Mozilla Firefox a záloha záložek-jak?
Zdravim,tak konecne jsem se dokopal k tomu,abych reinstaloval cely system a dal uz do PC XP s SP2 po tech problemech ktery posledni dobou mam a kterych si dost lidi jiste vsimlo (ze spousty mych postovanych threadu a prispevku).
No nic,ted ale k tomu co bych rad vedel.Chci tedy udelat cistou instalaci win a pote si zase nahrat jako web prohlizec Mozillu Firefox,ale spoustu zalozek kterych mam ted ve Firefoxu ulozenych je pro me dost dulezitych a nechci je ztratit.Vi nekdo tedy,kam se v souboru ukladaji a zda se daji nekam zazalohovat tak,abych kdyz to pak vlozim zase do nove instalace Firefoxe,tak abych tam zase mel sve zalozky?Snad to nejak pujde...Diky vsem.
Re: Mozilla Firefox a záloha záložek-jak?
Citace:
Původně odeslal
Opty
bookmarks.html
Urcite mi tam pak zustanou vsechny ty zalozky kdyz tohle hodim do cisty instalace?Nejak se mi to nezda...A ty zalozky jsou pro me fakt celkem dost dulezity.
Citace:
Původně odeslal
Bob van Sikorski
zkus MozBackup
Myslis program?Uz neco hledam pres google,tak uvidim co a jak.Kazdopadne diky.
EDIT: Tak to vypada opravdu slibne.Jdu to nainstalovat a uvidime az po reinstalaci win jak to dopadne.Kazdopadne moc diky.
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
Urcite mi tam pak zustanou vsechny ty zalozky kdyz tohle hodim do cisty instalace?Nejak se mi to nezda...A ty zalozky jsou pro me fakt celkem dost dulezity.
a co se ti na tom nezda? proc by to melo byt roztahane jeste nekde jinde?
http://www.google.cz/search?hl=cs&sa...kmarks&spell=1
Můžeš zkopírovat všechny soubory + podsložky profilu "c:\Documents and Settings\<uživate>\Data aplikací\Mozilla\Firefox\Profiles\*.*" a zase nakopírovat do nové instalace.
Zachovají se tím nejen záložky, ale i nastavení internetu, uložená hesla, atd.
Stačí dodržet:
- Firefox by měl být stejná verze
- při záloze i obnově profilu nesmí být Firefox spuštěnej
Pokud umíš používat třeba TotalCommander, tak žádnej další program není potřeba ;-)
Vždyť Firefox má Správce záložek. Otevři ho a dej Soubor a Exportovat, vybereš do jakého souboru a kam to chceš uložit. Při opětovném nainstalování FF, zvolíš volbu Importovat a všechny záložky se ti nahrají do FF jako před instalací. ;)
ale to je prece uplne stejne jako zkopirovani bookmarks.html :rolleyes:
Ale to přece neříkám. Navádím ho na postup zálohy záložek ve FF. FF utvořil docela jednoduchou cestu, jak zálohovat a nemusí nic nikde hledat. :cool:
mas pravdu, asi sem se jeste uplne neprobudil :)
Chlapi,vsem moc diky.Mate pravdu,stacilo se jen trochu podivat a moh jsem to najit sam.Kazdopadne jsem ale zkusil aspon i ten MozBackup,tak kdyby treba jedno neslo,tak pujde druhy.Ten MozBackup zalohuje uplne cely profil,tak uvidim co to teda potom udela...
dalsi moznost je plugin foxmarks ... ulozi zalozky na server a muzes je odkudkoli stahovat/uploadovat
Uz jsem to udelal tim MozBackupem a musim rict ze to zalohuje opravdu vse.Vybornej programek.
:rolleyes:Chytlo to už i mě, zapnu FF a záložky prázdné:pzalohované jsem to neměl....Jo neviote co znamená ten tučnák v pravem horním rohu FF?se mi tam objevil sám:o
Budu muset dělat tu zálohu...měl jsem kolem 300záložek
Kdyz samotny sprosty prekopirovani adresare Oblibene polozky v IE funguje, pak naprosto logicky musi fungovat i zkopirovani jednoho souboru v o deset trid lepsim prohlizeci ;D
Tak abych nezakladal novy thread,tak ze zeptam na dalsi podobnou vec v mem jiz drive zalozenem threadu.
Mam takovy dotazek. Stale jeste pouzivam Firefox verze 2,ale jiz budu muset nutne casem prejit na Firefox 3 (bohuzel youtube a dalsi si to vyzaduji).
Zajima me ale,pokud preinstaluji stavajici verzi 2,tak zda mi zustanou vsechny zalozky i ve verzi 3.Mam jich opravdu,ale opravdu hodne a vsechny potrebuji a nerad bych o ne prisel.
Diky vsem za info.
PS: Pripadne kdyz nezustanou po preinstalaci na novejsi verzi,tak jakym zpusobem je bezpecne prevest na novejsi verzi Firefoxu.
Toho bych se nebál.
- trochu neodborně: Zkoumám starou zálohu záložek z roku 2008 (to jsem používal asi ještě FF ver.2) a aktuální z ver.3 a vypadají podobně, formát by měl být stejný.
- jednoduše: Zálohuj přes zprávce záložek do *.json souboru. V nové verzi opět imprtuj a kdyby to náhodou nešlo (nevěřím, že to nepůjde), tak tam hodíš zpět verzi 2 a budeš to řešit něják jinak.
Diky za info.
Takze me obavy se nastesti nepotvrdily.Proste jsem preinstaloval Firefox novejsim a zalozky zustaly zcela v poradku.
Nebo ctrl+shift+B při spuštěném ff;)