MX 510 a lagovani kurzoru
Ahoj,
mam uz skoro 2 roky tuhle myš, sem s ni spokojen, je pripojena na USB, nedavno mi zacal lagovat kurzor (hejbu s myší a kurzor tak 0,5-2s stojí a až pak se začne zase normálně pohybovat, dělá to občas, zato ale kdekoliv - desktop, hra...) Preinstaloval sem nejdrive ovladace mysi, VIA 4 in 1 atd, zmenil sem usb nic. format nove okna nachvili to zmizelo, ale ted je to tu opet, prohledaval sem fora, nic moc sem nenasel, jen nekdo na PC tuningu psal ze to je u logitechu obvykle a ze to je na reklamaci, je tomu skutecne tak? (nastesti je mys jeste v zaruce, ale nechci tam chodit nez budu mit uplnou jistotu)
diky za odpovedi
Re: MX 510 a lagovani kurzoru
Mám ji a no problémo, ale už jsem se setkal u jiných s:
nevhodná podložka - nejlepší pro optickou (ne laserovou, což není tvůj případ) myš je list obyčejného bílého papíru (A4 či A3).
chlup zaseknutý u optočlenu - ale to spíš dělá jiné věci. Myš skáče po obrazovce jak zběsilá
naseknutý nebo zlomený kabel - k tomu ještě spadá i blízkost mobilu u kabelu (mobil třeba leží na kabelu od myši) a někdo na něj zavolá
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Mám ji a no problémo...
diky za rady, podlozku mam myslim vhodnou - S&S steel pad, optika se zda byt v poradku, mozna, že ten kabel, zkusim to vysledovat, ale s myší hýbám v prostoru tak 10x10 cm, jinak se s kabelem moc nehýbá, mobil u počítače nemívám, jinak je možné nějaké to rušení od kabelů k reprákům? - je to blbost ale co kdyby, ikdyz tento problem se projevoval i při sluchátkách, které nejsou s tímto kabelem v přímem kontaktu.
A nemá to problémy, když se čte/zapisuje větší objem z/na disku nebo CD/DVD mechaniky? Pokud ano, tak by to odpovídalo vypnutému módu DMA (bude zapnutý PIO), pokud ne, tak to bude asi na reklamaci. Jedinný problém je v tom, že to dělá občas.
Citace:
Původně odeslal
Paolo
A nemá to problémy, když se čte/zapisuje větší objem z/na disku nebo CD/DVD mechaniky? Pokud ano, tak by to odpovídalo vypnutému módu DMA (bude zapnutý PIO), pokud ne, tak to bude asi na reklamaci. Jedinný problém je v tom, že to dělá občas.
nene ultra-dma mam zaple, prvni znameni PIO je sekani MP3 pri praci s mechanikama/diskem jak si psal. Jeste jedna vec ted si vzpominam ze obcas byl slyset zvuk windows jako kdyz pridas nove zarizeni - treba usb flash disk,, takze pokud hadam dobre nejspis to bude mechanicke poskozeni kabelu, s konektorem se nehybalo hodne dlouho, otazka je zda tato vada nevznikla v dusledku pouzivani tudiz zaruka se na ni nevzahuje.
Známému se podobně po 2,5 roce chová myš MX1000 od Logitechu,což je laserová bezdrátovka.Rušení jsme vyloučili,překážky odstranili-takový hrneček u přijímače dovede věci,na jiném pc zkusili...Podle mě to bude někde v elektronice,určitě tam budou společné prvky,jsou to myši ze stejného období a pochybuji,že tam nebude dost věcí společných.Takže je to dle mě na reklamaci,pokud máš ještě záruku
No pritelkyne mela taky tuhle mys a po nejakem case to delalo presne to same co tobe. Zkouseli jsme vse mozne (preinstalovat ovladace, cele widle, vycistit ji, atp., ale nic nepomohlo. Mys byla bohuzel po zaruce, takze ani neslo zjisit cim to bylo (oprava by byla asi drazsi nez nova mys). Takze jestli ji mas v zaruce, tak bych to videl asi na reklamaci.
pred chili se mi mys jakoby vypla sama... reklamace jista, kazdopadne vypadavani = prvotni priznaky smrti
Mam dotaz trochu mimo, ale nechci zakladat dalsi tema - ja mam naopak problem s tim, ze mi kurzor u MX1000 nahodne "ustreluje" doleva, nahoru nebo obema smery, a to dost intenzivne (ve hre je to poznat, postava se otoci nekolikrat dokola). Nikdy to nedelalo a mam podezreni na novejsi SetPoint (ten dodany s MX1000 tohle nedelal), nicmene nemuzu nikde sehnat starsi verzi a CD je M.I.A. ... neresil nekdo podobny problem?
Mam ji uz skoro tri roky, takze reklamace uz ne, jen jestli ji mam poslat Mymakovi na pokusy :lol:
Není nevhodný podklad (povrch) nebo zanesená optika?
Citace:
Původně odeslal
peta303
Není nevhodný podklad (povrch) nebo zanesená optika?
Co se týče toho nevhodného povrchu - koupil jsem si asi před 5ti lety podložku která mění obrázek (podle toho z jaké strany se naní díváte)
Tenkrát asi netušili kam se vývoj posune a vyvinuli optické myši - mohu upřímně říct, že komu se podaří na takovéto podložce najet a kliknout na nějakou ikonu.... je masér !!!
šipka na tom lítá zleva nahoru a za sec už je zase v opačným rohu no hotovej letec :)
tím chci tedy říct že podložky s měnícíma obrázkama nebrat :)
Ne, zkousel jsem uz vsechno, dela to nahodne, rychlej pomalej pohyb, stoji, proste jednou za cas nahodne ustreli o nekolik obrazovek pryc. senzor je cistej
A co mobil? Nebo nejaka jina efektivni rusicka funkce mysi? (vysilajici mobil dokaze poblaznit mys lepe nez cokoli jineho)
Taky ne :)) Jak rikam, uz jsem vyloucil v podstate veskery ruseni, podklady, zavady, ted jen hledam CD se starym setpointem, protoze tam to urcite nedelalo. BTW - kdyz vypnu setpoint, myska beha jako vino => SW zalezitost :(