HDD BOX přes FW - ext. napájení ANO nebo NE?
Ahoj,
je pro firewire připojený HDD 3,5" BOX nutné ještě ext. napájení nebo se dá tento hadr uživit z FW? Každý mi tvrdí něco jiného, osobně mi přijde že FW asi 25W nedá, ale specifikaci se mi nedaří dohledat.
Díky za fundované info ;-)
EDIT: že by FW dávalo 45W???
http://nl.wikipedia.org/wiki/FireWire
Re: HDD BOX přes FW - ext. napájení ANO nebo NE?
Opravdu nikdo nemá FW 3,5" ext. box??
pozri na alzu, czechcomp a aj ine obchody kde predavaju FW boxy. Ak budu mat vsetky aj pomocne napajanie... odpoved je jasna. Ale pozor - ak maju aj usb, tak to napajanie moze byt prave koli usb. A dalej - zisti si ci vsetky pocitace s FW portom podporuju max. odber, napr. ten maly firewire co sa casto dava do notebookov atd. to uz nemusi podporovat.
To už jsem udělal a FW only ext. box jsem nenašel, takže dilema trvá. Nezbývá než vyčkat, jestli se ozve někdo s praktickou zkušeností...
Stolny mac pro vie dat 7W per port 28W total na 4och portoch, macbook a macbook pro vie dat 7W .. napetie by tam aj stacilo (byva tam 12V), ale na 3,5" disk je to proste malo, pretoze spinup velkeho disku si cucne kludne 20-25W ... takze hladanie 3,5" firewire boxu bez externeho napajania je hladanie svateho gralu
Ten maly firewire konektor nema vobec napajanie, ten velky nejake ma. Ale predpokladam, ze tie boxy budu mat samostatny zdroj.
Díky, tohle vše napsané potvrzuje:
http://en.wikipedia.org/wiki/FireWire
Takže není důvod z USB 2.0 boxu měnit za FW, pač adaptéru se člověk nezbaví.
Citace:
Původně odeslal
-melda-
Menit box smysl nema, leda pouzit FW port misto USB pokud ma box oba dva. To ale asi neni tvuj pripad.
Firewire box je dobry napriklad pre starsi notebook, ktory nema USB 2.0 ale ma Firewire.
Citace:
Původně odeslal
NightKing
Menit box smysl nema, leda pouzit FW port misto USB pokud ma box oba dva. To ale asi neni tvuj pripad.
není, to bych to napájení vyzkoušel sám :-D
Dík všem, zůstávám u USB only boxu.
Mam ext. pres FW a potrebuje to napajeni, ale royhodne bzch yainvestoval do FW verze, protoze to skoro vubec nezatezuje system jak USB rozhrani.
Citace:
Původně odeslal
Antiloopa
Mam ext. pres FW a potrebuje to napajeni, ale royhodne bzch yainvestoval do FW verze, protoze to skoro vubec nezatezuje system jak USB rozhrani.
musim jedine souhlasit... prakticky overeno...