Jakou zvukovku pro hry i hudbu?
Poraďte mi někdo kvalitní zvukovku, která bude vhodná jak pro hry (což předpokládám bude asi jen X-fi), tak zároveň bude pokud možno co nejlepší pro poslech hudby?
Je nějaká X-Fi kvalitou zvuku srovnatelná s M-Audio? V těch jejich modelech se vůbec nevyznám: Audio, Music, Gamer, Gamer Fatality Pro, Gamer Fatality FPS, Elite. Dál ty zvukovky Audio a Gamer s mX chápu jako nové osekané modely. Jaký jsou mezi nimi rozdíly (hlavně mezi mX Audio, mX Gamer, Gamer Fatal1ty? Která je znich nejvýhodnější?
Někdo X-fi vychvaluje někdo zatracuje... Nemám poblém případně zaplatit x-tisíc navíc, pokud to bude mít nějaký přínos.
Dík za všechny rady
Re: Jakou zvukovku pro hry i hudbu?
Za normal cenu asi tuto: http://shop.pocitac.sk/zbozi/profesi...aspx?p=z:73725
Ale myslim ze X-Fi v plnej vybave bude lepsia. M-Audio som mal asi polroka a zvuk je velmi dobry, s X-Fi skusenosti nemam
Citace:
Původně odeslal
Reno
ale u ty m-audio si lidi stezujou na ovladace, nevim jestli neexistujou nejaky neoficialni ale prej pod XP nejsou zrovna nejlepsi a pro Visty zadny drivery nejsou. Takze bych rek ze tahle odpada :confused:
Koupil jsem tuto zvukovku Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...2008P0X0000B75
Naprostá spokojenost. Hry mají skutečný zvuk, ne ten co vydává i dobrý integrovaný kodek. MP3 moc neřeším, kupoval jsem jí hlavně na hry. Ovladače jsou v pohodě a jsou nové i na Vistu. ;)
Citace:
Původně odeslal
M.K.
Je nějaká X-Fi kvalitou zvuku srovnatelná s M-Audio? V těch jejich modelech se vůbec nevyznám: Audio, Music, Gamer, Gamer Fatality Pro, Gamer Fatality FPS, Elite. Dál ty zvukovky Audio a Gamer s mX chápu jako nové osekané modely. Jaký jsou mezi nimi rozdíly (hlavně mezi mX Audio, mX Gamer, Gamer Fatal1ty? Která je znich nejvýhodnější?
mX Audio muzes vyloucit, nema s Xfi nic spolecneho, krom nazvu a z casti podobne vypadajici ovladace.
Rada mX Gamer (vc Fatality) ma zamknute ovladace v Game modu (Xfi ma 3 mody ovladace - Entertainment, Game a Audio Creation - lisi se moznostmi vystupu a nastaveni), ale cetl jsem, ze pomoci Audio console by mely jit mody prepinat.
mx Gamer Fatality vypada dost podobne jako plna verze Gamer Fatality, myslim si, ze tam bude rozdily akorat v tech driverech.
Xfi Xtreme Music uz novou asi nesezenes, nevyrabi se, stejne jako Fatality FPS.
Aktualne jsou k dostani mX Audio, mx Gamer, mx Gamer Fatality Edition, Platinum Fatality a nejkvalitnejsi a nejdrazsi Elite pro. Elite Pro ma jine osazeni soucastek, nez ostatni xfi a je kvalitou o kus dale. Nicmene cena je fakt vysoka a tuhle zvukovku si asi koupi jen opravdovy fanda Creativu :)
Pokud bys sehnal starsi Xtreme Music, je to stale myslim nejlepsi koupe. Neni o nic osizena (krome diskutabilni X-Ram).
Kdyz jsem kupova nove audio, uvazoval jsem nad MAudio Revo a Xfi, nakonec vyhrala prave Xfi Xtreme Music (nahodou jsem sehnal novou). U Reva se mi nelibi podpora ze strany vyrobce (spatne ovladace). Navic obcas neco zahraju, takze nejsem osizen ani o EAX :D Kvalitou je Xfi oproti napr. Audigy1 o dost dale, oproti A2ZS to takovy rozdil neni. Ale jsem spokojen.
Dík.
Nejsou někde k sehnání ty ovladače upravený/odemčený? Pak by to bylo v pohodě, pokud jsou stejný.
Ono jestli je to stejný a Fatal1ty má jen tu paměť navíc, tak nemá cenu shánět X-Fi Music, kterou bych snad ještě někde sehnal. Je o asi 600,- levnější, ale zase shánění/čekání. Navíc bych ji případně rád koupil v JSC-Computers .
//Zeptám se Slimáka (má ji doma), jestli jdou přepínat ty mody. Uvidíme.
Me se ted povedlo sehnat X-Fi XtremeMusic za 1000,-Kc a jsem fakt spokojenej.Dneska jsem to nainstaloval a musim rict ze nastavovani je hafec a zvuk je taky vyborny.Osobne si myslim ze to staci,nez kupovat ty stejny zvukovky akorat navic s tema ruznyma panelama do 5,25" a podobne.Nekdo to potrebuje,ale vetsina lidi si myslim ne.
Jinak ty mody v ovladacich mi jdou prepinat bezproblemu.Ale nejlepsi je myslim si mit nastaveny Entertainmet,je to takovy kompromis mezi Music a tim ostatnim...
http://www.soundblaster.com/products...&product=14066
PS: Jinak ty "lehci" verze jako je X-Fi mX Xtreme Audio bych rozhodne nebral.I kdyz to muze asi taky stacit.
Na ExtremeMusic samo mody prepinat jdou, horsi je to u mX Gamer.
Jinak ja pouzivam Audio Creation, ma to imho cistejsi vystup, bez ruznych blbosti (hraju pres ASIO).
No ono kdyz si podle svych predstav vyborne nastavis ten Entertainment,tak ti to taky staci a nehraje to vubec spatne jak u muziky,tak i u her.Me to ale nejakou chvili trvalo nez jsem to vsechno poradne nastavil na optimalni (pro me).
Moje nastaveni spociva ve vyhozeni vsech cmss, eax, crystalizer a jinych efektu :) V audio creation navic muzu zvlast regulovat hlasitost asio vystupu z foobaru a zvlast wave hlasitost pro ostatni aplikace atd.
Na hry mam nastaveny Game mod.
Vyborna vec na rychle (i automaticke) prepinani modu je X-Fi mode changer
Ale to uz jsme OT :)
Kdybych sehnal Xtreme Music za slušnou cenu, tak neváhám, ale našel jsem jen jediný obchod kde píšou, že ji mají (2500,- na externím skladě) a někde v bazaru ji seženu těžko. Takže kdoví jestli by opravdu byla (obchod to je celkem seriózní). Cenový rozdíl je malej a nemám problém přitlačit za tu Fatal1ty pokud se to vyplatí (je alespoň stejně dobrá).
Teď mi teda jde o dvě věci:
1. jestli "X-Fi mX Extreme Gamer Fata1ity Pro" je po HW stránce stejná jako "X-Fi Extreme Gamer Fatal1ty FPS" (podle obrázku vypadají stejně, ale....). Na tu jsem četl víceméně samou chválu. Panel a ovladač nepotřebuju.
2. Jde na té kartě používat všechny mody neomezeně? Nebo pokud jsou zamčený, jestli se to dá nějak obejít.
Po HW strance bude XtremeGamer Fatality stejna jako XtremeMusic nebo stara Fatality. Rozdily budou zejmena softwarove .. mX zvukovky neumi hw dekodovani vicekanaloveho zvuku (napr DTS) a nedodava se ani DVD Audio player. A to prepinani modu - cetl jsem, ze u mX to neni. mX Audio pouziva Entertainment mod a mX Gamer pak Game mod. Ale taky nekdo psal, ze lze prepinat pomoci Audio console (a tedy i pomoci X.Fi Mode changeru).
No ono se da sehnat X-Fi XtremeMusic nekde v bazaru,nedavno jsem ji videl (uz presne nevim kde),ale chteli tam za ni asi 2000,-Kc.Ja ji koupil naprosto vyborne za tech 1000,-.Jeden typek ji prodaval,tak jsem se mu ozval a on at nahodim cenu.Tak jsem rek 1000 a byla moje :D
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
No ono se da sehnat X-Fi XtremeMusic nekde v bazaru
A to není tahle http://www.pcexpert.cz/detail/creati...eme-music-bulk karta? Ta se normálně prodává (nebo to tak alespoň vypadá).
Citace:
Původně odeslal
jan555
Jo, to je ona, ale normalne se rozhodne neprodava, nebot se uz nevyrabi. Takze to jsou nejake skladove zasoby a nebo pozustatky v cenicich...
Mají jí v nabídce ve spoustě obchodů a stav mají buď "externí sklad" nebo "do 14 dnů", dostupná by tedy být mohla ...
Citace:
Původně odeslal
jan555
Mají jí v nabídce ve spoustě obchodů a stav mají buď "externí sklad" nebo "do 14 dnů", dostupná by tedy být mohla ...
jj, to je ten obchod co jsem o něm psal -> 2500,- externí sklad
při této ceně jde o to jestli tuto, nebo tu Fatal1ty pro - dle všeho bude jediný rozdíl v tom, že Fatal1ty má těch 64MB paměti. Ale to nevím 100%. Pokud by byl rozdíl větší, nebo Fatal1ty nějak okleštěná, přip. horší součástky, tak radši Extreme Music.
Tu kartu bych chtěl mít do LP :-)
Je to mozne, ze nekde jeste byt muze, ale moc bych se na to nespolehal, u znamych prodejcu je nedostupna nebo se uz neprodava. Tady je ale prej skladem
Akorat bacha na HP SoundBlaster Xfi Xtreme Music. Muze byt problem s instalaci ovladacu, jako tomu bylo i u Audigy2 delanych pro HP.
Cela puvodni Xfi rada byla nahrazena jinou novou.
2M.K.: Rozdil je taky v tom co jsem napsal vyse .. jde o ty sw rozdily.
Pokud bys Xtreme Music sehnal, nema cenu pridavat litr za Fatality Pro, ta ramka je na nic.
Jak rika Anduril,je to ona.No ono asi se sehnat jeste nekde da,ale uz velmi omezene.Ja ji skoro nikde nenasel,jen nekde ji "asi" meli.
Jeste nekdy loni stala tusim cca 3400,-Kc.Ted ji podle vseho zlevnili na tech cca 2500,-,tedy pokud se da opravdu jeste koupit.Ale nekde na skladech jich par jeste bude.Tahle X-Fi byla drive ta nejlevnejsi,ale pak ji nejak prestali vyrabet a delaji misto toho ty "oklesteny" co se prodavaji okolo tech 1000,- - 1400,-Kc.
OT:
M.K.: Me se to povedlo uplnou nahodou ze jsem k ni prisel a navic jeste pred LP.Verim ze neco sezenes.Na LP pak treba o tom dame rec jak to slape a tak.
Jinak ja zase chtel pred LP sehnat tu Coollaboratory Liquid MetalPad a nejak to nevyjde.Nikde to nemaj,dodani do tydne.Bohuzel jsem zacal shanet pozde nez jsem se rozhoupal.Pak jsem psal MaWovi.Pry Ti bude neco predavat MaWa v patek,shanel jsem ji u neho,tak myslis ze by to moh po tobe popr. poslat tu Coollaboratory?Na LP bych ti to samo zaplatil.Driv ji pry mit nebude :(
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
OT:
M.K.: Me se to povedlo uplnou nahodou ze jsem k ni prisel a navic jeste pred LP.Verim ze neco sezenes.Na LP pak treba o tom dame rec jak to slape a tak.
Jinak ja zase chtel pred LP sehnat tu Coollaboratory Liquid MetalPad a nejak to nevyjde.Nikde to nemaj,dodani do tydne.Bohuzel jsem zacal shanet pozde nez jsem se rozhoupal.Pak jsem psal MaWovi.Pry Ti bude neco predavat MaWa v patek,shanel jsem ji u neho,tak myslis ze by to moh po tobe popr. poslat tu Coollaboratory?Na LP bych ti to samo zaplatil.Driv ji pry mit nebude :(
S MaWou jsme se nějak dohadovali, že by mi to předal v pátek v Praze (zvukovku, Senny PC140 + Thermalright). Mám mu to potvrdit do zítra do rána, aby to hned objednal a do čtvrtka to bylo. O té Coollaboratory mi to psal a není to případně problém. Problém je dobře vybrat tu zvukovku :-)
Citace:
Původně odeslal
M.K.
S MaWou jsme se nějak dohadovali, že by mi to předal v pátek v Praze (zvukovku, Senny PC140 + Thermalright). Mám mu to potvrdit do zítra do rána, aby to hned objednal a do čtvrtka to bylo. O té Coollaboratory mi to psal a není to případně problém. Problém je dobře vybrat tu zvukovku :-)
hehe,ja si nejspis zitra jdu pro Senny PC130 :) Ostatni mam na LP pripraveny,az jen na tu Coollaboratory.Take mi rikal ze mate predani v patek v Praze.Ale na LP se mi nebude chtit rozebirat PC a davat to na CPU a GPU.Necham si to asi az domu.Tak mi ji kdyztak pls vem a ja ti tam pak dam prachy + te pozvu na pivko :D
Jinak je to ta MetalPad 3xCPU,3xGPU.Diky a tady uz koncim s OT...
Takže Slimák mi potvrdil, že u Fatal1ty Gamer Pro mu jdou všechny mody normálně používat bez problémů, tak jdu do ní.
Děkuji všem