Rad by som vedel nieco o tomto procesore (testy, skusenosti a podobne) DAKUJEM. :)
Printable View
Rad by som vedel nieco o tomto procesore (testy, skusenosti a podobne) DAKUJEM. :)
na druhu stranu tu je minimalne zopar majitelov ;)
napriklad ja ... ale o OC ti moc nepoviem lebo mam uplne na kokot dosku ... takze akurat postreh ze to skoro nepece ani na 2,4Ghz :)
Zdravím, moje zkušenost...
mám c2d 6320@2800 na GA-P965-DS3 rev 3.3, default. voltáž na cpu, bez problému to i při dlouhotrvající zátěži uchladí box a nejede na víc jak 2500ot.
Taktovat jde velmi pěkně, bez námahy to šlo při zvednutí voltáže na 1,3625 dát na 3,15GHz, ale to už při testu rostla teplota k 65stupňům a box spustil... Na test (24hod prime95) jsem to vydržel - ten hluk - ale dal jsem to zpět a počkám, až mi dorazí nový chladič...
Dle svých zkušeností mohu jen doporučit - ale na tvém místě bych počkal na testy možnosti taktování nových c2d 6x50...
Zdar a silu, tak mi konecne dorazila deska a mohu vyzkouset Cpu.
Dnesni vysledky:
965P-DQ6, Ninja
E6320 def@3360 1,344V(CPU-Z) 1,37V Bios, FSB 480MHz
Adata Extreme edition 2GB DDRII 800+ @ 960MHz 2,05V
Real Power 550W
Orthos Burn - SpeedFan Cpu 58-66 stupnu C.
IDLE 41 stupnu C.
To byly jen rychle testy, neni moc casu, az bude - budu pokracovat v hledani maxima a ve snizovani napeti.
Takže moje sestava:
MB: GIGABYTE GA-965P-DS3 rev. 3.3(C2) CPU: Intel Core 2 Duo E6320 @ 3.2GHz Cooler: Arctic Cooling Freezer 7 Pro RAM: DDR2 2x1Gb A-Data Vitesta Extreme Edition 800Mhz+ GPU: Asus X1950Pro 256MB PSU: Fortron 400
Na oněch 3.2 GHz je to absolutně stable při původní voltáži. Maximum bylo 3.6 GHz na 1.5V CPU, 2.2V RAM. Bohužel, #FPO nedodám, protože krabice je pryč.
V jaky to mas Case a jak ti to topi? Ja zatim dalsi pokusy nedelal protoze cekam na Solo a taky neni cas.
tak som sa k tomu dostal a zatial len tak od boku 2,8GHz na defaulte :) myslim ze ma este na viac ;)
ja e6320 provozuji na 3,22 (460x7) s Vcore +0,05 na Gigabyte 965P-S3 v 3.33 s Adata 800
chladim pomoci Scytche Kama Cross
kamarat ma na tomto procaku na defaultnom takte 50 stupnov neviete cim to moze byt? vcore je tiez default. este v lete na nom mal okolo 30 stupnov
pochybujem ze by nieco povypinal, meria to v biose :) (btw rozdiel 20 stupnov je citit aj rukou)
no ale ved neni to trochu vela na c2d ved schvalne napiste kolko ma vase cpu ak ho este vytazite nebude mat 50 stupnov no nie?
No teda neviem ci si tak fandis, ale o 50tich stupnoch v zatazi sa ti moze s C2D akurat tak zdat :-)
Moj byvaly kolega z prace minule laboroval s podvoltovanim c2d, tusim e6600 na gb965-ds4 a zistil, ze ak v biose nastavi VCore pod 1.25V, tak tam doska natrepe cca 1.5V...Preco sa tak deje, to nevieme.
Kazdopadne teraz bezi na cca 1.4V a nejaky 3.3GHz, ci tak nejak.
Takze este by bodlo preverit aj tuto moznost.
mno zabudol som povedat doska je asus p5b deluxe, chladic na cpu je default box, zdroj fortron bluestorm 2 a grafika asus x1950pro. voltaz som mu daval na 1.325v. dnes mi hovoril ze ked dosiel domov tak hned pri zapnuti mal 34 stupnov. neviem podla mna to mohlo byt celkom normalne tych 50 bolo to po praci v 3d maxe a ten vytazi oba pracaky na 100%. ale ak mate iny navrh tak ho hodte sem popripade by ma zaujimali aj vase teploty cpu
No, ja bezim takisto na v biose nastavenych 1.325V, co je vlastne default.
Frekvencia CPU 9*322=2900 MHz.
Realne (podla speedfanu) je VCore cca 1.28, pri loade niekedy 1.26V - holt tieto GB dosky undervoltuju.
Idle mam teploty cca 40C (ninja pasivne) , pri LOAD-e cca 60C.
Ber to tak, ze mam v izbe tak 22C.
inac dal som to pc na 2.8ghz bezalo vpohode celu noc renderoval ok. a potom na druhy den sme isli pustit mp3ku abo take nieco uplnu somarinu a zrazu sa vyplo pc. potom sa uz ani k windowsu po zapnuti nedostal a vypol sa. tak som musel dat ten procak naspat na 1.8 a uz to islo normalne. neviete co to moze byt
Nikto Ti z vesteckej gule takto nepovie, cim to presne je :-(
Kazdopadne tu je par linkov, na ktore by sa nebolo zle pozriet a skusit nejake testy.
Test stability PC (zive.sk)
Ověřte si stabilitu vašeho CPU! (PCT)
Tieto pomerne jednoduche navody by mali stacit.
Inak ak bude treba riesit viac, tak by bolo dobre napisat aj ako su nastavenie niektore "OC" polozky pre MB, typ a nastavenie atd.
no jo ja viem poznam tie testy ale dik. len on nema net takze by som mu to musel nahravat na usb abo tak neco. no ale islo mi o to ze ja co poznam ak je pretaktovane pc tak padne skor do bsod(ak je nestabilne) a nie ze sa zrazu uplne vypne prislo by mi to viac ako chyba zdroja ale zdroj je 400w takze to by problem byt nemal.
aha no ja neviem ja co mam toho bartona tak ak bolo uz moc oc tak jedine do bsod padol nikdy nic ine.
Nakopci mu tam nejake z tych testov, dalej ORTHOS (ten je dobry pre dual core) a uvidis, co sa bude diat. Treba to nechat bezat par hodin. Fakt minimalne 2 h (BLEND test a FFT). Sleduj takisto teplotu.
Osobne si myslim, ze BOX chladic v zavislosti na kvalite celkove chladenie moze koncit s dychom...
Mne sa dokonca u A64 aj u E4300 stalo aj to, ze mi vsetky testy presli a pri spusteni TV tuneru restart :( Takze sa museli preidavat volty, resp. uberat frekvencia.