Mám takové dilema; má ua úkol vybrat NB, má volba padla na Asus s chipsetem 945GM. Byl mi však doporičen jiný kousek, s chipsetem ATI. Centrini je osvědčené, s ATI nemám žádné zkušenosti, mám s toho trochu strach...
Jaké jsou vaše zkušenosti?
Printable View
Mám takové dilema; má ua úkol vybrat NB, má volba padla na Asus s chipsetem 945GM. Byl mi však doporičen jiný kousek, s chipsetem ATI. Centrini je osvědčené, s ATI nemám žádné zkušenosti, mám s toho trochu strach...
Jaké jsou vaše zkušenosti?
Co kdybys trochu priblizil, o jake modely se jedna :)
myslím, že v tomto případě nejde o modely, ale o typ podvozku...
No už to stejně včíl asi nevyřeším, za chvíli odjíždím na 14 dní dopryč; tak doufám, že si tu na přelomu červenče přečtu vaše zkušenosti...
No to neni tak docela pravda :)
Chipset jak chipset, ale zalezi, co s tim vyrobce udela..
Jinak u ATI by mohla byt o neco mensi propustnost USB, ale zase zalezi, jaky Southbridge je pouzity. Proste zalezi na tom notasu ;)
no měl jsem vybraný Asus F3F-AP235 a byl mi doporučen Asus F5R.
No, vybral bych si podle jinych parametru, nez je chipset.
Pokud jde o integrovane grafiky, je to podobne - ani jedna nestaci na solidni 3D, Visty (Aero) zvladnou obe. Xpress 1x00 by mel byt kombinovany s novym SB600 southbridge, tam uz s USB nejsou problemy. Jinak samozrejme ATI funguje stejne jak Intel chipset, tzn o nic neprijdes :)
Jedina vec u integrovanych grafik - Intel umi zabrat tolik pameti, kolik potrebuje, kdezto ati bere vzdy nejakou nastavenou velikost, tzn treba 128MB, i kdyz pracujes ve wordu a stacilo by treba 10MB (intel).
no právě o to jde, jak co funfuje, p...
jde o pracovní NB, žádné hry, aero ne naprd, naštěstí se dá vypnout...