Nejakej tip? V patek mi prijde deska a ty vrtule se rozhodne chci zbavit... Bohuzel nemam nejmensi poneti o rozteci der.
P.S. Konkretne Lanparty Ultra-D (snad to nemotam) - ale asi je to stejny u vsech.
Printable View
Nejakej tip? V patek mi prijde deska a ty vrtule se rozhodne chci zbavit... Bohuzel nemam nejmensi poneti o rozteci der.
P.S. Konkretne Lanparty Ultra-D (snad to nemotam) - ale asi je to stejny u vsech.
Tak nakoniec som zistil co to bol za chladic (to co som Ti pisal do PM), je to tento:
http://www.tichepc.sk/produkt/Therma...-SLI-1419.html
Vraj s montazou nebol problem, ale podrobnosti Ti nepoviem, Dzupo je momentalne na dovolenke...
EDIT: Na obrazkoch na tom linku je osadeny prave na DFI LP ;)
Proboha, co je to za silenost? ;D Ja si predstavoval neco jako klasickou modrou Zalman kostku ;D
nF4 ULTRA/SLI chipset nehorazne pecie. :-(
Tu "kostku" mozes dat akurat tak na nF3 chipset --> mam ho nahodeny na mojej DFI LP nF3 Ultra-D ;)
No jak tak koukam, cokoli vyssiho nez vrtulovej chladic by se tam vesel at SLI nebo ne. Cili tohle je asi jedno z velmi mala pouzitelnych reseni.
Vsimol som se ze uz si zhanal chladenie aj na x1950-ku na pct fore ..ak chces do chladenia vrazit tych 2000-2500 podla toho co som videl ze asi kupis tak viac by sa ti oplatilo kupit nejaku vodu. V bazari sa da zohnat Eheim 1048/1046 pripadne ak mas cash a vsadzas na kvalitu tak vezmi Laing DDC k tomu napr ten viscool CPU blok , na grafiku uplne postacuje nejaky sekac typu galaxi alebo aj ertyho blok, pripadne KPcool (vsetko bloky do 500kc za kus) a na chipset tiez v poho zozenies (napis priamo galaximu, on este vyraba a ma aj par veci skladom ) ;)
2 Octopuss: Nebo si na to muzes udelat chladic z TT Schoonera, svyho casu to mam pocit ze tady uverejnil GABO, neni s tim moc prace a me to ted pres leto chladi chipset na LP Ultra-D do 45 st. v burnu (s tim ze na to fouka 800ot fan co je vepredu v case). Vejde se akorat.
Tiez odporucam HR 05 SLI mam ho a je to pohodicka idle 43°C burn 46°C a je ticho po pjesine :D
mel jsem dfi lanparty nforce4 ultra-d a presne ten thermalright jsem na to placnul, k tomu priflak 80mm fan a nechal regulovany otacky deskou podle stupnu...
ve widlich pri normal nenarocny praci to jelo na minimalni otacky a pri hrach mi full otacky nevadily, pac mi stejne rvaly repraky vybuchama a strelbou ;D
a presne kvuli grafice jsem tam musel dal ten zahnutej SLI, pac grafiku jsem tam mel x1900xt ktera je dlouha stejne jako cela deska na sirku, takze jedina moznost byla tohle a nebo tam dat podobne urvanej fan jako tam byl...
OT: Zrovna ho prodávám...
Mno já ho mám na čipsetu taky, kvůli grafice (asi jako všichni). Co mě ale točí, že ty žebra jsou cca 1cm od sacího větráku grafiky, takže všechno to teplo, který to produkuje, saje grafika. Ale imho to nejde jinak řešit :-(
jsi-li alepon trosku skliiful, tak se da za par sestek vyrobit tohle:
http://janko.iglu.cz/XYZ.JPG
chlacid me stal v bazaru 200 kila(nejaky ACfreezer, byl bez spony..coz mi jaksik nevadilo) prace (rezani zeber) nestala nic.. vyrobeni plíšku pro prisroubovani k MoBo (made by soused, zadarmiko) koupil jsem akorat okrasne maticky a 2 sroubky.. vysledna cena 210,- :cool: teplota? nyni 54°C pri 1,6V a soucasne abnormalni teplote pocasi 32°C v baraku-jinak se to pres 50°C nehne ;) vyhodou je ohebnost heatpipes, ktere si muzes upravit podle sebe neni-li potreba SLI muzes vyrezat jen stred a nechat ty plisky na obou stranach... mel jsme to tak jeden cas.. to se teplota nehla ani pres 30°C
Ja8: vzdyt to vypada prakticky stejne? Chci rict, srovnanim obrazku z linku nahore a tbym vytvorem mi to prijde velikostne stejny...
možno OT
ale tak potom už len vodne chladenie skusiť ;)
Mel jsen na ni nejakej starej pasiv z jiny MB.
Trosku jsem upravil zebra, aby se mezi ne vesla grafika. Ofukoval jsem ho pomalou 120 a teplota pri FSB 310 a 1,6V byla kolem 36-38 stupinku.
Naklady 0,- pasiv jsem mel a sroubky taky:)
http://431900.ukazto.com