ADSL router D-link DSL-584T, teď řeším poddotaz/vyřešeno/
je linka ADSL přivedena do ADSL routeru č.1(pravděpodobně tentýž typ). Na tomto je nastaveno DHCP. Cokoliv tedy připojím do sítě, dostane IP adresu a je na netu. Do místa o kousek dále je veden jeden ethernet. Moje otázka zní. Když mám k dispozici další ADSL router(č. 2)(viz. nadpis), můžu ho použít jako switch(router)? Tedy aby tento ADSL router č.2 dostal přidělěnou IP od routeru č.1 a DHCPkem přidělil dalsí IP počítačům za ním, nebo aby se jen choval jako switch, tedy vložím jej jako meziprvek a kompy za routerem č.2 dostanou IP od původního routeru č.1 ? Pokud ano, tak jak. Nemohu na to přijít. Na routeru č. 2 lze nastavit pouze pevnou IP, neumožňuje volbu přidělení od DHCP, teda alespoň jsem na to nepřišel. Díky.
Re: ADSL router D-link DSL-584T, může fungovat jako switch(router)?
A druhý dotaz. Dotáhl jsem tedy domů dva switche pro jistotu a chová se to podivně. Když připojím kabel do PC dostanu adresu a fičím. Když to pustím přes switch(dva stejné), hrozně dlouho to načítá síťovou adresu, pak to někdy nahodí parametry jaké to má mít(čili přiřazeno DHCPkem apod) a po pár sekundách se přiřadí automatická privátní adresa a omezené připojení.
Dělá to nekompatibilita mezi ADSL routerem a tímhle typem switche, nebo může být na vině ADSL router od O2? Nerozumím tomu už vůbec teď....
Re: ADSL router D-link DSL-584T, teď však řeším poddotaz./jsem zoufalý/
Poraďte mi, co dělám špatně, už jsem vzdal všelijaké routery a podobně, vzal jsem jinou značku switche a začal testovat. K ADSL routeru jsem připojil krátkým káblíkem switch a přes switch jsem připojil první PC, načetlo IP a net jel. Zkusil jsem oba porty. OK. Potom jsem zkusil připíchnout k tomu switchi i kabel, co jde nahoru k mému PC a tento kabel jsem píchnul přímo do mého PC, načetla se IP a net jel. Tak jsem vrátil kabel co jde ke mně nahoru přímo do routeru a nechal jej i v mém PC, načetla se IP a net jel. No tak jsem si switch donesl nahoru, kabel z mého PC jsem vrazil do switche a switch stejným kabelem jako dole jsem připojil k mému PC, no a adresa se nenačte. Pokud dím z commandline ipconfig release a renew, po čase vyhodí chybu, že nemůže navízat spojení s DHCP serverem.
Tak kde sakra dělám chybu, když switch na začátku kabelu funguje, ale na druhém konci ne.....
Re: ADSL router D-link DSL-584T, teď však řeším poddotaz./jsem zoufalý/
Citace:
Původně odeslal
Millisx
No tak jsem si switch donesl nahoru, kabel z mého PC jsem vrazil do switche a switch stejným kabelem jako dole jsem připojil k mému PC, no a adresa se nenačte.
1) Nemas tu nejakou chbybu? vubec to nedava smysl.
2) Proc nenechas router i switch dole kdyz pises ze to chodi??
Re: ADSL router D-link DSL-584T, teď řeším poddotaz/jsem zoufalý/
Ne, chybu nemám, je to tak jak píšu, a proč nenechám switch dole? Protože kabel jde do druhého bytu a tam jsou ty dva kompy a tam, kudy ten kabel vedu se už druhý zespodu nevejde.
Jinak pro upřesnění té věty, co ti nedává smysl, stručně, od routeru k mému PC jde 20m kabel. Když switch vrazím krátkým káblíkem do routeru a u mě kabel do PC, vše OK, ale když switch vrazím krátkým káblíkem do mého PC a kabel co jde od routeru nahoře vrazím do switche, už to nejede.
Pravděpodobně, i když pro mne nepochopitelně, je vadný kabel. Ověřím nejdříve zítra večer.
Re: ADSL router D-link DSL-584T, teď řeším poddotaz/jsem zoufalý/
nejsou tam ruzny faze na siti ?
Re: ADSL router D-link DSL-584T, teď řeším poddotaz/jvyřešeno/
Takže ruším poplach, bylo to rukama. Špatně zapojený konektor, ale nenapadlo mě to, protože na samostatný komp to takovou dobu jelo, chjo :-)