Panove nevite nekdo kompletni seznam serii P4 NW s jadrem C1 ?
Printable View
Panove nevite nekdo kompletni seznam serii P4 NW s jadrem C1 ?
No to by mě taky zajímalo, kdybych si kupoval novej procík!
Ja si prave chci tu P4 1,8GHz koupit pac sem ho testil a je supr taktovatelnej mimochodem mam ASUS P4B533 a P4 NW 1,8GHz ale B1 core a to mi de jen na 2,5 GHz stabil a 2,7GHz POSTne. to C1 jadro de na 2,7 az 2,8GHz stabil a to je podle mne uz dobry pretaktovani 2,5GHz to jeste na muj vkus neni vono :-)
SPIDER:
Třeba to byl jenom dobrej kus.
No tak to si nemyslim ale urcite musel bejt lepsi nez sou B1
ponevadz to mam vyskouseny a nekolik jich chodilo skoro stejne dobre ,ale pozor chladil sem to jen BOxem vod intelu a jeste k tomu sem mel zaplej na desce Q Fan a nastavenej na 11/15-ti cili dost silent pocitac a presto taktovat to slo dost dobre ne 8)
No že bych taky o tom procíku zauvažoval ;D
Takže teoreticky bych se dostal až na nějakejch 2.7GHz jo?
To Spider:
Nech sa páči.
C1 stepping:
1.8A SL6LA
2.0A SL6GQ
2.20 SL6GR
2.26 SL6DU
2.40 SL6GS
2.40B SL6DV
2.53 SL6DW
2.66 SL6DX
2.80 SL6DY(?)
to kecinzer: no to si pis ze by si o ni mel zauvazovat obzvlast v pripade ze prodas to svoje za stejnou cenu za kerou dostanes tu 1,8C1 to se urcite vyplati. Esli se ti podari dostat se na 2,/GHz to nevimale az to vymenim tak to sem urcite napisu a podelim se o zkusenosti OK.
to nedle: diky moc za ty serie a doufam ze sou spravne :wink:
Jo a jeste neco sem chtel dodat. Trochu si rejpnu do zastancu AMD: Ono to je totiz tak ze Intel tim svim nenapadnym upravovanim jadra a vydavanim novich revizi silne ovlivnuje jednak teplotni vyzarovani jadra a pak take hlavne pretaktovatelnost. To jen tak na okraj pro neznale veci a AMD priznivce :-)
No a tim padem kdyz to shrneme tak treba takovej Tom kdyz neco recenzuje tak mu neco vyde ale to uz za nekolik mesicu vubec neplati. Krasnej priklad necht je jeden clanek napriklad na PC tuningu kde psali v dobach Celeru 566 ze jdou taktovat pouze na 850MHz ale to se dost zmenilo po prichodu dalsi revize jadta pIII tusim ze take C1 steping kerej mi behal a to hodne dlouho po tom co sem ho koupil na 977Mhz a ten vykonovej rozdil byl setsakre v tej dobe znat !! a co mne na tom stve ze vo tom nikde nikdo nenapsal.
Proste to chce recenzovat ne jen uplne novej hw ale taky ty serie kere se vyrabi po pul roce a nebo po roce to je treba u disku nebo procesoru nekdy velky rozdil co vam vychazi.
Zoznam mam priamo od Intelu, takze by to malo byť na 100% pravda.
Nelen to, ale v tomto jadre je opravena chyba Errata ktora sa ťahá už od P4 na jadre Willamatte, a tým sa o 3 až 4% zvýšil vykon na rovnakej frekvencii, a to v podstate ZADARMOCitace:
Původně odeslal SPIDER
SPIDER:
A myslíš že bych tu svojí 1.6ku prodal?
No jiste a proc myslis ze si tu revizi chci poridit :lol: a to neni jedinej bug je jich tam opravenejch nekolik.Citace:
Původně odeslal Needle
OK Diky moc.Citace:
Původně odeslal Needle
A proc by ne dit je to super proc a nevidim duvod proc by dnes nebyl prodejnej.Citace:
Původně odeslal kecinzer
Tak to vypada panackove ze sem se mejlil a ze pri trose stesti a dobrem kousku pujde to core C1u te 1,8GHz P4ky az nekam na 2,8GHz a nebo az na 2,9GHz !!!!! °pri BOX chlazeni !!! to je narez co vy na to ???
Ted sem totiz testoval jeden kousek z B revizi a sel stabilne na 2,650MHz to je maso co ? cili to asi pude jeste mnohem vic s tou C1 revizi nez sem predpokladal.
Tak to mozem iba zavidiet... :?
Po P4 pride P5 - najprv P54C, potom P55C (Pentium MMX) ;D
i486DX-25 (P4)
April 10, 1989 - {$900} 168 pins
25MHz (25x1)
5V 486 Socket 1, 2, 3
8KB unified cache
1.2 million transistors
1.0µm process
165mm˛ die
???
No musm se opravit C1 core pude asi az na 3100MHz pac sem to testil a uz sem za 3000MHz to de ne ?
2 PiT: tady v tomhle treadu muzem pokracovat v nasem vzajemnem osocovani abychom nedelali bordel jince OK takže cekam :)