Notebook - lehký s kvalitním displayem
Zdravím,
rád bych Vás požádal o nějaké tipy na notebook jako hlavní požadavky co bych měl jsou:
Výkon: Něco obstojného co zvládá bez problémů Photoshop (samozřejmě s externím monitorem), rovněž je požadavek cca. 2GB RAM
Váha: cca. 2 Kg
Uhlopříčka: mám představu okolo 13"
Display: to bude asi největší problém, potřeboval bych něco obstojného kvůli náhledům fotek
Cena: a to bude další "problém" rád bych se vešel do ceny 20k
Rád bych slyšel alespoň nějaký tip případně, nějaké zkušenosti. Notebook bude určen k focení, potažmo k náhledům fotek s připojeným foťákem.
Nebráním se ani žádným bazarovým kouskům :-)
Předem moc dík za rady.
Re: Notebook - lehký s kvalitním displayem
Myslim, ze by tohle mohl splnovat Fujitsu Siemens V3205, pokud trochu pritlacis na cene :)
http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400810CE016D4Z
Jinak do 20k takovy novy notas asi tezko. Jedine ten bazar.
to fsc nema kvalitny displej (na grafiku) a ma len 1GB ram v dvoch moduloch ... tu zakladatel trheadu chce vlastne sony SZ serie, ale rozpocet ma ako na acer :))
do 20k opravdu těžko, a to i z bazaru.
buď musíš přitlačit nebo ubrat z požadavků. A vzhledem k tomu na co to potřebuješ, tak spíš přitlačit.
Tady se fakt nedá svítít....
Vybiral bych jednoznacne podle displeje. Sam mam k dispozici FSC ve zhruba tyhle cenovy hladine a vykonem naprosto dostacuje. Ramky jsou levny, muzes koupit neco co ma 1x1Gb RAM a dokoupit 2. modul. S displejem bude ale asi slozity vybirani, uhly/barvy ze zkusenosti v porovnani s PVA LCD dost tragedie.
Drtiva vacsina notasov ma shitoidne displeje (oproti stolnym), aka-taka kvalita je iba u (niektorych, napriklad Thinkpad T60wide, niektore Asusy) 15,4" WSXGA+ displejoch alebo napr MacBook Pro novy s LED podsvietenim, ale to je tiez 15,4" :P
Zrovna před chvílí jsem tohle dával do výhodných nákupů http://www.importer.cz/produkty/note...6ecf1c7bfb4362 , imho vynikající nabídka, zvlášť když je v ceně 3y on-site. Na druhou stranu se jim v testu tady http://notebook.cz/__/,,clanky,recen...110,index.html nelíbilo podsvícení LCD.
Citace:
Původně odeslal
jan555
Tak to je brutálně výhodná nabídka, toto by se přítulce bratrovi hodilo...zjistím jak jsou na tom s municí,díky ;)
2sinisini : neváhej, pokud máš omezený rozpočet, tak jdi do tohoto modelu. Za své peníze nezískáš nic lepšího, je to prostě fakt s kterým se musíš smířit nebo přitlačit na peněženku.
tak som si to FSC kupil ... kedysi davno som ho testoval takze viem do coho idem :)
Citace:
Původně odeslal
MadCap
tak som si to FSC kupil ... kedysi davno som ho testoval takze viem do coho idem :)
Jj, schválně uvidíme, kolik mají kusů, tipuju, že se moc dlouho v nabídce neohřeje :) . Kdybych nekoupil před pár dny V3405, tak do toho jdu taky, byť pro home-usera to extra rozdíl není.
pre home-usera by naopak mohol byt dost terror tych SXGA+ na 14,1" :)
Inak ja som ho kupil tu http://www.levnapc.cz/PRO-467768-1-2...Duo-T7200.html este o nejaku stovku lacnejsie :) podla indikacie skladom a podla telefonickeho overenia tiez ... zrejme mne do stredy dorazi ;)
Diky za rady a hlavně za doporučení na Fujitsu Lifebook S7110 Core 2 Duo T7200, zjišťuji jak jsou na tom se skladem a asi jej objednám.
Citace:
Původně odeslal
sinisini
Diky za rady a hlavně za doporučení na Fujitsu Lifebook S7110 Core 2 Duo T7200, zjišťuji jak jsou na tom se skladem a asi jej objednám.
nechci strašit, ale myslím že jsi bez šance jej teď sehnat za tu dvacku. Za čtyřicítku možná....
z levnapc.cz uz zmizol z ponuky :) vcera som ho kupil ja a este kamarat, na importery neni skladom ... takze uz asi nekupis (ak si teda uz nekupil :D )
urcite uz nekoupis/nekoupils ... vcera jsem si precetl tenhle thread , sel sem si zajistit prachy na nej, vratil jsem se a na levnapc uz ho stahly z nabidky, tak sem to zkusil na importeru a tam mi dnes odepsali ze nemaj a asi mit nebudou uz ...
jinak MadCap gratz k super notebooku za super cenu .. ja to stesti nemel :(
Njn nekoupil, taky jsem zajišťoval peníze :-(. Chtěl bych se zeptat na Váš názor na server http://usanotebook.cz/, ceny mi nepřijdou nijak super, ale zase IBM je IBM alespoň co jsem četl :-P.
Citace:
Původně odeslal
sinisini
ceny mi nepřijdou nijak super ...
... protože taky super v žádném případě nejsou ...
tak nic :)
"již nejsem schopni dodat. Notebooků bylo pouze 5 a prodaly se rychleji než jsme čekali. Pochopitelně jsme objednávky vyřizovali podle času přijetí objednávky a vy jste byl až na 7. místě. "
V pondelok 13:17 bolo neskoro ... hlavne ze som to mal otvorene od 10tej rano :)) nevermind, kupim si Dell
MadCap: kterej ? .. to novy XPSko ?
ja sa na notebooku nehram, ja na nom pracujem ... takze Latitude :), keby som tam nemal hodne dobru zlavu, tak si ho ale nekupim :D
Citace:
Původně odeslal
MadCap
ja sa na notebooku nehram, ja na nom pracujem ... takze Latitude :), keby som tam nemal hodne dobru zlavu, tak si ho ale nekupim :D
Sleva platí jen pro tebe, nebo i pro někoho dalšího :-P ?