Zajímavá chyba (detektivka - delší)
Nevím jestli tohle nepatří spíš do mísy, ale zajímá mě řešení, takže:
Jedu na pobočku firmy zapojit síťovou tiskárnu. Do kanceláře vede jediný kabel, takže jsem ho vypojil z PC, strčil do nového switche a z něj do síťové tiskárny a dalším kabelem zpět na PC.
Jenže koukám, že kompl hlásí pořád odpojený kabel... Zkusím zahýbat dráty... už naskočil. Ale hned se zase odpojil...
Dobrá, vyhodil jsem kabel a vytáhl rezervní - nemám čas ani náladu se s koncovkama párat znovu. Jenomže situace se opakuje. Přitom kabel je odjinud a 100% fuknční :confused:
Dobrá, absolvoval sem obvyklé kolečko. Kontrola nastavení karty, autodetekce, výměna zásuvky ve switchi, restart síťových prvků, znovu výměna kabelů,...
Na konci je stav stejný. Naprosto bez mého zásahu se přesně v 2sec intervalech koukám na bubliny "síťový kabel byl připojen"/"..odpojen" :eek:
Nakonec sem switch zase vyhodil, uvedl síť do původního stavu a konstatoval, že tam mají asi duchy z vedra.
Uměl by někdo tohle vysvětlit ??? Podotýkám, že se jedná o std. 100Mbit LAN, všechny kabely i Switch jinde normálně fungují, žádné křížené kabely, apod.
Re: Zajímavá chyba (detektivka - delší)
Neskusal si iny switch? Ja mam doma jeden kusok, presne oznacenie Ti teraz nepoviem, ktoremu obcas na par dni prestali ist niektore zasuvky, o par dni sli znova (hlavne ak prsalo - asi bola na vine vzdusna vlhkost) ;)
Zkusil jsi vypnout autonegotiation? Z postu jsem to nejak nepochopil
Citace:
Původně odeslal
admix
Zkusil jsi vypnout autonegotiation? Z postu jsem to nejak nepochopil
jasně, zkusil sem 100Mbit Full i poloviční duplex ručně (na 10Mbit to fakt zkoušet nemá smysl ;))
Jinej switch sem po ruce neměl, ale síťová tiskárna fungovala normálně (ze zbytku sítě), dokonce i po přehození na zásuvky ze kterých takhle blbnul komp, takže mi to nedává smysl.
Tato chybka mě už zaskočila také, bohužel.. mě ovšem stačilo restatovat switch... někdy postačí chvilka..ale pokaždé se umoudří.. natvrdo vynout restart a běží dál..
Co to je proboha za switch? hadam ze dimax :)))
Citace:
Původně odeslal
Pitr
Tato chybka mě už zaskočila také, bohužel.. mě ovšem stačilo restatovat switch... někdy postačí chvilka..ale pokaždé se umoudří.. natvrdo vynout restart a běží dál..
nene.. je to OvisLink.. je to chyba která se objeví jednou za delší dobu.. cena za nízkou cenu.. a nevypadá to jako chyba jedinýho switche.. stává se to vícero lidem..
tohle mi ovislink presne dela taky. Z nezname priciny tohle zacne vyhazovat a nikdo nevi proc. Abych byl teda presny tak je to ovislink 5port s chipem rtl8035sb. Pomohlo vymenit sitovku (integr. v nForce4 za 3com)
Blbne to preto, ze sa pouzivaju smejdy. Sietovy aj switche. Kazdy si standardy trochu poupravi a ked sa stretne "vhodna" kombinacia, tak sa nestaci clovek divit...
tohle tak nejak tusi kazdy... pozoruhodne ale je, ze se potkaji chipy stejneho vyrobce