Re: Vyber zesilovace/repro
Citace:
Původně odeslal
Holda
bohuzel mi odesla moje milovana Tesla Sextet 637A a ziju ted jen na sluchatkach a pekne me to uz stve, premyslim co vykutit.
Mam tu ted sloupaky Raveland X-2508 ale neni to cim zivit. Ty bedny nejsou zadnej zazrak ale stacily mi. Otazkou je, jestli sehnat
a)podobnej zesik co jsem mel ted
b)nejakej bazarovej "lepsi" stereo zesik
c)levnej AV receiver
d)nejaky PC bedny
zvukovka M-Audio Revo 5.1, pouzivam na mp3, xvid, dvd, minimalne hry
Uvazuju se zbavit i ty zvukovky, protoze ji stejne s tou sestavou neuziju...
Já bych šel cestou bazarového stereozesilovače. Po bazarech se povaluje spoustu fajn věcí, tak bude z čeho vybírat.
Ja by som na Tvojom mieste rozmyslal asi takto:
1-predat repro a za 3t kc kupit drevene geniusy 5.1
2-nechat si repro a prekupit zosik resp. si ho spravit (napr. stavebnica 2x50W (ala TDA 1514), kupit pekne toroidne trafo a spol...)...
mno stavebnice, to by me i bavilo si neco utvorit, ale umim akorat s trafem a fakt se nevyznam v dobrych a spatnych soucastkach, kdyby me tak nekdo popostrcil :)
Citace:
Původně odeslal
Holda
mno stavebnice, to by me i bavilo si neco utvorit, ale umim akorat s trafem a fakt se nevyznam v dobrych a spatnych soucastkach, kdyby me tak nekdo popostrcil :)
Sestavenou a nepoužívanou stavebnici zesilovače zrovna s TDA 1514 mám doma. KDybys měl zájem, tak se jí rád zbavím za cenu transformátorů (je to děláno jako dualmono, takže jsou k tomu dva transformátory). Stačilo by k tomu dodělat předzesilovač a skříňku. Předzesilovač tu mám taky, akorát na něm chybí jedna součástka, tak to bych ti k tomu dal taky.
muzes mi k nemu napsat neco blizsiho? kolik by sis za nej + predzesik predstavoval? krabicku udelam, to neni problem
Citace:
Původně odeslal
Holda
muzes mi k nemu napsat neco blizsiho? kolik by sis za nej + predzesik predstavoval? krabicku udelam, to neni problem
Jeden kanál obsahuje následující komponenty, celé je to tedy všechno dvakrát:
Trafo se symetrickým napájením (2*15V) 70VA
Symetrický zdroj 2x4700 mikroF včetně pojistek a LED signalizace přepětí/zkratu
Zesilovač s TDA 1514A 50W
Spoje řešené rychlospojkami (faston), takže není problém to vyndat ze silně provizorní skříňky a přendat do jiné
Není to žádný zázrak, ale fungovalo to (tak před pěti lety)
K tomu je předzesilovač, který nefunguje nejspíše díky jediné součástce. Obsahuje korekce výšek a basů, vyvážení stereováhy a samozřejmě hlasitost + přepínání dvou různých vstupů.
Bohužel už k tomu nemám dokumentaci, ale to by se snad dalo vyštrachat na netu. Myslím že to byly stavebnice firmy flajzar.
Ten zesilovač mi běžel v pohodě. Předzesilovač bude potřebovat trafíčko a zdroj (stavebnice za pár korun) + snad jen výměnu jedné součástky.
Cenu bych si představoval tak 600,-. Jedno to trafo mě před lety přišlo na 500, stavebnice dohromady tak na 1500,-
Jak ste sa pekne nasli:-)
Inak s kladiem otazku, ci ten predzosilovac je fakt potrebny ?
Ja roky frcim "na priamo", tzn. mam len potenciometer ako regulator hlasitosti na vstupe zosiku. Ekvalizer, ktory pouzivam je vlastne ten SW od zvukovky...
hele to zni fajnove, je nejaka moznost zjistit, jestli ten predzesilovac nejde fakt kvuli ty soucastce?
Citace:
Původně odeslal
Holda
hele to zni fajnove, je nejaka moznost zjistit, jestli ten predzesilovac nejde fakt kvuli ty soucastce?
To bohužel asi ne, zaprvé k tomu nemám zdroj a zadruhé se mi to ani nechce zkoušet. Kdyžtak to budeme řešit po SZ, ať to tu nezaplňujeme OT.
2Janikbanik: Předzesilovač včetně korekcí není potřeba, ale něco se tam dát musí (třeba jako ty ten potenciometr). SW nastavování zvuku není to úplně pravé ořechové. Zaprvé kvůli kvalitě a zadruhé není nic lepšího než když se ti v noci resetne nastavení hlasitosti a pustí ti to 2*50W naplno:).
jeste me napadla jedna prasarna....co koupit nejaky repraky za 200,- a vymontovat z nich zesik?
by byl moc slabej a kloudne by to neutahlo tvoje repro ... a taky by to hralo vzhledem k pouzitejm soucastkam otresne :) ...
to jsou zajimave reseni , ale nakupem bazaroveho technicse nebo nada udelas lepe.
Citace:
Původně odeslal
uberguru
to jsou zajimave reseni , ale nakupem bazaroveho technicse nebo nada udelas lepe.
Ač jdu sám proti sobě, tak mohu jedině souhlasit. Nevím jak vypadají Holdovo reprosoustavy, ale pokud sáhne ke kterékoliv zvučnějšímu jménu (denon, NAD, harman kardon, onkyo ale třeba i sony nebo ten technics) tak výběrem bazarového zesíku neudělá špatně.
Citace:
Původně odeslal
brazilterrorist
Ač jdu sám proti sobě, tak mohu jedině souhlasit. Nevím jak vypadají Holdovo reprosoustavy, ale pokud sáhne ke kterékoliv zvučnějšímu jménu (denon, NAD, harman kardon, onkyo ale třeba i sony nebo ten technics) tak výběrem bazarového zesíku neudělá špatně.
mno jenze to uz bude cenove trosku moc... co jsem se tak dival, tak neco kvalitnejsiho je tak od 3kkc ... tesly azs apod, neberu, ty uz jsou vetsinou odumrele a musela by se vymenit vetsina vnitrku ... osobne bych sel do toho tda1514 ... ale dal bych si pozor na kondiky a tak ... pokud se to nejakou dobu nepouzivalo, tak budou asik mrtve
Pokud to je teda ještě aktuální, ale pokud ne, tak i tak je to dobrej tip - IMO :-)
Velmi levné řešení: Emgeton iXsound7
Maj např. na cybex. Za 1200 našich dostanete separátní zesilovač třídy T (D) a k tomu kartonové repro, vhodné nejen do kamen :D.
aktualni to je, jelikoz mi dosel srot...no bohuzel nejsme tak bohati, abysme mohli kupovat levne veci :(
Ta narážka vo bohatosti je na můj post s tim levným T-ampem? Jestli jo, tak si to nekupuj, tě nenutím, pro všechny ostatní je to určo dost zajímavé řešení imo. Zatim komu to prošlo rukama, ten na to pěl chválu, včetně mě :cool:.
http://www.tnt-audio.com/ampli/t-amp_e.html + názory dalších posluchačů http://www.tnt-audio.com/ampli/t-amp_opinions_e.html
Uplatnění toho strojku vidím jako solidní zesík ke kompu, kde se poslouchaj repráky ze vzdáleností menších jak metr, do aktivních soustav, nebo do citlivějších roprobeden, nebo k televizi, je to lepší jak 95% zabudovovaných reproduktorů, ted mluvím o těch reprácích - sám se divil jak to pěkně hraje, na to že to je jen kartonová věž....
Zvídavější si můžou přečíst ještě pár blbin na http://t-amp.wz.cz/
BTW: brazilterrorist ti poslal křáp?
Kolega teraz kupoval toto : REDSTAR RS-213BS černé s dálkových
A je dost spokojny.
Vraj trva reprakom tak 1/2 az 1 rok, kym sa vyzvonia - vyhraju a budu zo seba vydavat to naj - spokojny je uz teraz, potom bude hadam este spokojnejsi :-)