Výběr EVF zrcadlovky - prosím o radu
Mám Kodak DX6490 a jsem velice nespokojen s kvalitou fotek pri horsim svetle. No neni se cemu divit...
Rád bych přešel na něco lepšího.. a mám vyhlídlou Fujitsu S5700 novou v makru poridim za 4758kc.
Ale koukam i jinam... nebranim se starsim modelum Panasonic atd.
Máte nejaky typ?
80% času fotím momentky na auto, 20% casu manual nebo castecny manual a to fotim prirodu, zvirata nebo holky :-) rad si necham poradit dekuji.
PS: tech 5k by byla hranice.
Re: Výběr EVF zrcadlovky - prosím o radu
ja muzu fuji jen doporucit , mel jsem starsi model s5500 a byl jsem velice spokojeny , muj dalsi fotak uz byla zrcadlovka . . .
Zkratka myslim ze chybu neudelas .
Btw: nedavno jsem ve Skodovce v Praze videl velice dobre vypadajici bazarovy kousek fuji s9600 ( ? ) . Jestli muzes , tak tam mrkni .
na ebayi se da taky leccos poridit za dobrou cenu, i kdyz postovne pak neni nejlevnejsi..za zkousku to stoji
Citace:
Původně odeslal
berraneck
na ebayi se da taky leccos poridit za dobrou cenu, i kdyz postovne pak neni nejlevnejsi..za zkousku to stoji
jasne sehnat si dokazu asi cokoliv... jen me zajima spis co by bylo tak nejlepsi v pomeru cena/vykon
Citace:
Původně odeslal
DOT
ja muzu fuji jen doporucit , mel jsem starsi model s5500 a byl jsem velice spokojeny , muj dalsi fotak uz byla zrcadlovka . . .
Zkratka myslim ze chybu neudelas . .
souhlasím, tak jsem mel donedavna fuji, presneji strarickou fuji S5000 a byl jsem s ni max spokojeny, ted je s ni spokojeny kamos, ja jsem presel na zrcadlo...
Hodně lidí na digineff.cz chválilo FujiFilm Finepix S6500fd, i já jsem podlehl a koupil jsem ji.
http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms6000fd/
hodne dobre sou minolty A1/A2/A200, velice slusne objektivy a stabilizace, ale nevim, jestli se ti vlezou do rozpoctu..kazdopadne z ebay.de pocitej min.8eur postu
Nevím, co přesně máš na mysli tou kvalitou při slabém světle, ale předpokládám, že jde o šum? Pokud ano, tak se vyplatí si vybrat foťák podle konkrétních výsledků za těchhle podmínek (ve velkých testech to najdeš) a dát si pozor na to, aby to nešumělo moc nebo aby naopak foťák nepoužíval příliš agresivní odšumovací algoritmus. Popravdě si ale myslím, že výrazně si nepomůžeš s ničím.
Citace:
Původně odeslal
berraneck
hodne dobre sou minolty A1/A2/A200, velice slusne objektivy a stabilizace, ale nevim, jestli se ti vlezou do rozpoctu..
Pravda, A1/A2/A200 jsou jedny z nejvydařenějších EVF, bohužel už jsou dost staré a sehnat nějaký rozumně "nový" kus alespoň A200 bude asi složité. A s koupí starších foťáků opatrně, dost odcházejí (tyhle Minolty také).
to jan555: co na tech fotacich odchazi? krome mechanickeho opotrebeni tam muze byt jeste nejak jine? sam jsem pred nedavnem po necem takovem brousil, ale nakonec se priklanim k DSLR
Minolty (osobne bych se priklonil k A1, preci jen nejmin sumela) byly vazne moc fajnovy, pokud se podari nejaky moc neobtahnuty sehnat, je to fajn fotak.
Citace:
Původně odeslal
berraneck
to jan555: co na tech fotacich odchazi? krome mechanickeho opotrebeni tam muze byt jeste nejak jine? sam jsem pred nedavnem po necem takovem brousil, ale nakonec se priklanim k DSLR
Když odhlédnu od toho, že odchází jako u každé elektroniky leccos (tlačítka, točítka, kontakty, atd.), tak primárním problémem jsou snímače - mrtvý snímač není nic extra neobvyklého, zhoršení jeho vlastností (hot/bad pixely, snížená dynamika) ale potká každý a tam už jde o konkrétní snímač, jeho stáří a předně o to, jak byl používaný. Spousta foťáků má uživatelský pixel-mapping, ale po pár letech se obvykle začnou objevovat ve větší míře hotpixely a to je konec.
http://digiarena.zive.cz/Titulni-str...0/default.aspx
- přehled cen fotáků, u některých to hezky jde dolů...