MS Virtual PC 2007 a Kubuntu
Nainstaloval som si Kubuntu na virtualny pc cez MS Virtual PC ale nejde mi v nom mys. Ked si zobrazim vlasntosti virtualneho pc tak mi pri myske pise "no pointer integration" a ze pre integraciu mysky mam instalovat ms virtual machine additions. Staci v menu kliknut na install aditions a aoutmaticky sa mountne virtualne cd do nainstalovaneho virtual pc s nejakymi ovladacmi, teda aspon myslim ze su to ovladace, lenze tam nieje nic pre linux. Neviete niekto co s tym?
Re: MS Virtual PC 2007 a Kubuntu
vies, on to Microsoft zase tak moc nepripravil pre Linux, preco aj? pouzi z niektory z tych fekalnych freewarov tretich stran
sezen si sestkovou VMWARE Workstation ;)
Pro linux staci Vmware player - image do toho od znamejsich distribuci muzes legalne stahnout.
@MadCap - "fekalnych freewarov tretich stran" - tim myslis vmware? To je o tolik horsi nez MS virtual machine nebo i ten je fekal?
odkedy je vmware freeware? player je len player, to nepocitam ... mal som na mysli dalsie veci, su snad 2 ci 3, akurat su tak nejak pomale a vobec nic moc :)
Citace:
Původně odeslal
MadCap
odkedy je vmware freeware? player je len player, to nepocitam ... mal som na mysli dalsie veci, su snad 2 ci 3, akurat su tak nejak pomale a vobec nic moc :)
Server byl taky nejakou dobu zadarmo. A zrovna player by se tady upotrebit dal ....
Klidne si stahni komplet VMware 6. Je v nem obsazeny i player.
Ve VMware Workstation muzes libovolne vytvaret a konfigurovat virtualni masiny, ale spustis je jen v playeru. Vyborna vec :)
EDIT: Navic VMWare umi prevest Virtual Machine na svuj format ;)
Dost nadejne take vypada VirtualBox - http://www.virtualbox.org/
Citace:
Původně odeslal
MadCap
vies, on to Microsoft zase tak moc nepripravil pre Linux, preco aj?
A ono to nevie emulovat obycajnu PS/2 mys? To urcite vedelo, kym to M$ kupil.
Ve virtual PC 2004 mi linux fungoval bez problemu - vcetne mysi :) V te nove verzi jsem to ale jeste nezkousel.
Nechcem zbytocne zakladat nove vlakno tak to napisem sem: stiahol som si wmware workstation 6 a nahodil som si tam xp pro. Otazka: ako do toho windowsu pridam nejaky subor z hostitelskeho systemu? Napriklad drivery, open office, etc... ? Skusal som sa pohrat so sietou ale vobec nemam sajnu co a ako.
Na hostitelskem systemu to nasdilet pres ftp, nfs, sdileni souboru a tiskaren. Nebo vytvorit ISO a to primountovat jako cdrom.
Trosku zlozite ne :D
Nieco jednoduchsie by nebolo?
I slo, bud pomoci Shared Folders, ta je imho nejpohodlnejsi. V konfiguraci si nastavis jednu nebo vice slozek a pak uvnitr masiny se na ne muzes dostat pomoci \\.host\ adresy.
Druha cesta je Drag&Drop, tu ale moc nevyuzivam, obcas blbne.
Ta sit by mela chodit v pohode. Protoze ve firme nemuzeme jen tak pripojit PC do domeny, tak misto Bridged Connection pouzivam NAT. To se da take nastavit v konfiguraci masiny. Jak ti bude chodit sit (tj. nebudou ti ty XP hlasit "Cable unplugged" nebo "Limited connectivity"), musi ti chodit v pohode i ty Shared Folders.
Uz sam mi to podarilo rozchodit. Trebalo vo vlastnostiach vm nastavit zdielane zlozky. Ne ze by to bolo zlozite :D ale som si to vsimol az teraz :)
Citace:
Původně odeslal
MadCap
VMWare Server je pokud vím stále zadarmo.
http://www.vmware.com/products/server/get.html
A o tom, že by byl fekalny tiež neviem.
OMG, moj vyrok nie je smerovany na WMWare ...
a btw server zdarma, ale su aj klienty? ja som mal vzdy pocit, ze daju vselico zdarma, ale samo o sebe to nefunguje :D
Klient je taky zdarma a lze provozovat klient a server zaroven na jednom kompu. Jinak k tomu vyroku - proste me to prekvapilo a vyznelo to, ze je to smerovane na vmware, vzhledem k vysokemu podilu na trhu.
Citace:
Původně odeslal
MadCap
OMG, moj vyrok nie je smerovany na WMWare ...
a btw server zdarma, ale su aj klienty? ja som mal vzdy pocit, ze daju vselico zdarma, ale samo o sebe to nefunguje :D
Nastuduj produktovou řadu VMWare ;)
VMWare Server je platforma pro provoz virtuálních mašin. Zdarma je i VMWare Console, která umožňuje přístup k mašinám hostovaným ve VMWare serveru.
Prostě VMWare poskytuje celé řešení pro základní provoz virtualizace zdarma (i s možností spustit mašinu pod serverem jako službu). To i pro Linux.
Hlavní komerční produkt VMWare (Infrastructure) má milion funkcí navíc a samozřejmě zdarma není. :) Logikou fugování je však dost podobný VMWare serveru.
Edit. ohledně MC výroku, další konkurenční produkty zdarma rozhodně nejsou nějaké shitky, např. Xen, Virtualbox a další v některých ohledech i velmi výrazně předčí VMWare Server a samozřejmě i Virtual PC.
nebo zkus použít úplně jinej program a sice VirtualBox od Innotek, je to freeware a jsou na něj relativně slušný ohlasy
Citace:
Původně odeslal
thomasek
nebo zkus použít úplně jinej program a sice VirtualBox od Innotek, je to freeware a jsou na něj relativně slušný ohlasy
Citace:
Původně odeslal
NightKing
A proc ne, opakovani matka moudrosti :p