Problém s třetím 512 MB modulem na socketu 754
Zdravim. Mam problém s přidáním třetí RAMky do svojí sestavy. Nejdřív při postu speaker jenom pískal, tak jsem prohodil pořadí pamětí a už to postnulo, jenže ihned po bootu do Woken modrá obrazovka, starý známý BSOD. Zkoušel jsem jít s frekvencí dolu až na 200 MHz, snížit časování a pořád nic. Už je to asi třetí modul, co se mi tu nedaří rozchodit. Znamená to, že si o tom můžu nechat jenom zdát, nebo co navrhujete? Jednou mi to psalo IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, pak zase něco s PAGE SYS souborem. ZKoušel jsem i vypnout / upravit virtuální pamět, nic nepomohlo. Už jsem z toho hodně zoufalej :(
Re: Problém s třetím 512 MB modulem na socketu 754
smůla, nepojede.... :( Nejde o pagefile nebo tak, ale způsobuje to celková nestabilita systému. Záleží tedy dost i procesor od procesoru, třeba mě na 754 na starým procesoru nejely ani dva moduly. 3 moduly na 754 je už pomalu zázrak....
holt daň za zvýšení výkonu díky integrovanýmu paměťovýmu řadiči...
konstruktivní řešení: buď celkový upgrade, nebo se někde pokusit sehnat moduly s vyšší kapacitou ;)
Je to tak. Jak pise Keymaster, i 2 moduly nekde delaji paseku, pripadne aspon nejedou jak by mohly (mi dva moduly jely na 333MHz). Pokud chces navysit kapacitu, sezen radeji vetsi moduly.
Pripadne zkus nejaky jiny bios, jestli to treba nepomuze...
Tak jsem si pořídil 1 GB a nejdřív se mi nedařilo rozjet ani ten. Nakonec jsem po chvilce laborování změnil v BIOSu u nastavení pamětí ,,Memclock mode" z Limit na Update a systém najednou najel.
/edit/: tak to zase padá, ach jo. Co s tim? Já si snad víc než 1 GB RAM neužiju.
hmm, ono tam hra ulohu aj ten Tvoj OC...skus to na def a uvidis, ci to nebude stabilne...
Casto sa stavalo, ze ludom tieto s754 procaky chodili stabilne na vysokej frekvencii len s 1 modulom :-(
(Mne chodil svojho casu newcastle 3000+ s 2x512 KINGMAX HC 500 na 10*238 na def. voltazi..., doska soltek sl8xxx, epox 8npa7i aj dfi nf4x-x)
Tak to zatím jede nějak všelijak. Nakonec šla místo A-DATA ven ta PQI. S hrama problém nemam, ale prime95 nevydrží ani 10 sekund :( Overclock by vliv mít neměl, mám nastavenou děličku na 300 MHz.
Citace:
Původně odeslal
Slayer(CZ)
Tak to zatím jede nějak všelijak. Nakonec šla místo A-DATA ven ta PQI. S hrama problém nemam, ale prime95 nevydrží ani 10 sekund :( Overclock by vliv mít neměl, mám nastavenou děličku na 300 MHz.
Ako to myslis s tymi 300 Mhz ?
Fsb mas 312, vlozis tam tu 1 GB a v biose bude ram nastavena ako DDR 266 (alebo su tam pomery 3:2 a spol - DFI uz nemam a nejak si presne nespominam ), tak pojde na nieco jemne nad DDR 400, co by mala zvladnut...
EDIT : pozeram na review tej dosky.... nastavenie RAM pre danu fsb -> CPU:DDR == 1:0.6
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
Ako to myslis s tymi 300 Mhz ?
Fsb mas 312, vlozis tam tu 1 GB a v biose bude ram nastavena ako DDR 266 (alebo su tam pomery 3:2 a spol - DFI uz nemam a nejak si presne nespominam ), tak pojde na nieco jemne nad DDR 400, co by mala zvladnut...
EDIT : pozeram na review tej dosky.... nastavenie RAM pre danu fsb -> CPU:DDR == 1:0.6
3:2 tam mam nastaveno jako 150 MHz, to odpovídá. Nakonec jsem musel dolu s OC, snížil jsem frekvenci o pouhých 30 MHz a šlape mi tam ta nová 1 GB společně s PQI. Dokonce zvládá CAS 2.5 i když je to jen 3. Vitestu budu mít nakonec na prodej, tudíž mě ten upgrade vyjde zadarmo :)
Citace:
Původně odeslal
Slayer(CZ)
3:2 tam mam nastaveno jako 150 MHz, to odpovídá. Nakonec jsem musel dolu s OC, snížil jsem frekvenci o pouhých 30 MHz a šlape mi tam ta nová 1 GB společně s PQI. Dokonce zvládá CAS 2.5 i když je to jen 3. Vitestu budu mít nakonec na prodej, tudíž mě ten upgrade vyjde zadarmo :)
No vidis...OC takto na hrane byva "svina" :-)
BTW : napisem Ti SZ, ta vitesta 512 MB 566 by sa mi zisla do mojho s754 ktory je teraz nejak bez RAM :-)
@Slayer: kdyby ti to jeste blblo, zkus se podivat na Osaditelnost Athlonu 64 pamětí, treba ti jiny zapojeni modulu pomuze k lepsimu OC.... ;)
Ja bych tri moduly nepouzival v jakykoli situaci a konfiguraci. Minimalne ze nektery desky ani nenabhnou. To v horsim pripade. V lepsim to bude jen padat a nestabilni, pokud ovsem nesestrelis casovani dolu (resp. spis nahoru ;D) - cimz taky akorat ztratis. Tri moduly = na 99% nic identickyho (=> nestabilita o radek vys), protoze nikdo soudnej tri ks nekoupi :)
Tak jsem se nějakým zazrákem dostal na 2517 MHz primestable, což je víc než jsem dělal původně s 1 GB. Přitom ještě před pár dny jsem se nemohl dostat přes 2310 MHz. Nechápu :) Frekvence pamětí: 210 MHz (x2?)
Citace:
Původně odeslal
Slayer(CZ)
Tak jsem se nějakým zazrákem dostal na 2517 MHz primestable, což je víc než jsem dělal původně s 1 GB. Přitom ještě před pár dny jsem se nemohl dostat přes 2310 MHz. Nechápu :) Frekvence pamětí: 210 MHz (x2?)
Asi sa zahorela ta 1GB ramka :-)
Inak mas to uplne stabilne...pride mi totiz, ze na to, aku mas frekv a kolko tam drtis VCore mas docela biedne chladenie... (BOX)...
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
Asi sa zahorela ta 1GB ramka :-)
Inak mas to uplne stabilne...pride mi totiz, ze na to, aku mas frekv a kolko tam drtis VCore mas docela biedne chladenie... (BOX)...
Mám. Teď mi 3 hodiny jel Prime95. Teplota přímo v jádru je při max. zátěži 62c.