Mám desku Aska s mvp3 socket 7, DIN kláv., a klávesnice prostě vůbec nefunguje. Když to zapnu, tak slabě zasvítí dioda na kláv. a pak zhasne.
Nevíte jestli to jde nějak spravit? :?:
Printable View
Mám desku Aska s mvp3 socket 7, DIN kláv., a klávesnice prostě vůbec nefunguje. Když to zapnu, tak slabě zasvítí dioda na kláv. a pak zhasne.
Nevíte jestli to jde nějak spravit? :?:
Tak to je jednoduchá rada, jestli teda máš tu klávesnic pořádně zasunutou: 1) zkusit u sebe jinou (opravdu funkční) klávesnici 2) zkusit klávesnici na jiném PC. Buď je v čudu klávesnice nebo deska...
AK skusi co ti radili skus este CLEAR-ovat CMOS a vybrat baterku. Mne sa podobne kazila myska..som myslel ze je chybna doska ale nebola.
Klávesnice je dobrá. V tom konektoru DIN je normálně 5 V a když tam připojím kláv. , tak to klesne na 2,6V. To je nějaké divné ???
Nemas nahodou v klavesnici skrat ??? Tych 5V je na pine 5 ? (obrazok je tu http://www.hardwarebook.net/connecto...yboardpc5.html)
Klávesnice je dobrá, zkoušel jsem 2 a na té druhé to napětí klesne až na 1,6V. Jo je to na tom pátém pinu. Ještě jsem zkoušel ten DIN konektor napojit přímo na 5 V, kláv. normálně svítila, ale když jsem mačkal tlačítka, tak to jenom pípalo.
Na jednom starym Asus boardu jsem zazil spalenou pojistku, ktera jistila DIN a PS/2 - pocitac nabootoval, jen nesla klavesnice ani mys ... spravil to kus dratku a pajka :-))
Poistku treba vymenit vzdy za poistku (nemusi byt rovnaka - ale aby tam nieco bolo aby sa pri skrate nestalo nieco horsie).
Mam doma jeden PC Chips M520 kde napajanie klavesnice bolo OK ale bol zly invertor cez ktory idu signaly do KB controllera. Najprv som myslel ze je blby KB controller tak som ho cely vybral, prirobil socket a skusil vymenit za iny - stale to nefungovalo tak som do toho socketu strcil ten povodny. Potom som urobil maly program v Pascale ktory posle KB controlleru prikaz na diagnostiku - vyliezlo z toho tusim ze CLOCK line stuck high - premeral som to a naozaj ten signal bol stale high. Zistil som ze to ide cez ten invertor a ten bol blby - tak som ho vymenil a uz to chodi. Akurat ten povodny bol SMD a novy uz nie tak to trci na drotoch spomedzi slotov ;D
Tak uz to jede :lol: , ja jsem tech 5 V predtim pripojil na 4. pin takze zo nemohlo jet, ted to mam na tom 5. a jede to :-)
2 Rainbow: Dík za ten odkaz na tu klávesnicu,bez toho bych to nespravil.