Sony F717 zrejme vadny cip
Tak mi dnes zrejme moje F717 vypovedela sluzbu. Potreboval sem udelat makro vytopeneho tistaku, zapnu fotak e hle: na LCD jsou jen jakesy dve cmouhy, jedna cerna postupne gradujici do sede. Tipuji to na spatny cip. Ale radeji se zeptam, zdali toto nekdo resil, nejlepe u tohoto fotaku.
Jak je mozne ze odesel? Praskl? Zivotnost? ci co?!? Fotak nikde nespadl. Zkousel sem reset - nepomohlo.
Jeste detail. prohlizeni obrazku funguje, tento stav je pouze pri foceni.
Pokud mate nejake info treba i o nahradnich dilech, nebo nekdo na prodej stejny s jinou vadou, klidne hazejte linky diky.
Re: Sony F717 zrejme vadny cip
vyhladaj si to na internete, tipujem ze by mohlo ist o chybu cipu, o ktorej sony vie a bezplatne ju opravuje aj po zaruke (mal som DSC-P12, ten zas robil vodorovne pasiky cez fotky a dodrbkaval farby)
tuto je k tomu link
http://esupport.sony.com/US/perl/new...17&news_id=118
na google sa da najst aj viac.
napr.
http://forum.digineff.cz/read.php?53...108413,quote=1
mam pocit ze na 99% to budes mat zadarmo opravene, myslim ze zoberu hocijaku zavadu cipu :)
(inak pre info, volal som do sony tam mi chlapik povedal ze nevie, v servise mi to zobrali ze to tam poslu ale ze mozno si to zaplatim, kazdopadne vravel ze novy cip stoji take 2 tisicky, takze aj keby mi to nezobrali zadarmo tak sa to oplati. No ale samozrejme oprava bola zadarmo :) )
Na Digineff sem koukal, ale presne toto tema sem nenasel.
Diky za velice cenne info. Posilam pozdrav ve forme K+ ;)
tak klidne zajdi do SONY servisu a zadara ti to udelaji, taky se me to pred 14dny stalo a bez reci vymenily, ale musis mit orazeny zarucak i propadly a fakturu kde jsi to koupil. trvalo to cca tyden a uz ho mam zpet. Jinak cena je cca 4500,--
Tak to je prusvih, protoze ja ten fotak koupil tady na 4u, sice to je komplet baleni (krabice, kabely, navod atd) ale zarucak tam myslim nebyl. Jeste to musim jit prohledat. Na digineff sem cetl ze po nekom ho nechteli a po nekom ano.
no mne normalka bez zarucaku, ani ich nenapadlo ho pytat, len som vybral fotak z puzdra, typek opisal seriove cislo, napisal zmluvu a bolo
takze by som kludne skusil iny servis ak by robili problemy :)
Ok tento tyden se snad dostanu do HK, tak se zkusim na Benesovce zeptat.
Diky ;)
Kamosovi se to stalo taky, zadarmo mu to vymenili nekde v Praze, pri vyrobni vada ;)
Ahoj, nestihl sem to sem napsat, protoze mi opet bylo nejak mizerne. Fotak sem dal do Peas-Klema. Predpokladana doba opravy mesic (vzhledem k dovolenym), predpokladana cena 0,- Kc. Fakturu nechteli, a co je divne - cehoz sem si vsiml az dele, ze na doklad ani nenapsali s/n.
V patek sem si pro nej byl, vymena ccd probehla zdarma. Timto smekam pred Sony servisem a vam posilam dik :)
Dával jsem minulý týden také foťák na opravu do Sony servisního centra na Chodově, s odhadem termínu opravy do 10 dnů. Jinak pokud ještě někdo identifikujete tuhle chybu, tak bezplatný servis končí tuším právě koncem srpna (četl jsem kdesi na webu Sony).
btw: vadný Sony CCD na Minoltě opravuje K-M (myslím v Prostějově?) také zdarma, zdechly nám teď v rodině dva foťáky "najednou" ...
Mno, pokud je to s tim ukoncenim pravda, tak to se nam to nacasovalo pekne. Ted jde o to, jestli se vymenou cipu resi problem (jestli to jen byla vadna rada - asi to maj na webu napsane, ale nemam cas to hledat), nebo jen prodluzuje "zivotnost" fotaku.
Je to vadná "série" (ona to není série v pravém slova smyslu, ale skutečně veliké množství potenciálně vadných různých typů i velikostí snímačů vyrobených ve značném časovém rozmezí a použitých do různých tříd foťáků různých výrobců, jen od Sony je to přes 20 modelů, jejich seznam plus odkazy na modely dalších postižených výrobců http://www.dpreview.com/news/0510/05100701sony_ccds.asp ). Myslím, že výměna snímače tohle skutečně vyřeší.