti Mirandě (používal jsem) nebo Adium (používám na NTB) dost zaostává...
-
1 Příloh-a(y)
když se omylem objevím v linu, tak kopete, jinak QIP (doporučují dva ze čtyř redaktorů cdr.cz :mweheh::mweheh:)
-
Pridavam dalsi hlas pro kopete.
-
-
Vyprdni se na plnohodnotneho ICQ klienta a nasad jabber (PSI klient) ...
Ziskas ... :
1. ICQ
2. Jabber
3. TV programy
4. Slovniky
5. RAM disk
6. RSS
7. Pocasi
8. SMS branu
9. STABILITU protokolu ...
10. Otevreny protokol ...