Seasonic 500W a vysoká teplota
Tak jsem koupil Seasonic S12II-500 W http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O0V41NLDXT
který jsem vyměnil za fortron FSP-350-60PN 350W a dost se mi zvedla teplota, předtím jsem měl CPU do 60st., MB do 45st. , teď mi běží hodinu a půl Orthos a teploty jsou MB/CPU 53/70. Když šáhnu na zdroj, je docela horký.
Case mám normální miditower, bez příd.větráků. Je to normální, že ten zdroj tak hřeje ?
Díky za odpověď.
Re: Seasonic 500W a vysoká teplota
Vetrak zdroje ma nizke otacky, tak proto ta vyssi teplota. Dan za tichy chod.
Zkus zmerit teplotu vychazejiciho vzduchu ze zdroje. IMHO by nemela byt vetsi nez 45-50stupnu. Pokud je to vic, tak je neco spatne. Taky zkus vysledovat, jestli se zvedaji s teplotou i otacky - mely by (jestli neni vadna regulace otacek).
Určitě ten Fortron dělal jinej průvan. Zdroj se ohřívá teplým vzduchem co jde od CPU, ne že sám tak "topí". Imho to je ještě na hranici, běžně programy nebo hry procák zdaleka nezahřejou jako Orthos apod.
Když dám nějakou zátěž (Orthos) a dám ruku pod chladič zdroje tak cítím horký vzduch, takže teplota je ze zdroje. Nevím kolik to je stupňu ale 50 to bude určitě. Zítra to zkusím změřit.
Jak pod chladič zdroje? Zdroj vzduch nasává a vyfuje ven z case. To teplo pod ním je od chladiče CPU.
To "bez přídavných větráků" znamená, že tam vzadu máš nebo nemáš vyfukovací větrák? (za procesorem)
to M.K.> Tak to asi nasává, položil jsem tam list papíru a ten tam držel. Ale zezadu žádný proud vzduchu není.
to jan555> Mám jenom větrák procesoru a ve zdroji, jinak žádný.
Tak si přidej dozadu jeden vyfukovací a máš po všech problémech - zdroj i procesor budou citelně studenější, takhle musí být okolo cpu socketu opravdu horko ...
Tak jsem si dozadu přidal jeden fan (Arctic cooling 120x120x35, 1500ot.) a teploty po 2 a půl hodině orthosu jsou MB/CPU 44/62,5. Jenom mi furt vrtá hlavou proč mi zezadu ze zdroje nefouká vzduch (větrák zdroje se točí).
Citace:
Původně odeslal
Premo
Tak jsem si dozadu přidal jeden fan (Arctic cooling 120x120x35, 1500ot.) a teploty po 2 a půl hodině orthosu jsou MB/CPU 44/62,5. Jenom mi furt vrtá hlavou proč mi zezadu ze zdroje nefouká vzduch (větrák zdroje se točí).
Ale fouka, jenom je to pomalobezny vetrak, takze to rukou skoro nepoznas. A navic nemas na ten zdroj nejak extremne narocny komponenty, tudiz nemusi pracovat pod velkou zatezi a tim padem regulace vetraku toci nizsi otacky.
Edit: jukni do meho podpisu, mam trosku vic narocnejsi komponenty na zdroj a mam jenom 430W Seasonica a v iddle nepoznam, ze mi zdroj vyfukuje vzduch (po prilozeni ruky za zdroj). V zatezi uz to citim, ale porad to neni nejak extremne vysoky prutok. To mnohem vic odvadi outtake vetrak. Ono kdyz prejdes ze zdroje co tocil vic otacek na tenhle se to muze zdat divne, ale ver mi, nic divneho na tom neni.
Tak tak, Seasonicy (alespoň ty, které jsem viděl) mají regulaci rychlosti větráku výhradně na základě zátěže, tedy nikoliv teplotního čidla. Tudíž může jít do zdroje horký vzduch, ale větrák se zrychluje postupně pouze na základě vyššího odběru. A tak je to taky správně - kvalitně osazený zdroj vydrží bez problémů i vysoké teploty, buď rád za zdroj, který máš. (taky ti vystačí pravděpodobně ještě velmi dlouho) Je vůbec trochu k podivu, že jsi jel bez problémů s odtahem pouze přes zdroj - po přidání vyfukovacího fanu ti klesly teploty, ale zároveň se ulevilo i komponentám, u kterých teploty neměříš - tedy např. právě zdroji, nebo součástkám na motherboardu.