P5W DH deluxe - běží pouze s jednou RAM
Ahoj, před nedávnem mi odešla do věčných lovišť deska, tak jsem jí vyreklamoval. Teď mi ale nechtěj běhat RAM a natož v duálu. Když tam dám jednu NEBO druhou, tak vše chodí jak má, ale jak je tam dám obě, tak ani prd. Akorát se roztočej disky,ale ventilátory stojej a monitor to taky neprobudí. Na té minulé desce (stejný typ) to chodilo vše ok. Neví někdo, kde by mohl být průšvih? Zkoušel jsem jim přidat napětí z 1,9 na 1,95 a 2,0 a pak ještě na 2,05, ale bez výsledku.
sestava:
C2D6320; ASUS P5W DH deluxe; 2x512MB Corsair DDR2-800; ASUS 7600GT; 160+160+250 WD Caviar + 80GB šuplajs :) ; Winfast tv-tuner s HW kodekem; 50xCDrom; NEC 3540A, EUROCASE+FORTRON BLUESTORM400W; 21" EIZO; KB Chicony; krysa Genius Ergo525, Encore P-120
edit: zapomněl jsem uvést, že nejnovější BIOS mám naflashovanej.
Re: P5W DH deluxe - běží pouze s jednou RAM
Důkladně očisti kontakty na pamětech i na desce, měl sem nedávno stejnej problém s jednou starou deskou pro PIII a po očistě už se moduly snesly. Pokud to tím není, tak zkus update biosu.
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Důkladně očisti kontakty na pamětech i na desce, měl sem nedávno stejnej problém s jednou starou deskou pro PIII a po očistě už se moduly snesly. Pokud to tím není, tak zkus update biosu.
Bios jsem tam naládoval nejnovější, ale nepomohlo to. Kontakty jsem pouze ofouknul, nevím čím to nejlépe vyčistit, abych něco nepo.. :)
teď jsem je zkoušel i do těch druhých (černých) slotíků a taky nic :(
Nejlepší na čištění kontaktů (a i jiné elektroniky) je isopropylalcohol.
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Nejlepší na čištění kontaktů (a i jiné elektroniky) je isopropylalcohol.
tak to bohužel doma nemám :( jediný co by tomu mohlo být "podobný" tak tady mám technický líh :) Tím bych to mohl zkusit taky? Namočit cíp kapesníku a přešudlat to s tím? :)
jj, to by melo stacit. Kazdopadne bys je tim nemel poskodit.
Citace:
Původně odeslal
NeMeM9aA
jj, to by melo stacit. Kazdopadne bys je tim nemel poskodit.
OK, díky, vyzkouším ;)
půjčil jsem si ty samé, ale v provedení 2x1024 a ty jedou v pohodě, takže to asi nebude deskou, ale těma RAM ;) Je možné že by mi na nich po cca 1 měsíci zoxidovaly kontakty?
Tak jsem kontakty pečlivě očistil a stále nic. Asi půjdou holky na reklamaci :(
Citace:
Původně odeslal
Patrez
půjčil jsem si ty samé, ale v provedení 2x1024 a ty jedou v pohodě, takže to asi nebude deskou, ale těma RAM ;) Je možné že by mi na nich po cca 1 měsíci zoxidovaly kontakty?
Tomu bych moc nevěřil, spíš si myslím, že si deska při odchodu "do věčných lovišť" vzala s sebou i paměti.
Citace:
Původně odeslal
Patrez
tak to bohužel doma nemám :( jediný co by tomu mohlo být "podobný" tak tady mám technický líh :) Tím bych to mohl zkusit taky? Namočit cíp kapesníku a přešudlat to s tím? :)
Tím to jde taky a nic nepoškodíš, ale je třeba to řádně otřít, bo líh nechává to po sobě stopy.
V nouzi nejvyšší jsem použil lékařský líh smíchaný v poměru 1:1 s lékařským benzinem ;)
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Tomu bych moc nevěřil, spíš si myslím, že si deska při odchodu "do věčných lovišť" vzala s sebou i paměti.
Ale je zajímavé, že solo jedou obě, ale když tam dám obě tak nejedou ani normoš, natož v duálu. Asi budou jen tak trošku načnutý :(
no zítra je zkusím ještě v kompu v práci a uvidím ;)
Zkoušel si banky oba páry? Žluté i černé? Mě například jedou paměti jen v černých :-) . Ještě jedna pikantnost. Po přehnaném taktování PC vůbec nenajede a to ani po resetu CMOS. Musím vyndat jednu paměť, najet do BIOSu, potom vypnout PC, dát paměť zpátky a už to zase jede jak má. S oběma ani náhodou!
Tahle věc mě opravdu docela potrápila :( .
Citace:
Původně odeslal
flash
Zkoušel si banky oba páry? Žluté i černé? Mě například jedou paměti jen v černých :-) . Ještě jedna pikantnost. Po přehnaném taktování PC vůbec nenajede a to ani po resetu CMOS. Musím vyndat jednu paměť, najet do BIOSu, potom vypnout PC, dát paměť zpátky a už to zase jede jak má. S oběma ani náhodou!
Tahle věc mě opravdu docela potrápila :( .
zkoušel jsem různé kombinace (samozřejmě vše na default) a přišel jsem na to že jeden modul v těch dvou bankách, co jsou blíž k mechanikám nejede vůbec a ten druhý tam jede v poho ;)
Citace:
Původně odeslal
Patrez
Ale je zajímavé, že solo jedou obě, ale když tam dám obě tak nejedou ani normoš, natož v duálu. Asi budou jen tak trošku načnutý :(
no zítra je zkusím ještě v kompu v práci a uvidím ;)
jj, možná ho to jenom lízlo ;)
Ale vážně, pokud se to chová tak jak popisuješ, tak "je něco prohnilého ve státě Dánském".