Jaké koupit LCD TV do obýváku?
Ahoj, jelikož nám v obýváku kixla klasická TV , tak jsem dostal za úkol sehnat něco novýho. Ale jelikož se v tom nevyznám, tak to dávám sem, třeba mi opět nějaká dobrá duše poradí.
požadavky:
musím se vejít do rozměru (š x v) 83x46 cm na hloubku mám k dispozici asi 35-40cm.
Měla by funglovat teď i do budoucna, takže asi nějaký hybrid analog+digi tunery.
A to hlavní - cena by měla být cca do 20kkč. Když by jste měli teda nědko nějakého dobrého tipa, tak sem s ním :) Díky moc. Patrez
Re: Jaké koupit LCD TV do obýváku?
M8m takový dojem od pasu že do výšky 46CM se nevejdeš v modelu 32palců (81cm úhlopříčka). Takže o chlup menší 26/27 palců. Jestli bazíruješ na DVB-T tuneru, tak mohu doporučit S-PVA Samsung LE26S86.
Diskuze o těchto TV se tu už poměrně rozsáhle vedla, já jen opět zmíním asi nejlepší radu - běž se podívat na tuto TV v reálu - nech si na ni pustit analogový signál, pokud možno i DVB-T...a pak třeba nějaký vyšší z počítače,HD-DVD či BR.
Úvidíš sám, jak na Tebe obraz bude působit. Z mého hlediska vzhledem k Tvým požadavkům má tento model mé doporučení.
sice můj tip nepasuje ani do jednoho tvého požadavku, ale můj vyhlídnutý kousek je tento Panasonic TH-42 PZ 700 E 107cm stojí řachu (2000Euro) ale nic lepšího podle mě v dohledné budoucnosti asi nebude a vysílat v ještě větším rozlišení asi bude podle mě málo kdo...
Nasi si ted kupovali do obyvaku 42" plazmu a po dlouhym vybirani koupili Panasonic TH-42PX700E a je to proste bomba. Supr obraz, barvy jako vino, milion funkci...maj ji asi mesic a proste maximalni spokojenost
nedavno sme kupovali samsunga (tusim 32", presne nepametam)
ma d.tuner, a.tuner je ovela lepsi nez nasa predosla crt sony (ktora stala pred par rokmi o polku viac :-/), obrazovka ma fajn matnu upravu, takze sa neleskne..
asi jedine co mi vadi, ze PIP nejak nebeha. kombinovat a.tuner a d.tuner / satelit / dvd.. nejde :-/
ale spokojnost velika. oproti tej 100hz, flat (a bohvieco dalsie), crt sony je to citelne zlepsenie
Citace:
Původně odeslal
JonnZ
asi jedine co mi vadi, ze PIP nejak nebeha. kombinovat a.tuner a d.tuner / satelit / dvd.. nejde :-/
PIP u samsungu (jednotunerovych, tedy i s hybrid.tun.) funguje jen v kombinaci HDMI-Tuner. Satelit nebo DVDcko pripoj pres HDMI a pak ti to pojede.
to Patrez:
Jinak je skoda ze tam nedostanes aspon tech 32", na to uz se kouka celkem slusne, 26" si dovedu predstavit tak do loznice. Jinak Samsung je urcite dobra volba, chce to ale videt, nekomu se jejich obraz nelibi, je takovej dost vybarvenej, nekomu se to naopak zas libi. Dostavaj me ty jejich "senzorovy tlacitka" na televizi, to ma prave ta rada xxS86 :-)
díky pánové za rady sleduju to tady, pište klíďo další, informací není nikdy dost. Jinak jsem koukal na tohle http://www.digiboss.cz/LCD-TV-PANASO...-VIERA/d21224/ ale nevím jestli to má analog i digital :oops: možná že by se to tam bez toho podstavce vešlo :)
Citace:
Původně odeslal
Patrez
Tento model má pouze analog, a SUBJEKTIVNĚ je obrazově podstatně horší než kterýkoliv ze Samsungů a to včetně celé modelové řady z minulého roku.
Pozor - nové LCD Pana...proč ne, přišlo mi, že se zvedli, šli nahoru. Stejně tak se hodně povedly Plazmy. Ale toto LCD mi nepřijde jako vhodný kandidát.
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
Pozor - nové LCD Pana...proč ne, přišlo mi, že se zvedli, šli nahoru. Stejně tak se hodně povedly Plazmy. Ale toto LCD mi nepřijde jako vhodný kandidát.
http://www.digiboss.cz/LCD-TV-PANASO...-VIERA/d26187/ tohle už je ta nová řada nebo jsem furt vedle? :)
Citace:
Původně odeslal
Patrez
Tohle je aktuální model.
Citace:
Původně odeslal
Patrez
Jop, to je nová řada..ta hraje poměrně vyváženě, opět ale doporučuji zajít si do EW, DATART,... na prohlídku, obraz Ti nemusí sednout.
Pánové díky za infos.Samozřejmě všichni máte ode mně K+ ;)
Tak dneska se rodiče na ní byli podívat a líbilo se, příští týden bude doma :p:) Ještě jednou děkuji za rady a nasměrování ;) Patrez