reset routeru linksys wrt54GL s openwrt
Vcera jsem upgradoval software na tomto routeru (ipkg upgrade) a po restartu jiz router nenaskocil. Stale blika dioda power. Na strankach openwrt pisi, ze mam pockat na rozsviceni DMZ LED a pak 3s drzet reset, ale DMZ LED se ani nerozsviti. IP adresu 192.168.1.1 take na zadnem rozhrani nenajdu. Co se s tim da delat? Muzu reklamovat nebo mam jeste nejakou sanci jak to opravit?
Re: reset routeru linksys wrt54GL s openwrt
Reklamovat asi tezko, kdyz tam nemas ofiko FW. Tu IP to na 95% ma aspon par vterin po startu, otestuj. Da se pres to pak flashnout komplet novej FW.
Jinak vis cos udelal blbe ? Do fungujici konfigurace se zasadne neleze. Jinak proste musis pocitat s tim, ze neco prestane fungovat.
Jeste muzes otestovat ruzny kombinace poradi drzeni resetu a zapnuti napajeni. Kdyz sem si hral s WRT54G (1.1) tak sem to obcas taky dostal do ruznych undef stavu, ale dycky sem to ve finale rozchodil. V pripade nouze nezbude nez to otevrit a nechat flashnout primo chip.
Tak jsem zkousel nekolikrat pingovat rozhrani 192.168.1.1 a bohuzel bez odezvy. Zkousel jsem nahrat firmware i pres tftp a take nic. Tudiz to rozhrani tam asi nenaskoci. Jinak nepamatujes se jak se presne ten linksys ma restartovat? Ja uz zkousel ruzna poradi vseho mozneho, ale bez uspechu. Vim ze kdyz jsem to potreboval pred pul rokem, tak ze se to neshodovalo s navodem na strankach openwrt
No, prave ze sem taky vzdycky postupoval metodou pokus omyl, tusim ze drzet reset a zapnout napajeni + drzet, dokud nezacne neco blikat, pak vypnout, zapnout a melo by to najet v nejakym nouzovym rezimu. Ale je to zavisly i na tom, jestli si pred tim problemem mel povoleno bootwait - to je prave ta chvile, kdy to posloucha na ty IP a de to flashnout pres tftp. Pokud si to povoleno kvuli rychlejsimu startu nemel, tak to asi uz nerozjedes resetovanim zvenku.
Me to trebas nenastartovalo po podobnym update, kdy doslo misto na "disku". Od ty doby aktualizuju jednotlivy balicky.
K tomu resetu - na strankach DD-WRT radi postupovat stylem:
1) zmacknout reset, drzet 30 sekund
2) pri stale zmacklem resetu odpojit od napajeni, drzet 30 sekund
3) pripojit zpet napajeni a drzet dalsich 30 sekund
Vypada to jako alchymie, ale vzdycky mi to pomohlo, takze to zkus, treba budes mit taky kliku. Drzim pesti... ;)
Tak jsem vyzkousel uplne vse. Jestli ipkg upgradovalo firmware, tak co jsem cet na forech tak s tou moji serii firmware nejede. Je to kvuli chipu od siemensu nebo neco takoveho. Pisi i postup jak to rozchodit. Zkratovat pin 16 a 17 a pak uz by to melo chodit. Nicmene dal jsem to na reklamaci. Treba to prefleshuji a nebudou se divat co tam kdo nahral. Jinak diky za rady