kosmeticky problem - ikona pripojeni je stale jako "nacitani sitove adresy"
mam problemek ... kdyz strcim do sitovky kabel od LANky, tak mi naskoci, ze naita sitova adresa (je nastavena ale pevna) a ikona se nezmeni na pripojeno. je to sice kravina, ale zkratka mi to vadi.
zajimavy je to, ze kdy kabel povytahnu a hned vratim zpatky, tak se okamzite objevi pripojeno...proc to neni hned na zacatku po pripojeni a jde s tim neco delat?
Re: kosmeticky problem - ikona pripojeni je stale jako "nacitani sitove adresy"
To je vcelku casta zavada windows XP :)
Citace:
Původně odeslal
wit
mam problemek ... kdyz strcim do sitovky kabel od LANky, tak mi naskoci, ze naita sitova adresa (je nastavena ale pevna) a ikona se nezmeni na pripojeno. je to sice kravina, ale zkratka mi to vadi.
zajimavy je to, ze kdy kabel povytahnu a hned vratim zpatky, tak se okamzite objevi pripojeno...proc to neni hned na zacatku po pripojeni a jde s tim neco delat?
Citace:
Původně odeslal
Petrik
To je vcelku casta zavada windows XP :)
no a jde s tim teda neco udelat? :)
Citace:
Původně odeslal
wit
no a jde s tim teda neco udelat? :)
Mě se něco podobného stalo dnes ráno doma u notebooku - a vyřešil jsem to jiným UTP kabelem.
Tím bych si vysvětloval, že je možné že tam máš někde špatný kontakt, ale možná se pletu...
Přepíchni si koncovky u kabelu, za to nic nedáš :)
No a taky zkotroluj, jestli ten kabel má správně dráty
při pohledu na konektory, kabel směrem dolů tak zleva:
BO, O, BZ, M, BM, Z, BH, H.
legenda: Bílo-, Oranžová, Zelená, Modrá, Hnědá
PS: Vyjímka je kříženej kabel pak je O a Z prohozené mezi sebou a M a H může být na stejném místě nebo taky prohozené.
Ako to moze byt kablom ked to funguje?
Naprosto jednoduše, už jsem viděl kabel, který byl sice nadrátován 1:1, ale někdo nedodržel páry (pořadí drátů BO,O,BZ,Z,BM,M,BH,H) a spojení sice z 90% fungovalo, ale zničeho nic se síťovka odpojila od sítě, pak se připojila na 10Mbit, pak zase na 100Mbit a takto se to střídalo po dvou až deseti minutách.
Ale on pise, ze mu to normalne funguje, len to zobrazuje blbo.
Mně to dělá právě tehdy, když se za provozu vytáhne síťový kabel (mám urvanou "pojistku" kvůli snadnějšímu protažení zdí). Jakmile ho strčím nazpět, síť funguje, ale ikona vypadá tak, jak popisuje wit. Akorát to nijak neřeším, neb jsem lenivý kocour :-)
tak jsem aspon rad, ze to neni zas tak neco neobvyklyho .. re-zapojim kabel a je to pryc..
Me to dela Hamachi. Zvlastni je kdyz kliknu na vlastnosti tak to IP ma. Komunikace funguje. Staci pokud odznacim a znovu oznacim (zobrazovat ikonu v.....) A hned je tam spravna