Re: Jaký chladič na 8600GT?
Citace:
Původně odeslal
aldafallout
Potřeboval bych poradit, jaký je možný dát chladič na 8600GT, tak aby byl tichý (možno i pasivní) a výkonný. Nehledám nic za 1k. Rád bych se vešel do 600,-.
Nemůžu najít v popisů chladičů grafických karet podporu té své. Mám konkrétně: Leadtek WinFast PX8600GT TDH GeForce nx8600GT, 256 MB DDR3, PCI Express x16, SLi, HDTV, 2xDVI, software
Karta je využívána v HTPC, kde na tichu docela záleží.
Děkuji všem za případnou radu.
za vybornu cenu sa da zohnat Zalman VF900Cu v niektorych obchodoch u nas sa da kupit za 690sk s dph co znamena dakych 600KC , ak su neni u nas lepsie ceny, jednoznacne ten, tiez ho zvazujem.
Inak pre vsetkych co idu kupovat 8600gt karty, Asus 8600gt alebo 8600gts maju najvykonnejsi a velmi tichucky chladic v cene, je to naozaj perfekt chladic, keby som to bol zistil skor, tak mam tiez tuto Asusku, pri zatazi mala karta v teste iba 52stupnov!!! co je neuveritelny vysledok, aj pravdepodobne vdaka dobre vetranej skrinke, je naozaj neuveritelne tichy. Ta 8600GT od Asusu ide aj vynikajuco taktovat, v teste sla na 690/1760, velmi slusny vysledok ;).
Zalman VF900Cu rozhodne neni uplne tichej i na minimalni otacky, na druhou stranu na 8600 by se mohl tocit jeste pomaleji. Ja bych doporucil spis Accelero S2, vejde-li se ti do skrine.
Nebo klidne i starsi verzi Zalmana VF-700 (Al)Cu, pokud na kartu pasuje. Je tissi jak zalman VF-900 CU (oba sem mel a na minimalni otacky je VF-700 opravdu tissi) a myslim, ze by nemel byt problem tu kartu i na nejnizsi otacky uchladit.
Citace:
Původně odeslal
Pitrs82
Nebo klidne i starsi verzi Zalmana VF-700 (Al)Cu, pokud na kartu pasuje. Je tissi jak zalman VF-900 CU (oba sem mel a na minimalni otacky je VF-700 opravdu tissi) a myslim, ze by nemel byt problem tu kartu i na nejnizsi otacky uchladit.
tak ked VF700 tak kludne aj VF700Cu celomedenu verziu
Děkuji za radu. Asi pujdu do toho Zalmana VF700, jeste zjistim zda tam pujde.
Mel bych dotaz, ktery celkem dobre pasuje do tohoto threadu.
Poridil jsem si 8600GT od leadteku, jehoz chladic je neuveritelne hlucny. S tim jsem vice mene pocital a tak jsem ho stejne asi po 10minutach provozu zahodil a dal jsem na kartu KPcool blok.
Co me ale zarazi je teplota napajecich mofsetu a civek. V klidu maji tak kolem 55stupnu a cely zadek karty je celkem slusne rozpaleny. Je to normalni?
Case je otevrena, lec bez airflow. Nechapu jak takova karta muze prezit s pasivnim chlazenim.
Citace:
Původně odeslal
NeMeM9aA
Mel bych dotaz, ktery celkem dobre pasuje do tohoto threadu.
Poridil jsem si 8600GT od leadteku, jehoz chladic je neuveritelne hlucny. S tim jsem vice mene pocital a tak jsem ho stejne asi po 10minutach provozu zahodil a dal jsem na kartu KPcool blok.
Co me ale zarazi je teplota napajecich mofsetu a civek. V klidu maji tak kolem 55stupnu a cely zadek karty je celkem slusne rozpaleny. Je to normalni?
Case je otevrena, lec bez airflow. Nechapu jak takova karta muze prezit s pasivnim chlazenim.
muze to byt zpusobeno tim ze zbytek karty neni ofukovan a jelikoz tam vyduch stoji zahriva se to vic nez byu bylo zdravo
Citace:
Původně odeslal
-Ja8k1-
muze to byt zpusobeno tim ze zbytek karty neni ofukovan a jelikoz tam vyduch stoji zahriva se to vic nez byu bylo zdravo
Ano, nedostatecny airflow to zcela jednoznacne zhorsuje. Ale stejne me ty teploty prekvapily. Takhle vysoke jsem je rozhodne necekal.
Pro mosfety jsou takovéhle teploty čajíček, ale cívky na tom budou asi hůř - ale imho by to min. střednědobě (tj. např. morální životnost karty u prvního majitele) neměl být snad problém. Pravděpodobně i slabý airflow (který stejně potřebuješ) to pořeší.
Ad pasivní chlazení - ony často pasivně chlazené karty nejsou zcela stejné jako aktivně chlazené (i když dneska už je to možná taky trochu jinak). Jinak většinu nových pasivních karet bez slušného airflow beztak není možné ve 3D provozovat.
Nevite, jestli jde na Gigabyte 8600gt Accelero S1?
Citace:
Původně odeslal
Jester
Nevite, jestli jde na Gigabyte 8600gt Accelero S1?
Vypada ze spis S2:
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16835186017
Citace:
Pros: Easy install. My passively cooled 8600gt temps dropped by 20C at load(67C+ to 47C)! My idle temps dropped by 8C too.
Zkusil jsem S1 a nesedi.
8600 ma roztec 4,3cm a ta S1 je o par milimetru delsi. Nevadi, zkusim S2. Nebo nemate nekdo nejaky jiny tip?
Zkus to accelero s2 nedokazu si predstavit lepsi chladic pomer cena/vykon, tichost si zvolis sam podle druhu ofuku. Ja sem v sedmem neby z accelero S1.
S tema 4,3cm by to mohlo sedet:
http://www.arctic-cooling.com/downlo...tr_aclros2.pdf
Pripadne bych ti ho mohl jeden S2 v tydnu prodat, vali se mi tu nepouzity na polici, kdyztak SZ..
Uz mam ten S2. Udelal sem si k tomu vlastni turbo modul :) No a teplota oproti stock chladici klesla priblizne o 15°C.
Diky za tipy a inspiraci