Důležitost filtru u napájecího kabelu
Začal mi blbnout napájecí kabel k notebooku... Těsně za konektorem, který se zapojuje do ntb je taková malá vratně nerozdělitelná "krabička", která se nachází i na kabelech k monitoru apod. Co v tom je, nějaký filtr? (Nemyslím napájecí zdroj!)
Problém je, že tam někde začíná kabel blbnout a ntb se napájí pouze pokud tuto část kabelu držím zakroucenou v ruce.. prostě nějaký špatný spoj. Jak důležitá tam ta "krabička" je? Poradí někdo, zda je problém, kdybych jí prostě ustřích a konektor napájel na ten napájecí kabel bez toho filtru (nebo co to je)? Díky za rady.
Re: Důležitost filtru u napájecího kabelu
Mohl by to být feritový kroužek, sloužící k odrušení, ale pak to vypadá jako "váleček" a ne jako "krabička". Jeho odstranění by neměl být problém, na funkci by to nemělo mít vliv.
To bude ten feritový kroužek, je to opravdu váleček o průměru asi 1 cm.. Zkusím to odšmiknout, snad to nebude vadit. Díky, je mi trošku trapně, že jsem toto nevěděl. :rolleyes: :)
mas spis u nej prelomeny kabel, kdy zho ustrihes tak dej jinek konektor ale ten ferit bych tam vratil, obcas to mzue pomahat pri odruseni, z toho natasu se muze lecos linout zpatky do site.
glo
Sice to bez feritu pojede, ale ten je tam kvůli rušení (obousměrně) a filtraci ostrých špiček, které by mohly notebook/zdroj poškodit.
Díky za rady. Nakonec tam ten feritový kroužek bylo možné nechat, takže není problém.