Zkoukněte mi prosím sestavičku (C2D)
Ahoj,
zkoukněte mi prosím sestavičku pro známýho. Myslíte, že je to dobré nebo by jste něco pozměnily?
CPU Intel Core2 Duo E6600 (půjde ode mě)
COOLER THERMALRIGHT Ultra-120 eXtreme
MB Asus P5B Deluxe (půjde ode mě)
RAM A-DATA 2x1GB DDR2 PC800 Extreme Edition
HDD Samsung HD501LJ 500GB 16MB SATAII
DVD-R/+R Samsung SH-S203B 16x16x20x20x SATA bulk
VGA Leadtek Winfast PX8600GT 256MB, PCI-E, DualDVI/HDTV
SB Creative Labs X-Fi mX Xtreme Gamer-Fality Pro Ed.
MON Samsung SyncMaster TFT 20" 205BW
SOFT Microsoft Windows XP Professional CZ OEM dolegalizační
CASE Middletower Thermaltake VB6000SNS SWING
KB Genius Slimstar R610, USB
VGA AVer TV Hybrid + FM PCI, analogový + digitální
Zdroj SEASONIC S12II-430 430 W
Díky
Re: Zkoukněte mi prosím sestavičku (C2D)
Ja bych rekl, ze v pohode.
Mozna ta zvukovka je zbytecne draha - mozna by stacila obycejne mx Xtreme Gamer, ale nevim, jake ma tvuj znamy zvukove ambice :) Dale bych taky volil jinou klavesnici kvuli rozlozeni klaves, ale to je subjektivni :)
Citace:
Původně odeslal
Anduril
Ja bych rekl, ze v pohode.
Mozna ta zvukovka je zbytecne draha - mozna by stacila obycejne mx Xtreme Gamer, ale nevim, jake ma tvuj znamy zvukove ambice :) Dale bych taky volil jinou klavesnici kvuli rozlozeni klaves, ale to je subjektivni :)
Můžeš mi zkusit doporučit třeba jinou klávesku s myší s klasickým rozložením, ale jde o to, aby byla v kombinaci stříbrno-černá. Cena tak nějak podobně.
Jinak ještě si říkám, že ta 8600 bude na h....
Nebylo by lepší vzít tohle?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41144
Od Sapphire nechci, prý mají dost hlučné chlazení.
S tou grafikou bych souhlasil ... pak mi prijde vcelky zbytecny ten thermalright extreme ... stejnou sluzbu imho odvede i noctua ... klavesku od geniusu ... mno ... podminkou je wireless?
Jo, pokud to ma byt i na hrani, tak bych taky radeji vzal toho Radeona.
Klavesnici treba takovou: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007R0A30008S6
Pokud teda nemusi byt wireless. No a mys nejakou k tomu podle financi. Osobne mam tuhle A4tech a musim rict, ze za tu cenu je to dost muziky.
Ta je pěkná, ale co jsem s ním teď mluvil, tak chce hold wireless :confused:
No tak pak ti asi moc jinych moznosti nezbyva - s touhle barevnou kombinaci.
Jedine snad jeste neco takoveho od Logitechu. Ale cena uz je vyssi.
Citace:
Původně odeslal
Anduril
No tak pak ti asi moc jinych moznosti nezbyva - s touhle barevnou kombinaci.
Jedine snad jeste
neco takoveho od Logitechu. Ale cena uz je vyssi.
Tak už jsem ho k tomu dokopal. Vzal jsem tu Logitech s A4tech. Díky za radu :)
CPU Intel Core2 Duo E6600 (půjde ode mě)
COOLER Noctua NH-U12F nebo TR SI128
MB Asus P5B Deluxe (půjde ode mě)
RAM A-DATA 2x1GB DDR2 PC800 Extreme Edition
HDD Samsung HD501LJ 500GB 16MB SATAII
DVD-R/+R Samsung SH-S203B 16x16x20x20x SATA bulk
VGA Asus EAX1950PRO/HTDP/256MB DDR3, HDTV, 2DVI, PCIe
SB Creative Labs X-Fi mX Xtreme Gamer-Fality Pro Ed.
MON Samsung SyncMaster TFT 20" 205BW
SOFT Microsoft Windows XP Professional CZ OEM dolegalizační
CASE Middletower Thermaltake VB6000SNS SWING
KB LOGITECH Ultra X Media BlackSilver CZ OEM
Myš A4tech X750BF Combo 2500DPI Gaming Laser SNAKE, 3xfire
VGA AVer TV Hybrid + FM PCI, analogový + digitální
Zdroj SEASONIC S12II-430 430 W
EDIT: ještě přesmýšlím nad výměnou chladiče. Který by jste vzali?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40712
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41185
Citace:
Původně odeslal
Slimák
Ja bych vzal asi tu Noctuu, prece jenom mas uz v cene velmi kvalitni ventilator a chladici vysledky mezi nimi jsou minimalni (oba jsou to velice kvalitni chladice).
Citace:
Původně odeslal
Pitrs82
Ja bych vzal asi tu Noctuu, prece jenom mas uz v cene velmi kvalitni ventilator a chladici vysledky mezi nimi jsou minimalni (oba jsou to velice kvalitni chladice).
Tak tak ... radeji tu noctuu ... nenarusuje tok vzduchu v kejsu ... oproti thermalrightu ... a navis mas v cene i kvalitni vetrak ... navic myslim, ze ta noctua na tom bude teplotne o neco lip pri stejnem hluku
Koukám na tu nesmyslnou záměnu grafiky. Určitě bych tam nechal tu 8600GT. Co jsem zběžně koukal na testy, tak je výkonnější a levnější. Mimo jiné podporuje DX10, ale to bych nechal stranou, páč než na něj vyjdou pořádný gamesy, bude tvůj známý dávno po upgradu. :)
Co se týká chlazení, už delší dobu preferuji ze vzduchu thermalright. Naprostá spokojenost. Když už teda není voda. :P
Citace:
Původně odeslal
vauxhall.uk
Koukám na tu nesmyslnou záměnu grafiky. Určitě bych tam nechal tu 8600GT. Co jsem zběžně koukal na testy, tak je výkonnější a levnější...
Já zběžně koukal na testy a tak nějak jsem z nich vyčet, že velmi zhruba se té x1950pro vyrovná 8600GTS což je IMHO už docela cenově mimo, z jakýho zdroje to bereš ???
Já bych spíš asi taky preferoval ten thermalright, sice se ti trochu naruší tok vzduchu v case, ale ten větrák na tom ti bude ofukovat i chladič chipsetu, což taky neni k zahození;)
Díky všem za doporučení. Vzal jsem Thermalright a zůstal u X1950Pro. Co jsem koukal na testy, je to +/-. Ten Asus je docela tichej.
Citace:
Původně odeslal
JoeBoB
Já zběžně koukal na testy a tak nějak jsem z nich vyčet, že velmi zhruba se té x1950pro vyrovná 8600GTS což je IMHO už docela cenově mimo, z jakýho zdroje to bereš ???
Nikde jsem nenašel přímé srovnání, tak jsem kouknul do diagnostických testů tady na fóru a nějaký výsledky, které jsem viděl na webu. Vše na C2D, ale ne vždy se stejnými komponenty (většinou ale na 865p s 2GB DDR2). V 3d05 jsou +- stejně výkonné, v 3D06 má 8600 lehce navrch. Btw. 8600GT je v podstatě GTS s nižšími takty a 1,4ns pamětmi, tak jsem předpokládal, že nejsme na živě.cz a umíme si poradit, ne? ;)
P.S. jukni na toto: http://www.vr-zone.com/index.php?i=4925
//edit:
Citace:
Původně odeslal
spikus
Já bych spíš asi taky preferoval ten thermalright, sice se ti trochu naruší tok vzduchu v case, ale ten větrák na tom ti bude ofukovat i chladič chipsetu, což taky neni k zahození;)
Moje řeč, s tím chladičem. Tady bych navrhnul dvě varianty.
1) http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42797 - chce-li do toho dát víc peněz a mít to nejlepší z pasivu
2) http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33658 - nebo tohle, osobně ho používám již dlouho a spokojenost za pár šupů :)
Citace:
Původně odeslal
tomase
Na X1950Pro sa sotva chyta GTS, takze o GT nemoze byt ani rec.
Přesně tak, navíc cenově je rozdíl od 1k výš (jak kterej obchod, jak kterej výrobce) ve prospěch 1950Pro, takže nevidím žádný důvod pro 8600 - ani DX10, vzhledem k tomu, že DX10 titulů je jako šafránu a navíc se obvykle dost neochotně hýbou i na 8800 a 2900XT, které jsou výkonnostně poněkud jinde...