Origo vs. neorigo kabel na N 6230i
Potřeboval bych koupit datový kabel k Nokii 6230i, ale originál od Nokie je dost drahý (780 Kč za kus kabelu :evil:), možností je neorigo za 390. Má oproti originálnímu nějaká omezení co se týče běžné práce (kopírování dat z/do telefonu, synchronizace atd.)?
Re: Origo vs. neorigo kabel na N 6230i
Obidva maju v sebe RS232 prevodnik, skor by som povedal ze origos od Nokie nebude mat zapojene piny na flash firmwaru. Som to kedysi vyrabal kopec kamaratom. Fw som v zivote neflashoval a ak sa nechystas ani ty, tak by si s tym neoriginalnym nemal mat ziadny problem. Hovorim o com/tf kabli, nie usb/tf pre upresnenie.
Dik za popis... no ja ale mluvim spise o USB/tf kabelu... Myslis, ze tam bude vyrazne jina situace oproti COM/tf?
Teraz som volal s kamaratom, co sa telefonmi zivil. USB/TF kabel je holy, t.j. bez suciastok, len 4 zily,lebo 6230i ma uz v sebe modem-prevodnik, takze bez obav mozes kupit tie neznackove 4 droty v izolacii. :)
COM-ovy potrebuje ten spominany obvod MAX 232
edit: DKU2 by sa ten usb kabel mal volat.
edit2: tak som ho aj nasiel:
http://pinouts.ru/CellularPhonesCabl...e_pinout.shtml
este si zozen konektor zo stareho hand-free, jeden usb-ckovy, 4 zilovy tieneny drotik a mozes kutit. :-D
Davide - podívám se ti doma jestli jej mám v krabici - když tak ti jej za nějakou malou úplatu dam.
EDIT: btw přes Bluetooth to flashovat nejde ?
Já jen že MSIčkovej BTooth dongle stojí cca 300,- a hlavně můžeš jej pak použít zase k jinému zařízení - ty kabely jsou většinou jen na konkretní telefony - což je pruda...
BTW ještě se zeptám - máš u téhle nokie změněné téma na nějaké vlastní ?
tak sry, kabel nemam.... nebyl součástí balení (já myslel že jo...)
Popořadě :
- přes BT to jde, ale shodou okolností jsem měl BT od MSI a radši koupím starej dobrej kabel (kopírování alba 15 MP3ek cca 45 minut a k tomu ještě to třikrát během kopírování chcíplo - s kabelem vše v klidu za pět minut hotovo).
- téma jsem si neměnil, mám tam nějaký to původní, a na tapetě společnou fotku s přítelkyní :wink:
Zeptám se já - je nějaký způsob, jak ovlivnit (ne) zobrazování položek v hlavním menu? Konkrétně bych chtěl schovat Web a taky T-zones (je to původně od T-debilů a já mám Vodafone)...
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Popořadě :
- přes BT to jde, ale shodou okolností jsem měl BT od MSI a radši koupím starej dobrej kabel (kopírování alba 15 MP3ek cca 45 minut a k tomu ještě to třikrát během kopírování chcíplo - s kabelem vše v klidu za pět minut hotovo).
- téma jsem si neměnil, mám tam nějaký to původní, a na tapetě společnou fotku s přítelkyní :wink:
Zeptám se já - je nějaký způsob, jak ovlivnit (ne) zobrazování položek v hlavním menu? Konkrétně bych chtěl schovat Web a taky T-zones (je to původně od T-debilů a já mám Vodafone)...
takže taky popořadě:
Pravda je že mám dva MSI bt - starší (opravdu pomalý)
a novější - skvělý - ideální - bezchybový (fakt jsem nenašel jedinou nekalou věc)
tenhle > http://www.agen.cz/produkt/16101/MSI...sII-dongle.htm
A teď ta hlavní nabídka:
Předpokládám že používáš "seznam nabídek" tzn že vidíš 9 obrázků vedle sebe
a web a t-dement jsou až dole
Všechny tyhle obrázky jdou snadno změnit - tzn že by si mohl vyměnit obrázek t-mobile za vodafone a nebo za něco jinýho
SMAZAT každopádně fakt nejde...
Napiš pokud budeš mít zájem - řeknu ti jak se to mění...
Mno ja mel taky nejaky starsi BT krapy a nejsem jedinej z mych znamych co na BT nadavaj, me kabel nijak neobtezuje, ale mozna do budoucna, dik za tip! :-)
Ano, je tam 9 obrazku, posranej T-debil je uprostred, takze napriklad na apliakce musim menu rolovat dolu... Jde zmenit obrazek... Nejde zmenit treba taky funkce dane polozky toho menu? Ze bych si tam k tomu obrazku dal neco co casto pouzivam?
kabely najdes tady:
http://www.kabelmanie.cz/Datove-kabely-Nokia_d21.html
Jinak 6230i a vsechny ostatni (vyjimka http://europe.nokia.com/A4176089?N80 a jeste krome 3210,3310, 6210 a techto starsich) bez servisniho boxu neflashnete (firmware, zmena jazyka).
dodatek :
Já mám tenhle a zatím bez problémů. Flash jsem sice nezkoušel a ani takový ambice nemám. Na přenos do a z mobilu to ale bohatě za ty prachy stačí.
http://www.datovekabely.com/launch.p...d047fd64cb1092
Myslím, že nic levnějšího neseženeš, jestli ovšem nejdu pozdě.
No, už jsem koupil, ale uplně ten samej (CA-53) a funguje suprově :-D
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
No, už jsem koupil, ale uplně ten samej (CA-53) a funguje suprově :-D
Mno a abych se vrátil k těm obrázkům...
Určo sis všiml že v galerii máš témata - tam jsou soubory *.nth (jako že nokia theme) jenže houby houby - přepiš koncovku na ZIP a prostě obsah rozbal :)
budeš tam mít hafo obrázků a jeden XML soubor ve kterém je napsáno že obrázek pro galerii se jmenuje např vobrazek.jpg atd...
Obrázky o kterých se xml souboru nezmíníš zůstanou defaultní od nokie.
Když budeš mít náladu se hrabat na netu zkus vyhledat v google Nokia 6230i themes nebo témata atd.
Ale většinou chtěj aby si se regnul a votravujou no :)
Lepší si je udělat vlastní téma.